Slovenija
Javno mnenje
Novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, po kateri bi imeli istospolni pari enake pravice kor partnerstvo moškega in ženske, v parlamentarni postopek pa jo je vložila Združena levica, podpira 51 odstotkov vprašanih, 42 odstotkov pa predlogu nasprotuje. Foto: BoBo
Javno mnenje
Združena levica je na tretjem mesecu prehitela SD. Foto: BoBo

Dodaj v

Večina podpira istospolne poroke, do posvojitev je zadržana

Sprememba na tretjem mestu: ZL pred SD
16. februar 2015 ob 08:41,
zadnji poseg: 16. februar 2015 ob 08:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Povzemamo rezultate javnomnenjskih raziskav: v Delovi 60 odstotkov vprašanih podpira istospolne poroke, Dnevnikova pa prikazuje rekordno, 34,8-odstotno stopnjo zaupanja v Cerarjevo vlado, ki pa je še vedno ne podpira debela polovica anketiranih.

Novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, po kateri bi imeli istospolni pari enake pravice kor partnerstvo moškega in ženske, v parlamentarni postopek pa jo je vložila Združena levica, podpira 51 odstotkov vprašanih, 42 odstotkov pa predlogu nasprotuje. Poroke istospolnih parov sicer podpira 59 odstotkov sodelujočih v raziskavi, 37 odstotkov pa jih temu nasprotuje. Za večino vprašanih pa ni sprejemljivo, da bi istospolni pari posvajali otroke, saj jih 55 odstotkov temu nasprotuje, medtem ko je za 38 odstotkov to sprejemljivo.

V anketi so se dotaknili tudi vprašanja financiranja osnovnih šol in anketirance vprašali, ali bi se strinjali s spremembo ustave, ki bi zagotovila državno financiranje zgolj javnih šol, kar predlagajo Socialni demokrati. Pritrdilno jih je odgovorilo 47 odstotkov, da mora država zagotoviti enake pogoje financiranja javnim in zasebnim šolam, pa jih meni 43 odstotkov.

Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje o gradnji drugega tira med Divačo in Koprom. To podpira kar 84 odstotkov sodelujočih, šest odstotkov pa jih načrta ne podpira. Večini, 57 odstotkom, se sicer cena 1,4 milijarde evrov ne zdi sprejemljiva, 11 odstotkov pa jih meni, da je primerna.

Delovo anketo je med 10. in 11. februarjem na vzorcu 400 anketirancev opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.


Vlado premierja Mira Cerarja kot uspešno ocenjuje 34,8 odstotka anketirancev, kar je najvišja podpora sedanji ministrski ekipi doslej, pa objavlja Dnevnik. Še vedno pa jih precej več, 58,5 odstotka, meni, da je njeno delo neuspešno.

Cerarjev SMC bi, če bi bile volitve v nedeljo, obkrožilo 17,9 odstotka vprašanih, drugouvrščeni SDS pa 16 odstotkov. Upoštevajoč samo opredeljene anketirance, bi Cerarjeva stranka dobila skoraj 29 odstotkov glasov, SDS pa dobre tri odstotne točke manj. Čeprav je tudi SDS februarja imel nekoliko večjo podporo kot prejšnji mesec, se je razlika med obema največjima strankama v primerjavi z januarjem še za odstotno točko povečala.

Sprememba na tretjem mestu: ZL pred SD-jem
Socialne demokrate je prvič po lanskem avgustu spet prehitela Združena levica. Ta je, enako kot prejšnji mesec, dobila 12,8 odstotka opredeljenih glasov, medtem ko je podpora SD-ja z dobrih 15 odstotkov padla za tri odstotne točke.

Na petem mestu lestvice strank je tako kot januarja tudi tokrat pristal NSi, ki mu je podpora med opredeljenimi vprašanimi v primerjavi s preteklim mesecem padla za dve odstotni točki (z deset na osem odstotkov). Če bi bile volitve v nedeljo, bi po raziskavi Vox populi v parlament prišlo šest strank - najmanjša bi bil DeSUS, ki bi jo obkrožilo 6 odstotkov opredeljenih anketirancev.

