Predčasno glasovanje bo v vseh 10 občinah potekalo v sredo, dan prej in dan pozneje pa glede na potrebe in običaje. Foto: BoBo
Predčasno glasovanje bo v vseh 10 občinah potekalo v sredo, dan prej in dan pozneje pa glede na potrebe in običaje. Foto: BoBo

V vseh 10 občinah bo predčasno glasovanje potekalo še v sredo, v četrtek pa le v osmih izmed desetih občin - državna volilna komisija je namreč občinskim priporočila, da kot dan predčasnega glasovanja določijo sredo, 7. marca, dan prej in dan pozneje pa glede na krajevni običaj oziroma potrebe.

V Mestni občini Slovenj Gradec ter občinah Polzela, Metlika in Radeče bo predčasno glasovanje potekalo vse tri dni, torej danes, v sredo in četrtek, med 9. in 17. uro. V Občini Bovec bo predčasno glasovanje vse tri dni potekalo od 9. do 16. ure, v Občini Krško pa v sredo med 9. in 17. uro, danes in v četrtek pa med 9. in 15. uro.

Dva dneva predčasnega glasovanja v Mirni Peči in Dupleku
Dva dneva sta za predčasno glasovanje predvidena v občinah Mirna Peč in Duplek. V prvi bo predčasno glasovanje v sredo potekalo med 8. in 17. uro, v četrtek pa od 8. do 15. ure. V Občini Duplek pa v sredo od 9. do 17. ure in v četrtek od 11. do 19. ure.

Samo en dan, in sicer v sredo, bo predčasno glasovanje potekalo v občinah Železniki in Destrnik. V obeh občinah bo glasovanje potekalo na sedežih občinskih volilnih komisij med 7. in 19. uro.

V 11. občini, kjer bodo prav tako znova izbirali župana, a 14 dni pozneje kot v preostalih 10 občinah, v Mestni občini Ljubljana, pa bo predčasno glasovanje potekalo 20., 21. in 22. marca v prostorih MOL-a med 9. in 17. uro.