Vodušek vztraja, da je bilo vse inscenirano. Foto: BoBo
Vodušek vztraja, da je bilo vse inscenirano. Foto: BoBo

"Upniku moram dati 150.000 evrov, zato bi potreboval še 100.000. Zagotavljam, da izsiljevanj ne bo več, izročil bom originale dokumentacije in zgodba ne bo šla naprej, k nobeni drugi medijski hiši," je po poročanju Pop TV-ja Vodušek dejal tajnemu policijskemu sodelavcu Rudiju, ki je Vodušku prej ponudil 50.000 evrov in ga vprašal, koliko še zahteva. Vodušek mu je prej namreč dejal, da "variante z reklamiranjem niso bile v redu".

Vodušek in Stanislav Gaberc sta poskusa izsiljevanja obtožena, ker naj bi pritiskala na direktorja Uniorja Gorazda Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška, da bi čim prej dobila denar od oglaševanja. Ker Unior za oglaševanje ni želel plačati 360.000 evrov, so se začela pogajanja o gotovinskem plačilu, v katera se je vključil tudi tajni policijski delavec, za katerega je Vodušek mislil, da ga pošilja Korošec. Zato se je z njim sešel na Trojanah, je še poročala televizija.

Po poročanju Pop TV-ja sta se Vodušek in Rudi tako dogovorila za 150.000 evrov, čez dva dni pa sta se znova srečala. Tajni policijski sodelavec je prinesel prvih 50.000 evrov, Vodušek pa je dejal, da zagotavlja, da bosta vir in tisti, ki je mahal s papirji, tiho, zato mora tudi njima dati denar, da bodo Korošca in Stiplovška pustili pri miru. Vodušek je nato vzel denar, takoj zatem pa so ga aretirali.

Vodušek je za Pop TV danes dejal, da je bilo vse inscenirano, saj da se je vedno dogovarjal le o plačilu oglaševanja na njegovi televiziji. "Gre za izzvano kriminalno dejavnost, ker tega denarja jaz nikoli nisem terjal in v celotni zgodbi ni bilo govora o kakršni koli gotovini ali denarju. Bi rekel, da je bilo celotno dejanje v celoti in od vsega od začetka inscenirano in da so - to je tudi Korošec potrdil - šli v fiktivna pogajanja o oglaševanju z menoj," je dejal.