V DeSUS-u se zavzemajo za ohranitev javnega zdravstva in šolstva in po besedah Erjavca mora imeti vsak mlad človek pravico do izobrazbe. Foto: BoBo
V DeSUS-u se zavzemajo za ohranitev javnega zdravstva in šolstva in po besedah Erjavca mora imeti vsak mlad človek pravico do izobrazbe. Foto: BoBo

Kot je v Celju dejal Erjavec, DeSUS zastopa interese malega človeka, ki se preživlja od preteklega dela. V stranki so pripravili tudi gospodarski program, saj se zavedajo, da brez gospodarskega razvoja ni mogoče zagotoviti socialne varnosti in socialne države. V DeSUS-u se zavzemajo za ohranitev javnega zdravstva in šolstva in po besedah Erjavca mora imeti vsak mlad človek pravico do izobrazbe.

Prvak DeSUS-a je poudaril, da je njihov cilj zagotoviti upokojencem, da bi pokojnino redno prejemali vsak mesec in v vsaj takšnem znesku kot danes. Erjavec je še napovedal, da bodo šli v vladno koalicijo, če bodo v okviru nje lahko uresničevali svoj volilni program.

Celje mora nadoknaditi zaostanek
Na novinarski konferenci je Erjavec predstavil tudi kandidatki DeSUS-a za državnozborske volitve v celjskih volilnih okrajih Brigito Čokl in Natašo Krajnc Zakrajšek. Čoklova, ki je zaposlena v gospodarstvu, meni, da Slovenija potrebuje denar za infrastrukturne naložbe in da je treba obstoječe premoženje uporabiti kot kritje za pridobitev sredstev. Po njenem mnenju Celje izgublja kakovostna delovna mesta, dodana vrednost na zaposlenega v Celju pa je 29.000 evrov, medtem ko je na nacionalni ravni 36.000 evrov.

Krajnc Zakrajškova, ki dela v zdravstvu, pa se zavzema za hitro gospodarsko rast, ki bi prinesla nova delovna mesta.