Slovenija
Mesec
Koordinator Levice Luka Mesec je prepričan, da bi morala vlada kot skupščina SDH-ja zavrniti to "sramotno ceno". Foto: BoBo
Jelinčič
Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič meni, da so krivci naši politiki, ki so dovolili, "da nas EU tolče po dolgem in počez". Foto: BoBo
Vrtovec
Jernej Vrtovec (NSi) je zadovoljen, da je prodaja stekla, ni pa navdušen nad ceno. Foto: BoBo
Franc Jurša
Franc Jurša je spomnil, da ima NLB velik delež ne le v Sloveniji, ampak tudi na trgih nekdanje skupne države. Foto: BoBo
Alenka Bratušek
V SAB-u si želijo, da je SDH banki našel dobrega lastnika. Foto: BoBo
Miro Cerar
Cerar meni, da je bistveno, da je za Slovenijo ta zgodba zaključena. Foto: BoBo
VIDEO
Država za NLB iztržila 60...
VIDEO
Delnice NLB-ja prodali po...

Dodaj v

Večina parlamentarnih strank razočarana nad ceno delnic NLB-ja

Odzivi na prodajo največje državne banke
9. november 2018 ob 14:32,
zadnji poseg: 9. november 2018 ob 18:02
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Po objavi cene za delnice NLB-ja, ki jih je SDH prodal po najnižji ceni od predvidenega cenovnega razpona, so ogorčeni zlasti v opoziciji. Koordinator Levice je prodajo označil kot krajo, prvak SNS-a kot "nateg", v NSi-ju opozarjajo, da bi lani s podajo zaslužili več, podobno menijo tudi v SAB-u, kjer so prepričani, da bi bil izkupiček lahko boljši, če bi se vlada Mira Cerarja svojega dela lotila pravočasno.

"Cena je takšna, kot jo določa trg," je v odzivu dejal poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec. "Lanska prestavitev prodaje banke, ki je bila politična odločitev, je vodila k temu, da je cena tako nizka," je dodal. Če bi banko prodali lani, bi dosegli znatno višjo ceno, je dejal. "Zaradi političnih igric in preigravanj, kaj se politično bolj izplača, smo za Novo Ljubljansko banko iztržili toliko manj."

.
O politični odgovornosti za to, da je država glede na lani določen razpon cene zdaj dobila "veliko, veliko milijonov" manj, je treba povprašati Mira Cerarja, Dejana Židana in Karla Erjavca, je dejal.

Mesec vlado poziva k zavrnitvi "sramotne" cene
To ni prodaja, to je kraja, je v prvem odzivu na prodajo delnic NLB-ja dejal koordinator Levice Luka Mesec. Nadzorni svet in uprava Slovenskega državnega holdinga (SDH) bi morala po njegovih besedah odstopiti, vlado s premierjem Marjanom Šarcem na čelu pa v Levici pozivajo, naj se sestane kot skupščina SDH-ja in "to sramotno ceno zavrne".

Mesec je v izjavi spomnil, da je prejšnja vlada pod vodstvom Mira Cerarja konec leta 2017 zavrnila boljšo izhodiščno ceno za NLB, "čeprav bi bil takrat po prodaji kupec tisti, ki bi poplačal tožbe varčevalcev hrvaškega LB-ja. Zdaj so to preusmerili na državni proračun, na katerem so še vse terjatve razlaščenih obvezničarjev in delničarjev. Mi pa bomo prodali to banko za manj kot tretjino vložka vanjo v dokapitalizaciji."

Izkupiček tega po ocenah Meseca ne bo pozitiven, ampak večstomilijonski proračunski minus. "Zato je treba to zadevo ustaviti, dokler je še čas. Vlada se mora sestati kot skupščina SDH-ja in ceno zavrniti," je odločen Mesec. V Levici so sicer zahtevali sklic nujne seje odbora DZ-ja za finance, na kateri se želijo po njegovih besedah o tem pogovoriti s premierjem, ministrom za finance, SDH-jem in poslanci. Seja s točko dnevnega reda "ustavitev izsiljene privatizacije NLB-ja in Abanke" je sklicana za četrtek.

