Foto:
Foto:
Težave centrov za socialno delo

Potem ko je centrom za socialno delo uspelo nakazati denarno pomoč vsaj novim prosilcem, ki so vlogo oddali decembra, zdaj kaže, da številni, ki so vlogo oddali januarja, v ponedeljek ne bodo dobili denarja, je za TV Dnevnik poročala novinarka Nuša Baranja.

Težave z novim računalniškim sistemom so ponekod skoraj ustavile delo. Uslužbenci, ki so prej obravnavali od 20 do 30 vlog na dan, menda zdaj rešijo le dve ali tri, včasih celo nobene. V nekaterih centrih za socialno delo zato delajo tudi popoldne in ob sobotah.

Direktor mariborskega centra za socialno delo Jožef Tivadar je na vprašanje, koliko ljudi zaradi teh zapletov ne bo dobilo socialne pomoči na ravni države, odgovoril, da približno od 50 do 60 odstotkov.
Kako dolgo pa bodo ljudje še čakali? Ali bo denar vsaj do 5. marca, ko je naslednji datum za izplačila na njihovih računih? Tivadar je dejal, naj se družine, ki bi še posebej potrebovale pomoč, oglasijo na centrih za socialno delo, kjer bodo njihov primer obravnavali prednostno.

Težave centrov za socialno delo