Anketo Vox populi je na vzorcu 700 oseb med 10. in 12. februarjem za Dnevnik opravila agencija Ninamedia.
L. D.
Prijavi napako
Komentarji
Nikec3
# 16.02.2015 ob 09:03
Anketa na 0,04% volilnih upravičencev ima veliko težo?

Nehajte že s tem, to je standardni statistični vzorec.
Nikec3
# 16.02.2015 ob 09:07
Na naslednjih volitvah lahko Janša samo reče, da se bo zavzemal za vrnitev pojma očeta in matere in bo zmagal brez večjega napora.

Janša ne more zmagati, ne glede na to, za kaj se zavzema.
Tomaz79
# 16.02.2015 ob 09:03
Anketa na 0,04% volilnih upravičencev ima veliko težo?

Če vržeš kovanec 2 milijona-krat, pade cifra v 50% metov. Recimo, da tega vnaprej ne veš. Kolikokrat misliš, da bi moral vreči kovanec, da bi z veliko gotovostjo trdil, da je možnost za cifro 50%?
fil94
# 16.02.2015 ob 09:33
eden izmed argumentov proti posvojitvam: take otroke bi ostala družba (zlasti sošolci) gledala postrani..
no, tako je mnenje mojega 7letnika:
"jakob, kako bi se ti zdelo, če bi recimo tvoj sošolec imel 2 mamici?"
"v redu. saj to ni nič takega. to je podobno, kot če recimo ati umre in otrok živi samo z mamico in mamo."

2 pointa:
+ še otrok ve, da so družine različne in da število, spol in generacija članov družine ne igra vloge pri njeni definiciji.
+ otroci bodo tako gledali na otroke istospolnega para, kot jih boste vi naučili.
raknac navi
# 16.02.2015 ob 10:30
vazno, da otrok lahko odloca o tem ali bo krscen ali ne ..
fuckwad
# 16.02.2015 ob 09:01
ki pa je še vedno ne podpira debela polovica anketiranih.
Vegani/presnojedci so za, junkfoodovci proti?
janezdolzan
# 16.02.2015 ob 08:50
kaj ko bi podobno promovirali večjo nataliteto ?

od koga bodo sploh lahko posvajali, če ljudje ne delajo več otrok?
Binder Dandet
# 16.02.2015 ob 11:42
@pkozin.
"Jaz nisem tista večina. Ne morem si predstavljati dveh gejev, ki v banji kopata posvojenega dečka! Brrrrrr..."

Zdaj se boš verjetno čutil napadenega, ampak to kar si opisal in zaključil z brrrr, ustreza šolski definiciji homofobije, ki je definirana kot "neutemeljena averzija do istospolno usmerjenih". Ker imaš odpor do homoseksualcev, ti je takšna slika brrrr. Racionalne razlage za ta odpor ne moreš imeti, ker ambicije spolno zlorabiti otroka niso povezane s tem ali imaš rad moške ali ženske. Ker po tvoje heteroseksualni par, ki kopa posvojenega dečka ali deklico, nima ambicij spolno zlorabljati otroka, homoseksualni par pa avtomatsko.
ZeK
# 16.02.2015 ob 10:52
če že omenjate pedofilijo v kontekstu homoseksualnosti.

edine države, kjer je pedofilija zakonita, kjer se poročajo devet let stare deklice, so sočasno države, ki homoseksualnost kaznujejo s smrtjo.

drugače povedano, bolj kot je družba nestrpna do homoseksualnosti, bolj je tolerantna do pedofilije.
Binder Dandet
# 16.02.2015 ob 10:31
@Kekec:
Seveda ne namiguješ. Samo o zlorabah otrok bi rad debatiral v okviru debate o pravicah homoseksualcev. Pa dajmo enako v debati o pravicah heteroseksualcev. Kako preprečit ponovitev Fritzla? Če heteroseksualcem prepovemo otroke, bo to rešitev?:D
K_ris
# 16.02.2015 ob 12:03
@yoda

