Patrick Vlačič je bil gost v MMC-jevi klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Patrick Vlačič je bil gost v MMC-jevi klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Patrick Vlačič
Kako pomiriti finančne trge? "Prvi ukrep in daleč najpomembnejši je pokojninska reforma," pravi Vlačič in dodaja, da ji mora hitro slediti tudi ureditev razmer v zdravstvu. Foto: MMC RTV SLO

V MMC-jevi spletni klepetalnici smo gostili odhajajočega ministra za promet in podpredsednika stranke SD, ki ob naštevanju razlogov, zakaj voliti njegovo stranko priznava tudi: "Smo tudi naredili kako napako, a to je del življenja." Prepričan je še, da zdaj vse stranke "prodajajo podobne nujne ukrepe, ki smo jih mi sprejemali v času našega mandata". Prepričan je, da bo za Slovenijo po volitvah najboljša koalicija, "ki bo spreminjala tiste stvari v naši državi, ki jih je treba spremeniti, ki bo skrbela za ljudi in ki bo državo vodila mirno." "To ni vprašanje levo ali desno, kot vidite," je še dodal.

Celoten klepet s Patrickom Vlačičem si lahko preberete tukaj.

Spregovoril je tudi o problematiki nadomestil za poslance, ki jim pripadajo po izteku mandata: "Sem zato, da se, če se zmanjšuje v javnem sektorju, začne pri politiki." Opozoril je, da je "logika tega nadomestila", da marsikdo zaradi svojih stališč, ki jih izreče v štirih letih, težko dobi službo. "To je realnost. To je problem za tiste, ki so iskreni in ki ne šparajo besed v politiki. Take si pa verjetno želimo, ne takih, ki so tiho, odsedijo štiri leta in grejo nazaj v svojo službo," je še dejal.

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Podatki o teh strankah so še neuradni. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Na vprašanje, kakšne ukrepe SD predlaga za rešitev težav, ki jih imajo študenti, pa podpredsednik SD-ja pravi: "Bolj konkretnega odgovora, kot smo vam ga dali že v svojem mandatu, ga bo kdo drug težko dal. To je bilo malo delo, ki bi rešilo te probleme. Kot veste, je padlo na referendumu. V prihodnje bo treba ponovno predlagati podoben zakon." V spletnem klepetu se je dotaknil tudi vprašanja Slovenskih železnic in drugih vprašanj, povezanih s prometom.