Na uradu so poudarili, da se dejavnosti predsednika določajo sproti, glede na aktualne prioritete, in da jih ni mogoče natančno načrtovati veliko prej. Foto: Urad predsednika RS
Na uradu so poudarili, da se dejavnosti predsednika določajo sproti, glede na aktualne prioritete, in da jih ni mogoče natančno načrtovati veliko prej. Foto: Urad predsednika RS
Drnovšek meni, da ne bi smeli več tako na široko posegati po farmacevtskih preparatih. Foto: RTV SLO

Po junijski vlogi urada za pridobitev dodatnih 180 milijonov tolarjev sredstev je finančni minister Bajuk predlagal, naj preverijo stanje notranjih rezerv. To naj bi storili v roku enega meseca, potem pa na ministrstvo za finance naslovili novo vlogo. Znesek predloga za povišanje proračunskih sredstev naj bi bil zdaj bistveno nižji od prvotnega.

V uradu so tudi zatrdili, da bo o predlogu za dodatna sredstva odločala vlada, ne minister za finance. Do sedaj niso prejeli še nobenega dokumenta, po katerem bi minister vladi predlagal sprejem ali zavrnitev predloga. Po njihovem tovrstne prošnje niso nič posebnega; samo letos naj bi vlada že odobrila dodatna sredstva 15 proračunskim porabnikom.

Ob tem opozarjajo, da je letos urad prejel realno manj denarja kot lani, predsednikovih aktivnosti pa na dolgi rok ni mogoče načrtovati. Določajo se namreč sproti, glede na trenutne dogodke doma in po svetu.

Po poročanju tednika Mag naj bi v Uradu v pol leta porabili 60 odstotkov vsega denarja le za protokol in Drnovškova potovanja.

Drnovšek tudi o zdravnikih
Drnovšek se je na svoji spletni strani odzval na javno razpravo o njegovem zdravju. Povedal je, da medicine ne zavrača, a da se ni mogoče zanašati samo nanjo. Po njegovem mnenju smo sami odgovorni za svoje zdravje in moramo skrbeti zanj.

Uradna medicina pa naj bi presegla vzvišenost, ki jo velikokrat navdaja in poskušala svoje znanje oplemeniti z vedenjem o tradicionalnih načinih naravnega zdravljenja.

Drnovšek je o svoji izkušnji povedal, da je z uradno medicino sodeloval nekaj let na obojestransko korekten način. Ko mu na njegovo bolezen ni več mogla ponuditi pravega odgovora ne uradna ne alternativna medicina, je sam začel naravno zdravljenje. Ni pa priporočal, da bi vsi kar sledili njegovemu zgledu, ampak naj bi v smiselni meri sodelovali z medicino in postopno vključevali naravno zdravljenje in preventivo.