Tudi zdravi in plodni heteroseksualni pari lahk posvajajo otroke, zato ne vem, kaj si želel povedati s tem primerom. Si morda napačno mislil, da so posvojitve rezervirane le za neplodne pare?
ZeK
# 16.02.2015 ob 11:45
STRIKE

se strinjam, kdor je proti istospolnim porokam, naj se pač ne poroči z istospolnim partnerjem.
tako enostavno je to.
makoshark
# 16.02.2015 ob 11:43
Jaz nisem tista večina. Ne morem si predstavljati dveh gejev, ki v banji kopata posvojenega dečka! Brrrrrr...

Kako si pa lahko predstavljaš očeta, ki posvojeno hčerko kopa v banji?
makoshark
# 16.02.2015 ob 11:28
Nisem versko usmerjeno bitje, sem ateist, da me ne boste takoj nekam vtaknil. Tudi nisem proti ljudem, ki drugačno razmišljajo. Sem samo normalno živo bitje, ki si želim, da bi življenje in narava bila tako kakor je bilo nekoč ustvarjeno.

To ne gre skupaj.
Binder Dandet
# 16.02.2015 ob 10:18
@Tugomer1000:
"Otrok, ki si ga bosta dva homoseksualca kupila na svobodnem trgu (in morda s koruptivnim posegom na pristojni organ - v Sloveniji mogoče) bo seveda naravno poskušal biti kot 2 očeta."

To teorijo ti sesujejo vsi homoseksualci, ki so odrasli v tradicionalnih družinah.
fuckwad
# 16.02.2015 ob 09:07
Edino realno vprašanje je posvajanje, kjer ni več samo odnos med dvema odraslima (po mojem tudi tremi ali več) konsenzualnima osebama. A po mojem je odgovor načelno da - to pa še ne pomeni v konkretnih primerih, kjer bi (ob povsem enako ugotovljenih domačih razmerah v trojici: par gejev, par lezbijk, moški + ženska) sam vedno dal prednost moškemu in ženski kot posvojiteljema.
ZeK
# 16.02.2015 ob 12:29
potem se ti pa zgodi, da največji homofob ugotovi, da je njegov otrok homoseksualec.

naprimer Jelinčič. njegov sin Klemen je o svoji spolni usmerjenosti javno spregovoril.
uf, kak udarec je bil to za homofoba Jelinčičevega kova.
ZeK
# 16.02.2015 ob 12:23
proti spremembi zakonodaje se spet oglaša Primc in njemu podobni.
glede na izjave, bi se moral CSD vprašati predvsem ali je Primc primeren oče za svoje otroke.
meni se zdi, da ni primeren, saj odkrito in brez sramu pove, da bi svojega otroka diskriminiral, če bi ta bil istospolno usmerjen.

poglejmo njegovo izjavo iz mmc klepetalnice iz kampanje proti prejšnjemu družinskemu zakoniku:

<marko> Kaj bi storili če bi bil vaš otrok homoseksualec?

<Ales Primc> Še vedno bi bil moj otrok. Bi se pa z njim zmenil, da bo premoženja po meni in ženi dedoval samo toliko kolikor ga bi nujno v času najhujše stiske potreboval za preživetje. Ostalo pa bi dal zapisati tistim otrokom, ki bi rod peljali naprej.
ZeK
# 16.02.2015 ob 12:06
sladka kot med

kdaj smo mi že tebe sestrična spregledali :-)
ZeK
# 16.02.2015 ob 11:59
že pri prejšnji kampanji proti družinskemu zakoniku ste se Primc, njegova klapa, nastrojeni komentatorji baje zavzemali za otroke. najbolj so vas skrbeli tisti, ki morajo odraščati v istospolnih družinah.

no, ti otroci še vedno odraščajo v istospolnih družinah, le njihovi starši še vedno nimajo do njih enakih pravic in dolžnosti, kot jih imajo starši v heteroseksualnih skupnostih.

imam pa vprašanje, ker se tako borite za te otroke, kaj ste v času od zadnjega referenduma naredili za te otroke, glede na to, da vas je sama dobrota in skrb zanje?
STRIKE
# 16.02.2015 ob 11:56
Če koga skrbi za otroke, naj gre pomagati na Zvezo prijateljev mladine.

