RTV Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija
RTV Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija

Volilna komisija je danes ugotovila, da se je volitev udeležilo skupno 1184 volilnih upravičencev, kar predstavlja 56 odstotkov vseh delavcev zavoda z aktivno volilno pravico, je dejal predsednik komisije Marjan Lah.

Na volitvah 11. januarja je glasovalo 1018 volilnih upravičencev oziroma 48,2 odstotka, na dodatnem dnevu za glasovanje 27. januarja pa še 166 volilnih upravičencev ali 7,8 odstotka.

Svoje predstavnike v svet delavcev za mandatno obdobje od leta 2021 do leta 2025 so morali izvoliti znova. Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je septembrske volitve namreč jeseni razveljavilo.

Za predstavnike zaposlenih v programskem svetu zavoda v novem štiriletnem mandatu so izvoljeni Aleksander Hribar, in sicer za kulturno-umetniško dejavnost, za tehnično dejavnost Robert Pajek, za informativno dejavnost pa Gregor Drnovšek.

V nadzornem svetu zavoda bosta predstavnika zaposlenih Petra Bezjak Cirman in Franci Pavšer.

Vodstvo zavoda sicer po Lahovih besedah volilni komisiji ni dovolilo objaviti volilnih izidov na internih komunikacijskih kanalih. "Gre za neposredno vtikanje vodstva v volilni proces," je poudaril.

Vodstvo zavoda je že po nezadostni udeležbi na volitvah 11. januarja onemogočilo objavo sklepa volilne komisije, da bi zaradi epidemičnih razmer glasovanje podaljšali. Volilna komisija se je zato obrnila na inšpektorat za delo, za mnenje pa ga je zaprosilo tudi vodstvo RTV Slovenija.