Na predlog programsko-produkcijskega načrta so imeli programski svetniki več pripomb, med drugim tudi glede prenove drugega programa, vsebin razvedrilnega programa in deleža govora na radiu. Foto: BoBo
Na predlog programsko-produkcijskega načrta so imeli programski svetniki več pripomb, med drugim tudi glede prenove drugega programa, vsebin razvedrilnega programa in deleža govora na radiu. Foto: BoBo

V programsko-produkcijskem načrtu je za prihodnje leto predvideno preoblikovanje strukture Prvega in Drugega programa na Televiziji Slovenija - spremenili bodo podobo drugega programa in s tem izčistili obstoječo programsko. A so programski svetniki ugotovili, da prenova drugega programa ni zadostno opredeljena. Pogrešajo predvsem opredelitev ciljev, postopkov izvedbe, časovnega okvira, ciljnega občinstva, morebitnih finančnih, kadrovskih in organizacijskih posledic itd.

Novosti v informativnem TV-programu
Poleg tega v informativnem programu televizije prihodnje leto načrtujejo studijsko mozaično oddajo, namenjeno predstavljanju družbenega položaja in kulturnih dogajanj v najštevilčnejših manjšinskih etničnih skupnostih v Sloveniji. V razvedrilnem programu televizije pa je v načrtu nova večerna oddaja, za katero bodo zasnovo in scenarij izbrali z javnim povabilom.

Več svetnikov je ocenilo, da razvedrilni program na Televiziji Slovenija ni dorečen, zato so svetniki pozvali vodstvo, naj predlog dopolni tako, da bodo nove razvedrilne oddaje konkretno opredeljene, pri tem naj bodo navedeni imena oddaj, namen oddaje in cilji. Programski svet je prav tako izrazil zaskrbljenost, ker razvedrilni program že leto dni nima odgovornega urednika s polnim mandatom.

Manj govora na 2. programu Radia Slovenija
V programu Radia Slovenija je predvideno, da bodo delež govora na drugem programu zmanjšali v povprečju za dva odstotka. Del programskih pasov bodo izraziteje voditeljsko profilirali, predvideno pa je tudi, da bosta ponedeljkov in petkov programski pas od 16. do 19. ure vodila nova voditelja. Programski svetniki pričakujejo, da bo vodstvo opredelilo razloge za načrtovano zmanjšanje obsega govornega dela oz. opredelilo cilje, ki jih želi s tem doseči.

Kakšna bo dopisniška mreža?
Programski svet pričakuje dopolnitev PPN-ja tudi z načrtom vodstva, da začne v prihodnjem letu izvajati optimizacijo dopisniške mreže na območjih, ki jih s svojimi sodelavci pokrivata tudi regionalna centra Maribor in Koper.

Na dnevnem redu današnje seje je bil tudi predlog razvojnih projektov za prihodnje leto. Ker so sejo prekinili, bodo o tem razpravljali predvidoma čez teden dni.