Tistim parim otrokom, ki bodo posvojeni ne bo nič manjkalo!
ZeK
# 16.02.2015 ob 11:43
šurda

ne boga mešat, ker potem bodo res zmedeni :-)

saj veš, vzor vsega je sveta družina.
tista, kjer je Marija v bistvu nadomestna mati, ki je spočela povsem nenaravno (brez seksa), Jezus pa ima dva očeta. pri čemer ga biološki ne vzgaja, temveč zanj skrbi krušni oče Jožef.
makoshark
# 16.02.2015 ob 11:42
Tem se reče ordinary people.

Ne temu se reče, da so homofobi.


Moram se popraviti/opravičiti. Ni nujno, da so homofobi. Če ti je osebno nekaj odvratno, je to stvar posameznika.

Če pa to odvratnost odkrito predstavljaš kot sovražnost do homoseksualcev in jo propagiraš. Potem si pa homofob.
meho1a
# 16.02.2015 ob 11:21
Kaj mi lahko kdo razloži kako je sedaj urejena naslednja situacija:
Oče otroka se loči od žene in spozna, da je gej in se poroči z partnerjem. Seveda s tem avtomatsko izgubi skrbništvo nas otrokom (popravite me prosim, če ni tako). Materi se nekaj zgodi in skrbništvo verjetno prevzame oče, ki je kot biološki oče starš. To pomeni, da partner tega očeta nima nikakršnih pravic do otroka. Kaj pa če je oče službeno ali kako drugače odsoten, kaj če se še njemu kaj zgodi? Kaj ima kakšnrekoli pravice ta partner? Kaj lahko kakroli podpiše v imenu očeta (bolnišnica šola,....karkoli?). Kaj če se očetu kaj zgodi? Takega otroka v takem primeru strpajo v sirotišnico? Lahko ostane pri partnerju očeta?

Konec koncev je ista situacija, če se heterostaršem kaj zgodi. Skrbništvo prevzamejo po navadi stari starši. Dobijo potem kakšne bonitete, kakšne olajšave? Saj so mu dejansko starši., vendar uradno ga ne morejo posvojiti.

Toliko zadev je potrebno urediti, pa ne zaradi gejev, ampak zaradi otrok in njihove varnosti. Vsi pa vidijo samo to, kako bodo geji posvajali tretje otroke. Res ozkogledno od vseh vas.
Gautama
# 16.02.2015 ob 10:14
@luckyss
Sam sem zagovornik pravic homoseksualnih parov.

In se imam za objektivno osebo.
Tvoje vprašanje o vplivu spola staršev na otrokovo seksualnost se mi zdi na mestu in normalno.

Sam sem sicer mnenja (in mislim, da tudi velik del strokovnih krogov), da nima vpliva, da kvečjemu pozitivno pripomore k temu, da je otrok strpen do vseh ljudi.
Torej, to je samo moje mnenje in taka vprašanja in tako debato razumem.

Ne razumem pa @veza, ki pod vsakim člankom govori o pedofiliji in zoofiliji.
Ker pri teh pojavih ni konsenzualnega odnosa!
In so komentarji v tej smeri ekstremno žaljivi!
K_ris
# 16.02.2015 ob 10:12
@Kekec99

Kako pa lahko preprečiš bistveno bolj številna izživljanja heteroseksualnih staršev nad svojimi otroci?

Ena letošnja: LINK

Naj torej tudi heteroseksualni starši nimajo otrok? Če se ne strinjaš s tem, pa te, tako kot si ti naredil prej, razglašam za pedofila. Samo kot ponazorilo tvoje zgrešene logike ...
Radenm
# 17.02.2015 ob 00:21
Afterburner, samo tako, že Adi je davno nazaj pel da "vendar kvantiteta sinonim za srečo ni, pameten le eno kvalitetno si dobi".

