Kandidati se bodo svetu predstavili na seji 24. aprila. Foto: MMC RTV SLO
Kandidati se bodo svetu predstavili na seji 24. aprila. Foto: MMC RTV SLO

Razpisna komisija bo vloge pregledala najpozneje do petka. Seja, na kateri bo programski svet odločil o veljavnosti kandidatur, pa bo 10. aprila.

Kandidati, ki so popoldne vloge oddali pravočasno, se bodo svetu predstavili na seji 24. aprila, ko bo ta tudi odločal o njihovi primernosti za mesto generalnega direktorja RTV Slovenija. Kandidati bodo o izidu obveščeni v 30 dneh po koncu razpisa, so sporočili iz službe za stike z javnostjo RTV Slovenija.

Filli, zdajšnji v. d. generalnega direktorja, in Kadunec, nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija za poslovno področje, sta kandidaturi vložila tudi na prejšnjem razpisu, vendar je Kadunčevo programski svet Radiotelevizije Slovenija prepoznal kot nepopolno. Svetniki januarja niso izvolili novega direktorja, saj noben kandidat ni zbral zadostne podpore. Za zaprtimi vrati so se odločali med Fillijem, nekdanjim vodjem produkcije Televizije Slovenija Igorjem Rozmanom in nekdanjim ministrom za kulturo Urošem Grilcem.

Za izvolitev na direktorsko mesto bi moral kateri od treh kandidatov zbrati najmanj 15 glasov, kar pa se tudi po več glasovalnih krogih ni zgodilo. V zadnjem krogu se je programski svet izrekal zgolj o Filliju, a mu tudi ni namenil dovolj glasov. Svet se je odločil za ponovitev razpisa, čeprav je imel tudi možnost, da bi glasovanje ponovil čez 14 dni.