Predčasne parlamentarne volitve bodo to nedeljo, 13. julija, danes opolnoči pa bo nastopil volilni molk. Foto: BoBo
Predčasne parlamentarne volitve bodo to nedeljo, 13. julija, danes opolnoči pa bo nastopil volilni molk. Foto: BoBo
Politiki lahko v nedeljo uidete, politika pa ne more uiti vam. Na spletnem mestu in na mobilni aplikaciji bomo dogajanje na vseh platformah spremljali v štabih strank in v volilnem središču v Cankarjevem domu. Foto: MMC RTV SLO
Kampanja na višku, kampanja na podnu

Na spletne klepete smo po abecednem vrstnem redu povabili predsednike oz. predstavnike vseh petnajstih strank, ki imajo kandidate v vseh osmih volilnih enotah.

Zdaj smo vse zbrali še na enem mestu, preberete pa si jih lahko s klikom na spodnje povezave:

- DeSUS (Karl Erjavec)

- DL (Bojan Starman)

- Združena levica (Luka Mesec)

- Enakopravni državljani - Naprej Slovenija (Jožef Jarh)

- NSi (Matej Tonin)

- PS (Zoran Janković)

- Piratska stranka (Rolando Benjamin Vaz Ferreira)

- SDS (Zvone Černač)

- SLS (Janez Tomšič)

- SNS (Zmago Jelinčič)

- SD (Dejan Židan)

- SMC (Miro Cerar)

- Verjamem (Sašo Kulašić)

- ZaAB (Alenka Bratušek)

- Zeleni Slovenije (Vlado Čuš)

Volilni večer na RTV Slovenija
Politiki lahko v nedeljo uidete, politika pa ne more uiti vam. Na spletnem mestu in na mobilni aplikaciji bomo dogajanje na vseh platformah spremljali v štabih strank in v volilnem središču v Cankarjevem domu. Kolegi na TV Slovenija bodo volilni studio odprli ob 18.30.

Ob 19. uri bomo na televiziji, radiu in rtvslo.si objavili izide vzporednih volitev, ki so pred podatki Državne volilne komisije prvi in natančen prikaz prihodnje politične krajine.

MMC bo takoj zatem na vidnih mestih portala spremljal preštevanje glasov, pri čemer bomo podatke zajemali neposredno iz podatkovne baze Državne volilne komisije (DVK). Nadaljevali bomo z neposrednim zbiranjem odzivov akterjev, analiz z referenčnimi sogovorniki in dogajanja na družbenih omrežjih.

V televizijskem studiu bo izide predčasnih volitev Tanja Gobec pospremila s kopico gostov. Osrednja komentatorja bosta Vika Potočnik in Janez Šušteršič, v analizi pa bodo sodelovali tudi Janja Božič Marolt (Mediana), Sebastjan Jeretič in Aljaž Pengov Bitenc - Pengovsky.

Na 1. programu našega radia vas bo od 19.30 skozi volilni večer vodil Tomaž Celestina, v ponedeljek pa bo povolilno kombinatoriko ob 17. uri predstavljala Tanja Starič.

Kampanja na višku, kampanja na podnu