Novi voditelj oddaje Tarča je Boštjan Anžin. Foto: Domen Grögl
Novi voditelj oddaje Tarča je Boštjan Anžin. Foto: Domen Grögl
Ekipa oddaja Tarča, Špela Šipek, Jure Brankovič, Borut Janc, Tjaša Potisk, Ana Nađ
Ekipa oddaje Tarča prvo oddajo nove sezone pripravlja za 9. oktober. Foto: Domen Grögl

"Tarča je velik izziv, povsem drugačen od vodenja Dnevnika. Pomeni pa tudi veliko priprav. Po devetih letih dela v tujini bom moral pasti iz nemške v slovensko resničnost, tako zasebno kot poklicno. Čeprav si celotna ekipa, ki je mimogrede res odlična, želi, da novo sezono začnemo čim prej, bodo v septembrskih terminih potekala soočenja za lokalne volitve. To hkrati pomeni, da imamo še tri tedne več za pripravo, prenovo in raziskovanje, da pridemo 9. oktobra še boljši," pred prvo oddajo pravi novi voditelj.


Boštjan Anžin je novinarsko pot začel že v prvem letu študija, ko je pisal za mladinsko revijo Antena. Prve televizijske izkušnje je začel nabirati na komercialni televiziji Kanal A v informativnem programu pod vodstvom Mileta Vrega. Takrat je bil najprej novinar, nato voditelj in urednik osrednje informativne oddaje Pika na A. Pozneje je prišel na javno televizijo, najprej v notranjepolitično redakcijo in kmalu začel vodenje Poročil. Nato je bil voditelj in urednik Dnevnika, oddaje Svetovni izzivi, avtor številnih Zrcal Tedna, Mednarodnih obzorij, že takrat precej usmerjen v srednjo in Vzhodno Evropo. Leta 2005 je bil izbran za dopisnika v Berlinu, od koder je pokrival Nemčijo, Poljsko, Češko, Slovaško in Skandinavijo.

Špela Šipek, urednica oddaje Tarča, je dejala, da so se v ekipi z Boštjanom odlično ujeli. "Imamo podobno poglede tako na vsebino kot obliko Tarče, saj želimo soočiti različna mnenja in predstaviti predvsem rešitve za aktualne težave. Pogled iz tujine prinaša še bolj svež pristop in še večji nabor tem, ki so v medijih pogosto bolj ali manj naključno pozabljene. Boštjan je zahteven in prodoren voditelj, a hkrati tudi pošten in uglajen. Resnično se veselim dela z njim."

Tudi odgovorno urednico Informativnega programa TV Slovenije Ksenijo Petrovčič Horvat veseli, da je Boštjan sprejel izziv za sodelovanje v Tarči. "Že pred odhodom v tujino je bila eden najprodornejših in najbolj priljubljenih voditeljev informativnih oddaj nacionalne televizije. Skoraj desetletne izkušnje dopisništva v enem najzahtevnejših in najpomembnejših mest mu dajejo širino, da bo lahko nadaljeval delo najboljših voditeljev, ki so do danes gradili Tarčo," je še dejala.

Tarča bo na sporedu 1. programa TV Slovenija vsak četrtek ob 20. uri. Prvič v tej sezoni 9. oktobra.