Jelinčič: EU nas je "nategnil"
Predsednik SNS-a Zmago Jelinčič je prodajo 59 odstotkov delnic NLB-ja komentiral z oceno, da nas je EU "nategnil". Prodaje po njegovem mnenju sploh ne bi smelo biti. "Treba bi bilo zamenjati vse, ki so krivi za propad NLB-ja, jih zapreti do smrti in pobrati vse, kar so nagrabili sebi in svojemu krogu," je oster Jelinčič.

Poudaril je, da s tem ne misli le na odgovorne v NLB-ju, pač pa tudi na njihove sodelavce, prijatelje, sorodnike, politike in druge. "EU nas je nategnil, krivi pa so pa naši politiki, ki so dovolili, da nas EU tolče po dolgem in počez. Naši le bedasto gledajo in se smehljajo," je še dodal prvak SNS-a.

Jurša: Pričakoval sem bistveno več
Nad izkupičkom je razočaran tudi vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša, saj je pričakoval bistveno več. S tem zneskom niti približno ne bodo blizu pokritju stroškov, ki so jih davkoplačevalci vložili v NLB, je spomnil Jurša in dodal, da se NLB-ju ne bi smeli odpovedati tako z lahkoto.

Jurša obžaluje, da se nekdanja vlada Alenke Bratušek, ko je obljubila privatizacijo NLB-ja, ni izpogajala drugače. Na vprašanje odgovornosti, ker je prejšnja vlada pod vodstvom Mira Cerarja odlašala s prodajo NLB-ja, na kar opozarjajo tudi nekatere stranke, pa je Jurša med drugim odgovoril s pojasnilom, da ni sodeloval pri odločitvi. "Je pa res, da smo vsi upali, da s preložitvijo lahko lahko še kaj iztržimo, da bo EU morda imel na nekakšen način blažje merila pritiska na Slovenijo za privatizacijo NLB-ja," je dejal Jurša.

Sicer pa dvomi, da je prodajo še mogoče ustaviti, k čemur vlado kot skupščino Slovenskega državnega holdinga poziva Levica.

SAB: Izplen bi bil lahko boljši
Nad izkupičkom so razočarani tudi v Stranki Alenke Bratušek (SAB), saj so prepričani, da bi bil izkupiček lahko bil boljši, če bi se vlada Mira Cerarja svojega dela lotila pravočasno in tako, kot bi se ga morala.

"Želimo si, da je SDH banki našel dobre lastnike, ki bodo znali poskrbeti za rast in razvoj banke. Je pa s tem korakom tudi konec zgodbe, ko so posamezniki lahko NLB izkoriščali za svoj ali strankarski bankomat. Na žalost so bili za večino Slovenk in Slovencev stroški z NLB-jem višji od koristi, kljub temu ali pa prav zato, ker je NLB upravljala država," so še zapisali v SAB-u.

Cerar: Bistveno je, da je Slovenija svojo zavezo izpolnila
Tudi predsednik SMC-ja in nekdanji premier Miro Cerar je pričakoval višjo ceno delnice NLB-ja in prodajo celotnega deleža, ki je bil na voljo. A bistveno je, da je Slovenija izpolnila svojo zavezo in sklenila to zgodbo, je poudaril Cerar, ki upa, da prihajajo v banko lastniki z dobrimi nameni. Predvsem pa upa, da je banka v novih lastnikih dobila dolgoročne partnerje, ki bodo razumeli potrebe slovenskega okolja.

