Predor Karavanke so ob 19. uri znova popolnoma odprli. Foto: BoBo
Predor Karavanke so ob 19. uri znova popolnoma odprli. Foto: BoBo
Zaradi obiska skoraj ves dan zaprta gorenjska avtocesta

Gorenjska avtocesta je po odhodu ruskega predsednika Vladimirja Putina iz Slovenije znova odprta, odprte so tudi ceste v okolici Brnika, poroča Prometnoinformacijski center.

Težave v prometu zaradi cestnih zapor ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina niso bile tako hude, kot je bilo pričakovati, tudi z vidika varovanja je obisk doslej potekal gladko, ocenjuje policija.

"Bili smo zelo pozitivno presenečeni," je v izjavi za medije danes v Ljubljani dejal direktor uprave za policijske specialnosti in vodja koordinacijske delovne skupine za izvedbo varovanja Robert Sušanj.

"Čez dan za čuda nismo zaznavali pričakovanih zastojev, daljših, 10- ali 20-kilometrskih, kolon, promet je potekal razmeroma tekoče z nekaj manjšimi težavami, a daleč od apokaliptičnih napovedi," je dejal.

Tudi na vseh vzporednih cestah v smeri Avstrije, v severnem delu Italije in na štajerski avtocesti je promet potekal tekoče, na mejnih prehodih so bili zastoji krajši, kot so v povprečnem poletnem dnevu. Nekaj težav je bilo le s prometom iz Benetk proti Sloveniji, a to ni bila posledica ukrepov policije, je dejal.

Šušanj je izrazil zadovoljstvo, da so se ljudje ob pravočasnih informacijah ustrezno pripravili in pokazali razumevanje.

Zaradi obiska skoraj ves dan zaprta gorenjska avtocesta