Vladimir Vodušek je danes zanikal navedbe POP TV-ja o prisluhih, ki naj bi izhajali iz obtožnice zoper njega, in jih označil za čisti konstrukt. Foto: BoBo
Vladimir Vodušek je danes zanikal navedbe POP TV-ja o prisluhih, ki naj bi izhajali iz obtožnice zoper njega, in jih označil za čisti konstrukt. Foto: BoBo
Vladimir Vodušek
Dogajanje na Trojanah pa je potekalo na pobudo tajnega sodelavca s šifro 515, domnevno kaznivo dejanje pa je bilo izzvano, je dejal Vodušek. Foto: BoBo

Včeraj smo poročali, da naj bi bilo iz objavljenih prisluhov iz obtožnice zoper Voduška, ki je obtožen izsiljevanja, razvidno, da je tajnemu policijskemu sodelavcu dejal, da izsiljevanj ne bo več, če dobi 150.000 evrov.

Sam je danes zatrdil, da objavljenih navedb ni nikoli izrekel, prav tako jih ni v obtožnici. Svojih ciljev nikoli ni dosegal z izsiljevanjem, domnevno kaznivo dejanje pa je bilo izzvano, je dejal.

Na Trojanah s tajnim policijskim sodelavcem
POP TV je v sredo namreč objavil domnevne navedbe iz prisluhov, ki naj bi izhajali iz obtožnice zoper Voduška, ki je s Stanislavom Gabercem obtožen poskusa izsiljevanja. Vodušek naj bi po poročanju televizije tajnemu policijskemu sodelavcu tik pred aretacijo na Trojanah dejal, da bi potreboval še 100.000 evrov in da zagotavlja, da izsiljevanj ne bo več.

Vodušek je na novinarski konferenci zanikal, da bi kdaj koli izrekel kaj takšnega. "To je najbolj podla laž, ki mi je ne očita niti tožilstvo v obtožnici," je dejal. Prav tako česa takšnega ni v svežnju dokumentov, ki se nanašajo na primer, je dejal.

Zanika tudi poskus izsiljevanja
Tožilstvo ga obtožuje zgolj poskusa izsiljevanja, a tudi to Vodušek zanika. Ob tem je ponovno povzel dogajanje, povezano s tem primerom. Kot je dejal, so na Info TV-ju pridobili dokumente o tem, da naj bi direktor Rhydcona Vinko Stiplovšek in direktor Uniorja Gorazd Korošec prala denar. Vendar pa je Vodušek Stiplovšku verjel, da gre za zakonit posel, zato zgodbe na Info TV-ju niso delali, je pojasnil.

Po nekaj tednih pa so Voduška, kot je pojasnil, klicali iz odvetniške pisarne Gregorovič - Pungartnik. Dejali so mu, da imajo "zanimivega klienta", ki bi rad oglaševal na Info TV-ju. Dobili so se na pogovoru, vendar pa je šlo le za fiktivna pogajanja, s katerimi so želeli priti do dokumentacije, je dejal Vodušek.

Dogajanje na Trojanah pa je potekalo na pobudo tajnega sodelavca s šifro 515, domnevno kaznivo dejanje pa je bilo izzvano, je dejal Vodušek. Tajni sodelavec je namreč predlagal, naj se del oglaševanja plača v avansu v gotovini, je povedal. Poudaril pa je, da niti z eno besedo od nikogar ni zahteval "niti centa".

Vprašanja o Vročem stolu
Sicer pa so tajnega sodelavca precej bolj kot oglaševanje na Info TV-ju zanimali odnosi Voduška s tedanjim predsednikom vlade Janezom Janšo in to, kakšna vprašanja mu bo postavljal na oddaji Vroči stol, je zatrdil.

Dodal je še, da je v Celju potekala preiskava, povezana z načinom, na katerega POP TV pridobiva podatke o dejavnostih policije. Vodušek je danes navedel, da je avtorica prispevka na POP TV-ju sama razkrila, da njen partner dela v kriminalistični policiji. Kot je pojasnil Vodušek, gre za Davida Antoloviča, ki je lani postal vodja oddelka za gospodarski kriminal v Celju.