"Prodaja NLB-ja od trenutka, ko je Alenka Bratušek z Evropsko komisijo podpisala zavezujoče dogovore, ni bila več stvar izbire, ampak dejstvo, od katerega se nismo več mogli umakniti. Drugače povedano: če banke ne bi prodali mi, bi jo Evropska komisija," je spomnil Cerar. V SMC-ju so po njegovih navedbah javno tudi večkrat povedali, da tako težka zaveza Evropski komisiji ni bila potrebna, pa tudi, "da smo skupaj z izvrševanjem prodajnega postopka v paketu dobili tudi kup nerešenih tveganj, vezanih na delovanje predhodnice NLB-ja na Hrvaškem". Vse to je prodajni postopek po njegovih navedbah zavleklo in otežilo.

Golubović: SDH je odgovoren za prodajo NLB-ja
Vodja poslancev največje vladne stranke LMŠ Brane Golubović pa je spomnil, da je SDH odgovoren tako za prodajo NLB-ja kot za cenovni razpon prodaje delnic. Dodal je, da bodo v poslanski skupini počakali do konca prodaje, ko pričakujejo od SDH-ja vsa natančna pojasnila v povezavi s prodajo NLB-ja in ceno, ki jo je SDH dosegel.

Analitikov cena delnice ni presenetila
Cena delnice, ki je postavljena pri 51,50 evra oz. na spodnji meji cenovnega razpona, pa ni presenečenje za analitike. "Glede na način in zgodovino prodajanja ter časovni pritisk in trenutne tržne razmere cena na spodnjem delu razpona ni presenečenje," je povzel Luka Flere iz KD Skladov.

Trenutek za izdajo delnic NLB-ja po mnenju analitika Mateja Šimnica zaradi negotovih razmer na kapitalskih ni bil najbolj ugoden. "Pri investitorjih je verjetno prevladalo to, da je NLB sicer zanimiva naložba, a ne toliko, da bi se obremenjevali s tem, da pri najnižji ponujeni ceni lahko zamudijo priložnost za nakup delnic," je dejal.

Cena in interes vlagateljev sta po mnenju Šimnica, direktorja upravljanja premoženja Alte Invest, tudi odraz "trenutnega zanimanja za evropski bančni sektor in vlaganje v regiji". Tako ta tudi po mnenju analitika Lojzeta Kozoleta z Ilirike ni presenečenje.

L. L., Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
mangrooooo
# 09.11.2018 ob 14:38
Luka Mesec, javno vprasanje!

Koliko ste pa vi vlozili svojih prihrankov v NLB, glede na to, da se tako zavzemate za ohranitev te veckrat propadle banke v SLO rokah???

Preprican sem da niti evra. Ste isti kot vsi ostali politiki. Raji govorite eno, kar zelijo slisati, delate pa cisto nekaj drugega. Hvala.
Lovec
# 09.11.2018 ob 14:46
Naslov je Fake News. Levica ni opozicija. Čemu zavajanje davkoplačevalcev. Je to namerno ali refleksno.
Zlobni škrat
# 09.11.2018 ob 14:51
Za propad NLB-ja je najbolj zaslužna stranka SD socialnih demokratov. To je najbolj škodljiva stranka v Sloveniji.
Applecore
# 09.11.2018 ob 14:47
A ni Mesec napovedal, da bo vložil skoraj vse svoje prihranke v NLB? V tem primeru bi pač moral biti vesel, da je cena nizka!

No, seveda lahko skupaj s svojimi somišljeniki ponudi tudi višjo ceno za delnico, pa bo država iztržila več.
MythBuster
# 09.11.2018 ob 14:52
mangrooooo> "Luka Mesec, javno vprasanje!

Koliko ste pa vi vlozili svojih prihrankov v NLB, glede na to, da se tako zavzemate za ohranitev te veckrat propadle banke v SLO rokah???"


A je fejst težko razumet, da bi banka na dolgi rok prinesla več denarja v državni proračun skozi dobiček, kot pa skozi poceni prodajo?

Vsi polnoletni državljani smo v preteklosti donirali peneze iz lastnih žepov za dokapitalizacije. Zdaj, ko je banka sanirana, bomo pa ta denar dobesedno vrgli skozi okno?

