Janez Drnovšek meni, da z gradnjo megaigralnice kakšnih velikih vrednot ne bomo razširjali. Foto: www.gibanje.org
Janez Drnovšek meni, da z gradnjo megaigralnice kakšnih velikih vrednot ne bomo razširjali. Foto: www.gibanje.org

Na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj je Drnovšek zapisal, da so ravno nekatere stranke današnje vladne koalicije pred dobrim desetletjem dosegle zaostritev igralniške zakonodaje, da ne bi Slovenija zašla v motne vode sumljivega denarja, ki se vrti okrog igralnic.

Igralnice ali visoka tehnologija?
Predsednik oziroma Janez D. se sprašuje, ali so igralnice največja slovenska razvojna prioriteta, zanima pa ga tudi, kaj je s predvolilnim govorjenjem o visoki tehnologiji in konkurenčnosti. Drnovšek še piše, da "resni bogataši in podjetniki denarja ne zapravljajo v igralnicah. Nalagajo ga v gospodarstvo, če se le da v podjetja visoke tehnologije." Po njegovem mnenju se bodo igralnicam in tudi deželam, ki na njih gradijo svojo podobo, na daleč izognili.

Ministrstvo za finance v odzivu na zapis meni, da takšna vlaganja, kot je Goriški turistični center, povečujejo obseg turistične dejavnosti. Slednje pa morajo biti predmet resne in poglobljene analize. Pogovori o omenjenem projektu, ki je vključen tudi v vladno resolucijo o nacionalnih razvojnih projektih za obdobje 2007-2023, še potekajo.

Forumski zapisi so dosegli vrelišče poleti
Očitno pa je ministrstvo tokrat ravnalo drugače kot predsednik vlade Janez Janša. Premier je namreč julija letos izjavil, da se ne bi rad spuščal na raven spletnih forumov. Poleti je namreč Drnovšek s svojimi zapisi na straneh Gibanja za pravičnost in razvoj popestril čas kislih kumaric ter novinarje in vlado predramil z izjavami o pomanjkljivostih v delovanju države. Takrat je opozoril na zastoj pri reformah in na neurejene odnose s sosednjimi državami, izpostavil pa je tudi vladno kadrovanje. V MZZ-ju in na vladi so takratne Drnovškove navedbe zanikali.