Teharska cesta v Celju. Foto: MMC RTV SLO
Teharska cesta v Celju. Foto: MMC RTV SLO
Voda poplavila nakupovalno središče v Celju
Na Pohorju v četrtek besnelo neurje

O nevšečnostih poročajo tudi z drugih območij in krajev - Ormoža, Dravograda, Slovenj Gradca, Raven na Koroškem, Moravskih Toplic, Ropoče, Dolnjih Slavečev, Murske Sobote in Slovenskih goric. Ponekod je padala tudi toča.

Iz Citycentra Celje so sporočili, da so meteorne vode vdrle tudi v njihove prostore in povzročile materialno škodo, ki jo še ocenjujejo. Nakupovalno središče so predčasno zaprli zaradi čiščenja, v soboto pa bo normalno poslovalo.
Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v Moravskih Toplicah in Murski Soboti poplavilo kleti dveh hotelov.
Četrtkova huda ura najbolj prizadela Pohorje
V četrtkovem neurju je bilo najhuje v občini Lovrenc na Pohorju, kjer škodo ocenjujejo vsaj na milijon evrov. Zaradi razmočene zemlje sta se sprožila dva zemeljska plazova, 15 hiš je bilo odrezanih od sveta, zamašilo pa se je približno 20 cestnih propustov.
Župan Joško Manfreda je dejal, da če bi država vlagala v sanacijo ceste, težav ne bi imeli. Po njegovi oceni je sicer samo na občinski infrastrukturi nastalo za okoli pol milijona evrov škode, v občinskem proračunu pa denarja za sanacijo ni dovolj. Voda je zalila tudi tamkajšnji lesno-predelovalni obrat Marlesa, kjer je nastalo za več 100.000 evrov škode, proizvodnja pa naj bi stala več mesecev.

Težave so imeli tudi na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij s Teharske ceste v Celju.



Voda poplavila nakupovalno središče v Celju
Na Pohorju v četrtek besnelo neurje