In taki kratkovidneži Levici očitate neznanje ekonomije?
SamoRes
# 09.11.2018 ob 14:51
Mesec ima prav, čeprav si desničarji zatiskate ušesa. Denar, ki je izgubljen s prodajo nlb bo treba najti pač drugje.
mirkoxx
# 09.11.2018 ob 14:45
Nizka cena je posledica omejitve nakupa (najvecji delez 25%) tako da nekega interesa s strani tistih ki imajo denar (tuje banke) ni bilo.
Applecore
# 09.11.2018 ob 14:53
@čezplotnik
Kolikor vem, je Vrtovec (NSi) zagovarjal prodajo NLB že lani, ko bi zanjo iztržili kar precej več. Tako da se na tem mestu strinjam s stališčema NSi in SAB, ki upravičeno kritizirata prejšnjo vlado zaradi prestavitve in zavlačevanja s prodajo.
sm0ve
# 09.11.2018 ob 14:40
Majhno povpraševanje - nizka cena. Drugič bo treba kar malo bolj v žep seči. Ne pa samo z jezikom opletati.
Mimobeznik
# 09.11.2018 ob 14:53
Mi je jasno, da stvari v glavah Levice ne štimajo, ampak ko si na nakupni strani, tako kot levičarska druščina, si želiš čim nižje cene, ne obratno.

Mesec je tako prišel do večjega deleža, kot bi ga imel sicer. Tudi prostora za rast svoje nove naložbe ima še več, da dodatnih dividend sploh ne omenjam.
soc
# 09.11.2018 ob 15:57
Opozicija in fotka Meseca???? Dajte no že enkrat mir z posiljevanjem s to vašo ljubljeno Levico, javni medij ste in vsi vas moramo plačevati. Ne le Mesec in njegovi ter Židanovi.
The Matrix
# 09.11.2018 ob 15:27
V vsaki normalni državi bi novinarji karizmatičnega venezuelskega Lukca raztrgali na prafaktorje, ker se sedaj dela neumnega, da on s to škandalozno prodajo NLB nima nič.
Kdo pa podpira vlado, ki je prodala NLB?? Jasno, LEVICA!!!
Ampak Slovenija pač ni normalna država!!!
sm0ve
# 09.11.2018 ob 15:04
Nekaj razlogov za nizko ceno:
- okostnjaki iz omare: tožbe, od hrvaških varčevalcev, do združenja frank, izbrisani podrejenci
- model prodaje: noben vlagatelj ne sme preseči 25% lastniškega deleža. S tem določilom je vlada znižala ceno NLB za prevzemno premijo
- prodaja v naglici, ker se je s prodajo odlašalo
- slabši imidž banke: predvsem ob razkritjih o bančni luknji in pranju iranskega denarja
zorozoro
# 09.11.2018 ob 15:52
Če Mesec pravi da ni ok, pol 100% je ok in sem za prodajo.
patria
# 09.11.2018 ob 14:55
Nikoli mi ni bilo in mi ne bo jasno zakaj nas Bruselj lahko prisili v prodajo NLB ali karkoli drugega, ali smo samostojna država ali ne, kot kaže ne, najprej nam določijo bančno luknjo, ki jo seveda nenormalno napihnejo in potem nam vsilijo še prodajo, za katero so seveda vedeli že takrat , da bo zelo nizka cena. Torej nam je Bruselj dobesedno ukradel milijardo in več iz naših žepov dvomim , da bi jim to uspelo v kakšni večji in pomembnejši državi EU, sicer pa tam niti poizkušali ne bi s takšnimi lopovščinami kot to lahko delajo z nami. Verjetno pa so zato krive tudi naše ne samozavestne vlade , ki mislijo, da se mora Bruselj pač slepo poslušati in ubogati. Poglejmo Italijane , Poljake, Madžare pa še marsikoga, kaj pa jim more Bruselj , če ga ne upoštevajo preprosto nič, lahko samo nakladajo in zasedajo v Bruslju brez nekih omembe vrednih rezultatov.
boroč
# 09.11.2018 ob 15:57
Po objavi cene za delnice NLB-ja, ki jih je SDH prodal po najnižji ceni od predvidenega cenovnega razpona so ogorčeni zlasti v opoziciji. Koordinator Levice je prodajo označil kot krajo.
-------------------------------------------------------------
Najprej, Levica ni opozicija. Omogočili so izvolitev Šarčeve vlade, sedaj pa jo napadajo. Verjetno se bodo Levici pridružili še ostali koalicijski partnerji, SD, pa DESUS.
Applecore
# 09.11.2018 ob 15:03
Mesec je v izjavi spomnil, da je prejšnja vlada pod vodstvom Mira Cerarja konec leta 2017 zavrnila boljšo izhodiščno ceno za NLB.

