Slovenija

Poudarki

  • Drugod 2. maja ne praznujejo, zaznamujejo pa nekatere druge praznike, ki jih v Sloveniji ne
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 29 glasov Ocenite to novico!
Slovenska zastava
Bodo drugo leto zastave plapolale le 1. maja? Vlada vztraja, sindikati pa pravijo, da praznika dela ne dajo. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Živel praznik dela tudi 2. maja! Tokrat morda zadnjič.

Sindikati praznika ne dajo, delodajalci ukinitev podpirajo
2. maj 2012 ob 07:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zaradi vladnih varčevalnih načrtov se lahko zgodi, da bo današnji 2. maj zadnjič tudi dela prost dan. Prihodnje leto naj bi zaposleni ostali tudi brez dela prostega 2. januarja.

Ukinitev obeh praznikov je del predloga zakona o uravnoteženju javnih financ. Vlada je prepričana, da bo vplivala na povečanje produktivnosti, zmanjšanje proračunskih stroškov in stroškov delodajalcev.

Podpora delodajalcev ...
Ti zato vladni predlog podpirajo, ker naj bi z dvema delovnima dnevoma več dosegli večjo produktivnost in nekoliko povečali konkurenčnost gospodarstva, je dejal predsednik GZS-ja Samo Hribar Milič.

... nasprotovanje sindikatov
Nasprotno pa menijo v sindikatih, kjer so dejali, da se Slovenija tako po intenzivnosti kot ekstenzivnosti dela uvršča v "sam vrh med državami članicami EU-ja". Predsednik ZSSS-ja Dušan Semolič je na tradicionalnem kresovanju na ljubljanskem Rožniku dejal, da gre za "požrešnost", saj delavci ne bi zaslužili niti evra več, medtem ko bi "oni zaslužili 60 milijonov evrov". Zato so sindikati odločeni, da 2. januarja in 2. maja ne dajo.

Semolič je poudaril, da delavci v Sloveniji delajo v težkih razmerah in da so prav praznični dnevni tisti, ko si lahko odpočijejo.

Žerjav izpostavlja pravico do dela
Oglasil se je tudi gospodarski minister Radovan Žerjav, ki je dejal, da je zmotno misliti, da gre pri varčevanju za uničevanje (to je na Rožniku dejal ljubljanski župan Zoran Jankovič, op. a.). Žerjav je dejal, da sta zdajšnje zadolževanje in trošenje privedli do "skorajšnjega uničenja državne blagajne", eden izmed ukrepov pa je tudi zmanjševanje števila prostih dni. Žerjav v središče postavlja delo, pravico do dela in pravico do plačila za opravljeno delo.

Slovenci 2. maj, druge države pa kakšen drug dogodek
V Sloveniji je zdaj dela prostih 15 dni v letu. 2. maja ne praznujejo nikjer drugje v Evropi, je pa res, da imajo nekatere države več prostih dni ob nekaterih krščanskih praznikih, ki jih v Sloveniji ne zaznamujemo z dela prostimi dnevi. Edini praznik, ki je dela prost dan po vsej Evropi, je božič 25. decembra, v večini držav pa so prosti dnevi tudi novo leto, velikonočni ponedeljek, Marijino vnebovzetje in 26. december, ki je v Sloveniji dan samostojnosti in enotnosti, drugod pa dan obdarovanja oz. štefanovo.

V več državah so dela prosti dnevi tudi 24. december (božični večer), 6. januar (sveti trije kralji), veliki petek in vnebohod (40 dni po veliki noči).

Prvi maj z dvema dnevoma zaznamujemo le v Sloveniji, na Danskem, Irskem, Nizozemskem in v Veliki Britaniji pa ni dela prost dan niti prvi maj. 2. januar je praznik tudi v Romuniji in v Veliki Britaniji, res pa je, da v nekaterih državah praznujejo tudi silvestrovo (Švica, Latvija, Estonija, Danska in Finska).

V Sloveniji imamo tudi tri praznike, ki niso dela prosti dnevi: dan združitve Slovencev z matičnim narodom (17. avgust), dan vrnitve Primorske k matični domovini (15. september) in dan Rudolfa Maistra (24. november).