Če ta pravo najdeš, ti je ena čist dost :)
Wasabi
# 16.02.2015 ob 12:41
Wasabi
Itak da je boljše, da homosexualci vzgajajo otroke kot arestanti.

4+
1-

A te minus je iz Doba al parlamenta?
ZeK
# 16.02.2015 ob 12:36
B in .

osebna odločitev nekoga, ki bi diskriminiral svojega otroka zaradi otrokove spolne usmerjenosti.
primeren oče? ne bi rekel!
Wasabi
# 16.02.2015 ob 12:30
Ne more neka vsiljiva skupina vsiljevati svoje ''vrednote'' in stil življenja celotni družbi.

Jaz še nisem občutil, da bi mi kak homosexualec vsiljeval svoj stil življenja. A tebi ga je že?
Wasabi
# 16.02.2015 ob 12:25
Itak da je boljše, da homosexualci vzgajajo otroke kot arestanti. Če se bojite, da bo otrok postal homosexualec, če ga bosta vzgajala homosexualca, zakaj se ne bojite, da bo otrok postal arestant, če ga vzgaja arestant? A ne drži več ta logika? Kot bo od lovca sin lovc in od ribiča ribič. hehe
ginza
# 16.02.2015 ob 11:58
veza:prišel bo nekdo k nam živet, po njegovi veri in kulturi in spolni nediskriminiranosti se bi rad poročil z 8 letno deklico, en člen ustave mu to dovoljuje, drugi ne, kaj potem, pravim, da bi morali 14. člen malo dopolniti, da bomo imeli mir...

Žalosti me in hkrati čudi, ko vidim, koliko ljudi je neizobraženih, kljub brezplačni izobrazbi.
STRIKE
# 16.02.2015 ob 11:50
Jaz dam raši otroka v posvojitev istospolnemu paru, kot pa kakšnemu iz SDS!

Načeloma pa mi je vseeno ali gre za hetero ali homo družino, glavno da bo otrok ljudljen in sprejet!
makoshark
# 16.02.2015 ob 11:34
Istospolni partnerji to radi govorijo kako so oni popolni. Isti ste kakor vsi ostali, isto bi zafural familijo kakor vsi ostali, v nekaterih primerih še dosti bolj ....

Zanimiva bi bila raziskava v smeri, ali se v povprečju bolje obnese "naravna" družina, ali (heteroseksualni) par, ki posvoji tuje otroke.

Namreč tisti, ki nimajo svojih otrok (ne morejo imeti svojih otrok), se bodo bistveno bolj potrudili, da bodo posvojili otroke. In tako je seveda bistveno bolj verjetno, da so o zadevi veliko razmišljali in da bodo imeli tudi dobro vzgojo.
makoshark
# 16.02.2015 ob 11:30
Homoseksualci pa otrok nočejo ustvariti, torej jih tudi ne bi smeli imeti.

Kje živiš? Saj jih že imajo, in to svoje lastne = biološke.
K_ris
# 16.02.2015 ob 11:03
@Tugomer1000

evaevi, v tem primeru bi morali reagirati pristojni organi in tem parom otroke odvzeti.
Otroci si zaslužijo vse bonitete in če jih ne morejo dobiti v homoseksualni zvezi, se jim jih odvzame in jih da v posvojitev heteroseksualnemu paru, kjer bodo tudi odraščali v normalnih psiholoških pogojih (ojdipov, odnosno elektrin kompleks).


