Slovenija
(7)
Dokler ni dogovorjena celota, ni dogovorjeno še nič, je dejal predsednik policijskega sindikata Radivoj Uroševič. Foto: BoBo

Dodaj v

Vlada policijskim sindikalistom predstavila predlog stavkovnega sporazuma

Odgovor bo vlada prejela do začetka prihodnjega tedna
4. december 2018 ob 17:13
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V nadaljevanju pogajanj med vlado in policijskima sindikatoma so policistom podrobneje predstavili predlog stavkovnega sporazuma, je povedal vodja pogajalcev Peter Pogačar. Odgovor pričakujejo do začetka prihodnjega tedna.

Po besedah vodje vladne pogajalske skupine Petra Pogačarja je vladna stran danes policistom podrobneje vsebinsko predstavila predlog stavkovnega sporazuma, ki so jim ga poslali konec preteklega tedna. Dogovorili so se, da v sindikatih predlog preučijo in jim predvidoma do začetka naslednjega tedna posredujejo morebiten nasprotni predlog. Pogajanja bodo po besedah Pogačarja intenzivno nadaljevali po prejemu nasprotnega predloga sindikatov.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič pa je pojasnil, da nameravajo odgovor na vladni predlog pripraviti do dogovorjenega roka, o konkretnih zahtevah, ki jih je treba še uskladiti, pa ni želel odgovoriti. "Gre za celoto in dokler ni dogovorjena celota, ni dogovorjenega nič," je dejal.

Dodaten čas za pogajanja sicer po njegovih besedah potrebujejo tudi zaradi ponedeljkovega podpisa sporazuma preostalih sindikatov javnega sektorja z vlado, saj se ta dotika tudi zaposlenih na policiji in ministrstvu za notranje zadeve.

Pristojni ministri in predstavniki sindikatov javnega sektorja so namreč v ponedeljek podpisali stavkovne sporazume in dogovor o plačah ter na njihovi podlagi pripravljene anekse h kolektivnim pogodbam. A za zdaj vlada še ni dosegla dogovora z vsemi sindikati, med drugim se še pogaja s policisti, ki so v stavki. Stavko so začeli februarja, po marčni prekinitvi pa jo nadaljujejo od oktobra.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
navigator007
# 04.12.2018 ob 19:01
Predlog stavkovnega sporazuma s policaji se glasi: "Vi nas ne preiskujte in ubogajte, mi pa vam bomo dali par dodatnih EUR k vaši mizerni plači."
interakt
# 05.12.2018 ob 13:17
Predlagam 30% zmanjšanje trenutne plače, pa da jih vidimo.
Naj se zaposlijo pa kje drugje, če znajo še kaj drugega kot z loparčkom mahat.
fritaja
# 05.12.2018 ob 10:33
tupamaross
# 04.12.2018 ob 20:21
Dajte, prosim,tem dekletom ion fantom že enkrat človeka
dostojne plače, da lahko z družinam živijo neko normalno
človeško življenje, kot je to v civiliziranih državah.


A to misliš na blagajničarke v trgovinah? Tudi one so na minimalcu. Razlika do blagajničarjev na cestah je le v tem, da one ne rabijo dodatka za nočno delo.
tupamaross
# 04.12.2018 ob 20:21
Dajte, prosim,tem dekletom ion fantom že enkrat človeka
dostojne plače, da lahko z družinam živijo neko normalno
človeško življenje, kot je to v civiliziranih državah.
synergy
# 06.12.2018 ob 10:48
Ne moreš policistom zmanjšat plačo za 30 % ker so že tako skoraj na minimalcu.
GORILA
# 05.12.2018 ob 08:35
...spet bodo dali policajem nek dodatni bonus, pa bomo zopet na začetku!
kren10
# 04.12.2018 ob 22:44
Sto si jih želeli zaposlit oziroma najprej izobrazit zan adzornike državne meje, prijavljenih manj kot štiridese, polovica odpadla zaradi neizpolnjevanja pogojev ... treba bo nekaj ponudit, skrajni čas. Včasih, pred letom devetdeset, je bila štartna plača v policiji za dve "navadni" delavski plači, kot bi mogoče rekel danes, najmanj 1500 €, takrat je posledično bilo tudi dovolj interesa za ta poklic, lahko se je delala selekcija, recimo da so na tri do pet kandidatov enega vzeli. Danes pa se vidi kje smo, za ta denar redki sposobni gredo delat to delo. Folk pa se zgraža. kakšno policijo imamo, samo kaznovati znajo ... koliko denarja, toliko muzike.
Kazalo