Tisti z najnižjimi pokojninami bodo prejeli poln rekreacijski dodatek. Foto: BoBo
Tisti z najnižjimi pokojninami bodo prejeli poln rekreacijski dodatek. Foto: BoBo

Po oceni Erjavca je namreč meja revščine nekje pri 500 evrih. Pojasnil je, da so bila nedeljska pogajanja s premierjem Janezom Janšo trda, a sta našla kompromis. Torej bodo upokojenci s pokojnino do 414 evrov dobili 368 evrov dodatka, upokojenci s pokojnino med 414 in 518 evrov pa bodo dobili 223 evrov. Upokojenci s pokojninami med 518 in 622 evrov bodo dobili tričetrtinski dodatek, torej 166 evrov.
Predsednik DeSUS-a hkrati pričakuje, da bo vladna koalicija to dopolnilo podprla. Opozoril pa je, da se je s problematiko pokojnin ukvarjal samo DeSUS, in ne tudi sindikati. Erjavec je pri tem pogrešal še Zvezo društev upokojencev Slovenije, ki se po njegovih besedah "vedno predstavlja kot legitimni in edini predstavnik upokojencev".
Upokojenci z višjimi pokojninami sicer ne bodo zadovoljni, saj dodatka ne bodo prejeli, je dejal Erjavec. Ob tem je še poudaril, da so se na seji vlade dogovorili tudi, da navedeni ukrep velja tudi v letih 2013 in 2014, poleg tega pa v teh dveh letih pokojnine ne bodo zamrznjene.