Delo je imelo 79,24-odstotni delež Večera v lasti od novembra 2008. Foto: BoBo
Delo je imelo 79,24-odstotni delež Večera v lasti od novembra 2008. Foto: BoBo

Po poročanju spletne strani Dela naj bi bil Večer prodan za dober milijon evrov, kupilo pa ga je podjetje, ki sta ga nekdanji lobist Hakl in Todorović, nekdanji predsednik uprave družbe T-2, ustanovila posebej za to.

Odločitev je nekoliko presenetljiva, saj je še pred sejo nadzornikov za favorita veljala agencija Odmev, ki jo zastopata Damijan Nacevski in Vili Grdadolnik, zadnji je sicer tudi zunanji svetovalec Pivovarne Laško za odnose z javnostmi.

Za Odmevom naj bi stal tudi kitajski kapital družbe Poly Real Estate Group, ki naj bi bila pripravljena v Večer vložiti dva milijona evrov. A je ponudnik želel vsaj 24 ur, da dobi zagotovilo, da ta denar bo, kar pa je bilo po informacijah Večera za Delo preveliko tveganje.

Postopek prodaje mariborskega časopisa se je vlekel več let, Delovi nadzorniki pa so imeli tokrat na mizi štiri ponudbe. Poleg Odmeva in družbe Dober Večer sta ponudbe oddala še družba Salomon v imenu skupine Krater in mariborsko podjetje Astraea Investicije Ena, ki je v lasti Jožeta Kojca.

Delo je imelo 79,24-odstotni delež Večera v lasti od novembra 2008, varuh konkurence pa mu je že septembra 2009 naložil, da mora zaradi presežne koncentracije na področju časopisnega in oglasnega trga v letu dni odprodati vsaj 75-odstotni delež v Večeru.