Potem je treba pobrati tudi vse otroke iz enostarševskih družin ....
fil94
# 16.02.2015 ob 09:58
@veza
ti je odgovoril že rakec navi.
povrhu pa homoseksualnost nima veze z pedofilijo, zoofilijo, nekrofilijo itd. oz nič bolj, kot ima veze heteroseksualnost.
raknac navi
# 16.02.2015 ob 09:55
zetac referenduma ne bo. ker bo slo gladko skozi parlament. ker ima glas razuma ustavno vecino. a ves.
Knight Kant
# 16.02.2015 ob 09:48
BioBenz ---- 16.02.2015 ob 09:26
V primeru posvajanja otrok tretje osebe pa imajo pari moški-ženska absolutno prednost.
------------

;)
No, s to "absolutno prednostjo" pa vseeno bolj poćasi. Med kandidati za posvojitve se najdejo tudi kakšni Josefi and Rosemarije Fritzl, pa tudi v primerjavi z manj ekstremnimi heteroseksualnimi pari bi bil kakšen homoseksualni par lahko bolj primeren.
raknac navi
# 16.02.2015 ob 09:46
normalna starša?! ha ha ha ah a ta je dobra ja ...
koliko neumnih starsev ima otroke, da se ti kar meša, ko opazuješ to retardirano vzgojo...pa nobenemu nic.... homoseksualni par pa kao ni normalen. ker kaj? ne ve koliko je ena plus ena? ker ne zna kuhat? ker ne pospravlja? se ne umiva?
ker siri strpnost? itd. ...
idiotizem na idiotizem
raknac navi
# 16.02.2015 ob 09:31
luckyss kako to, da se v heteroseksualnem paru rodi homoseksualen otrok? je to odgovor na tvoje vprašanje?
Wagra
# 16.02.2015 ob 08:56
Tako žalostno stanje se bo nadaljevalo, dokler ne bo sprejeta ureditev, da pravnomočno obsojeni nimajo kaj početi v politiki.
V evropskih demokracijah politik odstopi takoj, ko se ga dobi s prsti v marmeladi. Pri nas pa 30% še vedno voli skorumpirane zdraharje in politične oportuniste.
Gautama
# 17.02.2015 ob 00:35
@sladka kot med
Vem, kako bi se rada predstavila.
Kot da pametno poslušaš argumente in vljudno izražaš nestrinjanja in svoja stališča.

Ti pokažem primer, kako to poteka:

Tvoje mnenje je, da zveza istospolnih ni enakovredna raznospolni.
To razumemo.
-Napišeš npr, da bi bilo dobro narediti ali predstaviti širše raziskave, ki bi potrdile ali ovrgle negativne vplive istospolnih zvez ma otroke. Ali celo podaš kredibilen vir.
(vmes ne zažneš pisati o pedofilih in zoofilih in o vrednotah morilcev in psihopatov itd.)
-npr. Mogoče bi veljalo pomisliti, da bi istospolnost para vseeno bil manjši in manj odločilen kriterij pri odločanju, kdo bo posvojil otroka - siroto.
(zraven ne pišeš o homoseksualnih lobijih, ki ti poskušajo oprati možgane, in o napadalni ofenzivi zagovornikov človekovih pravic).

-Nato se npr zavzemaš za posvojitve otrok iz tujine, ki jih je veliko več, kot je potencialnih posvojiteljev.
-Da se ti ne zdi moralno, da se otroke "dela v epruvetki". (brez dodatnih žaljivk in kam vodi ta svet in homoseksualnost ni sprejemljiva in zato prste proč od otrok in vem, kaj še vse).

Če kakšne tematike ne poznaš, pa lahko celo kaj vprašaš, kajti to pokaže tvojo odprtost do debate in poslušanja argumentov.
Recimo, vljudno vprašaš, kakšni so sploh pogoji za posvojitev,
kako se homoseksualnost sploh razvije in zakaj, če kdo koga pozna itd.

Se zaveš, da tvoje sovraštvo ni v redu, se sprijazniš s tem in poskušaš najti vzroke.

Take argumente je vsak pripravljen poslušati. Ker ni vse črno-belo.

Tvoja dopolnila, ki sem jih napisal v oklepajih, pa so dokaz tvoje nestrpnosti.
In proti taki nestrpnosti se borimo, ker je HOMOFOBNA. Definicija homofobnosti!
Gautama
# 16.02.2015 ob 23:51
@sladka kot med

Toleranca (strpnost) je v filozofiji in družboslovju sposobnost mirnega sožitja z osebami ali skupnostmi, ki živijo po verskih, etičnih in političnih pravilih, ki so različna ali celo nasprotna od naših. V tem primeru je lastno prepričanje nominalna vrednost, pravila ostalih so dejanska vrednost. To pomeni, da morajo biti lastna prepričanja postavljena pod vprašaj prav zaradi dejanskega obstoja drugačnih ali nasprotnih teorij.