No, Mesec je tudi lansko leto nasprotoval prodaji, tako da se mi opozarjanje na to zdi nekoliko dvolično. Je pa res, da največjo odgovornost za nizko ceno nosi Cerarjeva vlada, ki je takrat zaradi "prenizke cene" ustavila prodajo NLB. Upal bi si staviti, da na zahtevo SD.
sumtb
# 09.11.2018 ob 15:02
Nizka cena je posledica omejitve nakupa (najvecji delez 25%) tako da nekega interesa s strani tistih ki imajo denar (tuje banke) ni bilo.

Točno to, če bi dali komplet banko resni tuji banki bi iztržili ene 2-3x več.

Tako se pa nadaljuje mešetarjenje rdečih kmerov ki upajo da bodo tudi po "privatizaciji" imeli v NLB v rokah uzde. Čeprav jim bodo v vsakem primeru krila pristrižena vprašanje če je dokončno rešen nacionalni incest s tem polovičarstvom. Ki konec koncev tudi precej stane.
el CARTEL
# 09.11.2018 ob 14:53
sedaj naj nekdo pove, koliko je slovenija dobila (in koliko je vložila v to banko) torej koliko smo v minusu.
Capitalism
# 09.11.2018 ob 15:24
Odlicno. Prodat se ostanek korita, da ne bo mafija v skusnjavi.
arhitektka
# 09.11.2018 ob 15:33
Levica je opozicija?
zala10
# 09.11.2018 ob 15:28
Koordinator (nad)koalicijske Levice in koordinator vlade je nazadnje pozival Slovence k nakupu delnic in trdil, da bo sam vložil vse svoje prihranke. Torej je zagotovo osebno zadovoljen, saj je poceni dobil svoj delež in bo tako lahko plačeval davke od kapitalskega dobička. :)))

P.S.: Poučeni sicer trdijo, da je samo blefiral, ker na KPK nima prijavljenega nobenega premoženja niti nobenih prihrankov. Je reven kot cerkvena miš! :)))
kapljač
# 09.11.2018 ob 14:54
V državni politiki je nemudoma potrebno ustaviti škodljive odločitve. Šarec spokaj!
el CARTEL
# 09.11.2018 ob 14:52
nič nepričakovanega.

če pa je bila razprodaja. še evropska komisija je javno objavila da bo razprodaja. zato se ponudi najnižja možna cena

če ne bi omejili cene, bi jo verjetno dali zastonj.
Edson Aranches
# 09.11.2018 ob 16:56
Mesec ni nobena opozicija, je palčkov patronček.
igorto
# 09.11.2018 ob 15:39
Bravo, luka z mesca ! Uspelo ti je !
Še malo pa boš spravil deželo na boben !
čezplotnik
# 09.11.2018 ob 14:48
Mesec (Levica) in Vrtovec (NSi) sta "zagotovo" predvidevala splošen padec zahodnoevropskih bančnih delnic. Verjamem, da sta oba "znalca" na polno shortala in tako oplemenitila svoje finance.

