Vlado Alenke Bratušek podpira samo četrtina državljanov, kaže najnovejša anketa Ninamedie. Foto: BoBo
Vlado Alenke Bratušek podpira samo četrtina državljanov, kaže najnovejša anketa Ninamedie. Foto: BoBo

.

Vlado kot uspešno ocenjuje 25,3 odstotka vprašanih, medtem ko jo kot neuspešno ocenjuje kar 68,5 odstotka anketiranih, so pokazali izidi telefonske ankete Vox populi na vzorcu 700 ljudi, ki jo je objavil Dnevnik.

Prvi SD, drugi SDS, "pozitivci" tretji
Če bi bile v nedeljo volitve, bi SD volilo 14,9 odstotkov vprašanih, na drugem mestu bi z 11,3 odstotka pristal SDS. Tretje mesto bi s sedmimi odstotki glasov pripadlo Pozitivni Sloveniji. Sledi ji DeSUS s 6,5 odstotka podpore.

Na parlamentarnem pragu
Državljanska lista je z 1,2 odstotka krepko pod štiriodstotnim parlamentarnim pragom, SLS ima 2,2-odstotno podporo, kolikor je je imel septembra tudi NSi.

Najboljši Židan, najslabši Čufer
Na lestvici najuspešnejših ministrov vodi minister za kmetijstvo Dejan Židan, sledita mu zunanji in notranji minister Karl Erjavec in Gregor Virant. Najslabše ocenjeni minister je minister za finance Uroš Čufer.

Vse ocene navzdol
Ocena vlade je zdrsnila za osem odstotkov v primerjavi z avgustom, slabša je tudi ocena dela državnega zbora – pretekli mesec si je parlament prislužil povprečno oceno 2,46, tokrat pa 2,26, padla je tudi podpora parlamentarnim strankam.
Število tistih, ki ne vedo, koga bi volili, in tistih, ki ne bi šli na volitve, skupaj znaša dobrih 52 odstotkov. Skupina tistih, ki se volitev ne bi udeležili, pa je nekoliko večja - dobrih 29 odstotkov.