Tega pri tebi nekako ne zaznam ...
Ti se aktivno boriš proti pravicam ljudi.
In svojih vrednot ne postavljaš pod vprašaj, niti pod razno, zdijo se ti edine pravilne in zveličavne.

Napisala si samo definicijo besede "tolerirati". Ki ti očitno ne pove kaj dosti glede na to, da v bistvu dokazuje, da ti homoseksualcev ne toleriraš.
Radenm
# 16.02.2015 ob 23:25
Sladka, to da nas primerjaš z Goebblesom, in označuješ z "stalinistične" je samo odraz tega da se nekje globoko v sebi tudi sama zavedaš, da nimaš argumentov. In ker pač nimaš argumentov, nas je treba zmerjat z vsem od fašistov do stalinistov.

Kot sem rekel...zanič katoličanka si. Ženejo te napuh, pohlep, zavist in sla po nadvladi. Če po vsem tem še vedno izgovarjaš božje ime, to ni nič drugega kot bogokletje.
justineM
# 16.02.2015 ob 19:54
Sladka kot med
Tvoja stvar, meni pa ni vseeno, ker ne želim živeti v družbi, kjer bi večino predstavljali npr. komunisti, islamisti ali homoseksualci, ker nihče od njih ni ravno znan po svoji strpnosti do drugačemislečih.

Lol, zdej si pa vse povedala. Strpnost ni tvoja lastnost. Jaz si pa ne zelim zivet v druzbi, kjer zivijo tako nestrpni ljudje, kot si ti, ki arbitrarno oznacujejo ljudi (in posplosujejo) zgolj na podlagi neke pripadnosti. Nagravzno enoumje. Jaz sem za raznolikost, vsi drugacni, vsi enakopravni!
Knight Kant
# 16.02.2015 ob 19:40
sladka kot med ---- 16.02.2015 ob 18:47
Če tebe ne briga v kakšni družbi živiš, tvoja stvar. Če lahko istospolni po naravni poti pridejo do otrok potem ne vem zakaj bi radi posvajali naše otroke, naj jih pustijo pri miru.
----------------

Se tebi ne zdi čudno, da se ena od partneric v lezbični zakonski zvezi ne more v matično knjigo vpisati kot oče novorojenčka, kastrat v heterospolni zakonski zvezi se pa lahko?

Sicer pa brez skrbi. Nihče ne bo posvajal vaših otrok, dokler se jim ne boste sami odpovedali.
Knight Kant
# 16.02.2015 ob 15:44
luckyss ---- 16.02.2015 ob 10:09
Mene ne zanimajo izidi anket, ampak dejanski vpliv na otroka..
Torej ali se bo mladostnik v podzavesti počutil krivega ker ni takšen kot njegova istospolna "starša".

------------

Misliš tako, kot se homoseksualci morajo sedaj počutiti krive, ker niso taki, kot so njihovi heteroseksualni starši.

Ja, ko človek takole pomisli, mladim homoseksualcem bi bilo treba nekako zagotoviti enake možnosti. Vse bi jih morali dati v posvojitev homoseksualnim zakonskim parom.
makoshark
# 16.02.2015 ob 14:04
No, potem pa počakajmo, da se bo našlo zdravilo, ki jo bo pozdravilo.

To zdravilo že obstaja. Reče se ji prevzgoja: z molitvijo, elektrošoki, pranjem možganov... No, vsaj katolibani pravijo, da je to zdravilo.
fil94
# 16.02.2015 ob 13:48
uh, še nekaj; če je videz tisti, ki šteje, potem te najbrž ne bi čisto nič motilo, če bi te partner varal naskrivaj? ali pa - vic stoletja :) - če je tvoj partner prikriti gay?
Kazalo