Po bitki je lahko biti general. Vsak bi prodal že prej, če bi računal na padec....
Realno_Stanje
# 09.11.2018 ob 16:28
Lukec, ukvarjaj se s svojimi pajdaši in programom na Metelkovi, ekonomijo pa prepusti ekonomskim strokovnjakom. Tudi mi se ne vtikujemo v vašo alter sceno...
svabo
# 09.11.2018 ob 17:49
Največji nateg v naši kratki zgodovini samostojne države. Preko 2 milijardi investiraš v sanacijo, da banko, ki sedaj letno prinaša skoraj 300 mio dobička prodajaš za drobiž. Torej celotna vrednost je nekje 900 mio ali 3 letni ocenjeni dobiček......... To je kraja. Če je zdrava pamet, potem se vpraša če bi bilo to tvoje podjetje...bi ga prodal po tej ceni? Če ne se prodajo ustavi! Zato imamo demokratične volitve, zato imamo predstavnike ljudstva v parlamentu, ki morajo to opraviti TAKOJ. To je kraja davkoplačevalskega denarja.
gospod iskreni
# 09.11.2018 ob 17:08
hahah Mesec populist na kubik
woodoo
# 09.11.2018 ob 16:21
hehe, rdeči Mesec je kriv, seveda. Prazna luna pa histerijo povzroča ... že par desetletij :))

Dejstvo je, da tedanja vlada pod vodstvom Janeza Janše ni želela prodati deleža v NLB, s čimer je tedaj izgubila okrog 640 milijonov evrov, vključno z letom 2008 je dokapitalizacija pobrala še dodatnih 900 milijonov evrov, zadnja sanacija NLB 2013 pa je stala 1,55 milijarde evrov. S tem je tedanja Janševa vlada povzročila za okrog 3 milijarde evrov neto izgube za davkoplačevalce.
Nikec3
# 09.11.2018 ob 16:05
Nižja kot je cena, lažje bodo Levica in podporniki banko odkupili hehe.
stari maček
# 09.11.2018 ob 15:41
Zlobni škrat
Ne bo držalo,najbolj je kriva strana SDS,pod njeno vladavino je bila večinsko zvrtana b.luknja 2005-08 in takrat bi banka morala biti prodana,bila je zelo ugodna cena,pa zaradi razpada vlade se takrat ni prodala,pa še slabi krediti se ne bi delili.Pahor je bil pa prisiljen najemati kredite,ker je podedoval prazne banke,tajkune in stečaje,moral je poskrbet za ljudi.
The Matrix
# 09.11.2018 ob 15:15
@SamoZaHec
Mesec ima prav, čeprav si desničarji zatiskate ušesa. Denar, ki je izgubljen s prodajo nlb bo treba najti pač drugje.

Seveda ga bo treba najti drugje. S prodajo NLB, ki jo izvedla vlada karizmatičnega Serpentinška, ki jo podpira tudi venezuelska Levica smo zaslužili dobrih 600 mio. eur.
To je komaj polovica denarja, ki ga boste slo levičafji porabili za nakup NATO oklepnikov!!
palbinc
# 09.11.2018 ob 14:52
če bi morali Slovenci ponudit npr 2 miljardi za odkup NLB, bi moral vsak Slovenec vložiti jurja. Pa kam smo zabredli, slabo smo pobirali davke, zakonsko dopuščali krajo in zlivanje denarja v tujino, medtem, ko je navaden človek obdavčen do vratu. Nek tuji sklad bo zavrgel te naše delnice kot star krompir in jih prodal za male pare. Smo kot starček v pravljici Kakor napravi stari, je zmeraj prav: On je lepega konja zamenjal za kravo, ovco, gos, kokoš in na koncu vrečo starih jabolk. Dva bogata Angleža sta stavila, da ga bo ta stara premikastila, pa ga ni in je tam nekaj lapala o nekem jabolčnem zavitku in Angleža sta ga v izgubljeni stavi nagradila s celim zabojem zlatnikov. No, v zgodbi NLB teh dveh Angležev NE BO. To, kar se dogaja, je državna izdaja. Ljudje smo ustvarili to banko, ljudje jo bomo tudi izgubili.
justinijan
# 09.11.2018 ob 21:54
In tega meseca bi bilo potrebno iz politike odstraniti.
justinijan
# 09.11.2018 ob 21:50
Mi je cisto vseeno, premalo, prevec, danes bi moral biti pravzaprav praznik, da se je prodala ta vrec brez dna.
soleti
# 09.11.2018 ob 20:45
@bori tako pač je.. Za vse je kriv Janša in njegov mandat 2004 do 2008...
Pravljice za lahko noč...
dStroj
# 09.11.2018 ob 20:35
RTV je pogruntal, da če daš Mesca v naslovnico, pobereš veliko klikov in komentarjev in oglaševalskih €. Samo mi lahko ustavimo konstantno brezplačno promocijo Levice!
monte
# 09.11.2018 ob 16:24
Radoveden: kratko in odlično povedano, zato kopiram in limam!

