V Dobovo je zjutraj pripeljal vlak s 1.011 prebežniki. Foto: BoBo
V Dobovo je zjutraj pripeljal vlak s 1.011 prebežniki. Foto: BoBo

Na mednarodni železniški mejni prehod v Dobovi so danes v spremstvu hrvaških policistov prispeli trije vlaki s 3.127 tujci, zvečer pa je prispel še en vlak, na katerem je bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov 896 oseb. V nastanitvenem centru Šentilj je bilo ob 18. uri 3.075 prebežnikov, ki so čakali na vstop v Avstrijo.

V nastanitvenem centru Gornja Radgona je nastanjenih 1.069 prebežnikov, med njimi tudi 691 prebežnikov, ki so včeraj z avtobusi prišli v Petišovce. Sprejemna centra Petišovci in Dolga vas ter nastanitveni center Lendava so trenutno prazni.

V Logatcu je nastanjenih 246 prebežnikov, na Vrhniki pa 893. Zanje je predviden organiziran prevoz do Šentilja.

V Kranju ne želijo prebežnikov
Kranjski mestni svetniki so večinsko nasprotovali nameri notranjega ministrstva o morebitni začasni ali trajni namestitvi beguncev na območju kranjske občine. Temu nasprotujejo predvsem zaradi varnostnih razlogov. Neuradno naj bi bili ena izmed možnosti za namestitev beguncev izpraznjeni prostori trgovskega centra Baumax na obrobju Kranja.
Slovenijo pa je po podatkih policije od 20. oktobra zapustilo 224.790 prebežnikov.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.