Prodat, pa mir. Dovolj je bilo tega bankomata. Niste znali delati s "srebrnino" zato si je ne zaslužite.
monte
# 09.11.2018 ob 16:11
sfalirani študent ekonomije bo solil pamet? Pred dnevi je pozival k nakupu delnic in izjavil, da bo sam vložil v nakup vse svoje premoženje (ne prihranke, PREMOŽENJE)! No, kje so zdaj dejanja? Cena je nizka, torej bo mladenič opravil super posel. Kot "študent" ekonomije bi to že moral vedeti!
stari maček
# 09.11.2018 ob 15:53
Ste pa zelo pozabljivi,krivite vse vlade po 2008 le tiste ne ko je zvrtala b.luknjo.
stari maček
# 09.11.2018 ob 15:44
Državo na boben je spravila prva vlada JJ.Podedoval je polne banke in proračun,državo brez dolga,ni bilo svet.g.krize,ko hre zapusti prazen hlev Pahorjevi vladi,na vratih pa svet.g.in.f.kriza.
monte
# 09.11.2018 ob 15:39
Jelinčič: "...rivi pa so pa naši politiki,..."

Jelinčič, tudi ti si politik! Za poslansko (in še kakšno) plačo bi v vseh letih v parlamentu lahko tudi kaj naredil, ne zgolj čičal na stolčku in bla-bla-bla! Lepa in donosna služba, ni kaj!
ni maitre
# 09.11.2018 ob 15:32
Kaj zdaj nabijate! Islandci so šli na ceste in zahteval odgovornost! Slovenčki pa klasika s kavča nabijate in pametujete, če bi.... Sam tih ste lahko!!!
The Matrix
# 09.11.2018 ob 15:22
vlado s premierjem Marjanom Šarcem na čelu pa v Levici pozivajo, naj se sestane kot skupščina SDH in "to sramotno ceno zavrne"

??????????????
A se karizmatični Luka malo zaj..... al kaj???
Naj mu nekdo pove, da je Levica koalicijska stranka, ki podpira vlado, ki je poceni prodala NLB!!!
henodarling
# 09.11.2018 ob 15:14
Naj mi zdaj nekdo pojasni, zakaj komentarji na Meseca in o njem (celo o njegovem študiju itd).

Nikjer ne najdem podatka, ali informacij,da je imel kaj pri vzrokih za krizo in reševanje, oziroma prodajo bank.
manuchao
# 09.11.2018 ob 14:53
eu nas nateguje od leta 91 dalje in to ni še nič
ni maitre
# 09.11.2018 ob 21:19
todo ninjo
Za koliko pa bi jo Ivan prodal? Predvidevam, da kakšnemu madžarskemu skladu, ki ga obira Orban, ali bi bila to bolj Snežić operacija?
stari maček
# 09.11.2018 ob 21:18
Je prodal ogromno firm tajkunom pod nulo.
Kazalo