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
vidaest
# 02.05.2012 ob 07:53
Zaradi dveh novih delovnih dni se nam obeta prerod gospodarstva!
Socialniradikal
# 02.05.2012 ob 08:09
Jaz sem že včeraj delal, pa danes tudi bom... Pravi proletarec v vseh pogledih ! :-)
genniuuss
# 02.05.2012 ob 08:29
2. maja ne praznujejo nikjer drugje v Evropi,
je pa res, da imajo nekatere države več prostih dni
ob nekaterih krščanskih praznikih,


to je tisto kar vas boli, da bi bili podobni EU državam.
Socialniradikal
# 02.05.2012 ob 08:18
In še ena stvar, meni je popolnoma vseeno kdaj so prosti dnevi, ker tisti, ki ima namen delat dela sobote, nedelje in praznike. Je pa v Sloveniji v mojih očeh bolj problem plačilo, ker recimo pri meni, ki sem priden preko praznikov, vsi 3 delovni, pa bo to mogoče pri meni zneslo 20€ več. To pa je tisti stvaren problem, ker vsi smo nekako povlečeni ali ujeti v neke uravnilovke, hvala sindikati !, ker kapitalistom se že fučka, če si ti dober delavec ali slab...V mojem primeru je bil odgovor, saj vemo da ste pridni in delovni, a je na trgu dela še prav gotovo kdo enako priden in ta bo pripravljen delati za ta denar...In potem si pred dilemo ali oditi ali vztrajati, no vsaj jaz !
1970b
# 02.05.2012 ob 08:21
Sam sem naštel 13 dela prostih dni. Praznikov, ki so vedno na nedeljo nisem štel.
Razvoj gre v vedno večjo avtomatizacijo in manjšajo se potrebe za delom.
S tega stališča res ne razumem ukinjanja praznikov.
pan
# 02.05.2012 ob 08:30
Predlagam nov varčevalni ukrep!
Ukinimo kar kompletno vlado!
Bomo prišparali še za dva naslednja rodova!
jang
# 02.05.2012 ob 09:53
neverjetno, da je folk tako politično ozkogled, da jim gredo še prazniki na živce.... dajte no, ljudje ki delajo v nemčiji so tu od božiča pa do 8. januarja pa Nemčija še vedno ni propadla...
po drugi strani je pa v naši firmi lani decembra zmanjkalo denarja za malice in prevoze in je direktor odredil kar kolektivni dopust zadnji teden v letu. Letos bo pa verjetno že cel december ;)
adamski
# 02.05.2012 ob 10:31
In kaj ima zdaj veze, da smo edini, ki imamo 2.maj prosto. Če to nam slovencem to ustreza naj ostane. V trenutnem stanju, marsikomu ta prosti dan zelo prav pride.
Zakaj se pa nobeden od delodajalcev ne oglasi kar se tiče starih dopustov, ki pri mnogih zastara in nima od njega nič, ker mu enostavno ni dovoljeno koristiti dopust, ki mu pripada.
Anar Hija
# 02.05.2012 ob 08:03
Tale, od ljudstva neizvoljena vlada, naj te svoje, kot jih je označil dr.France Bučar, fašistične ideje, širi v svojem članstvu, državo pa naj pusti pri miru.

NE janšizmu!
juventina10
# 02.05.2012 ob 10:39
JANUAR 2 DNI, FEB 1 DAN,APRIL 2 DNI MAJ 2 DNI JUNIJ 1 DAN,AVG 1 DAN, OKt IN NOV PO 1 dan in dec 2 dni-skupaj 13 dni ,nikakor 15 dni , torej ,če nam 2 dneva vzamejo, bomo imeli 11 dni praznikov, najmanj v evropi,zakaj?
heroj
# 02.05.2012 ob 09:30
Pozabljajo, da se ogromno denarja obrne čez prvomajske praznike, ko je več dni frej. Večina ljudi si vzame dopust, mladi imajo spring break ... denar se obrača, torej je praznik še kako smiseln ;)
sure_fantek
# 02.05.2012 ob 08:28
Prihodnje leto naj bi zaposleni ostali tudi brez dela prostega 2. januarja.

Uh, to bo bistveno pomagalo gospodarstvu. Zdaj pa dajte še malo navit cene bencina in elektrike.
pozitivc
# 02.05.2012 ob 13:28
kaj pa če bi delali kar vseh 365 dni na leto?! ko pa ne moreš več delat, dobiš injekcijo in čao!

zihr bomo zmagal!

Idioti!
ivandruck
# 02.05.2012 ob 11:57
Še ena bedarija naše bedaste vlade.
2. januar in 2. maj sta res praznika, ki ju drugje po Evropi ne praznujejo, zato pa oni praznujejo 6. januar (Sv. trije kralji), pa binkoštni ponedeljek, pa praznik Sv. rešnjega telesa, pa še kakšen Marijin praznik se še kje najde (8. december). Ne ve pa naša butasta vlada, da sta ta dva praznika v veliki povezavi s turizmom, kar pomeni, da bi ukinitev teh dveh praznikov privedla do zmanjšanja povpraševanja po turističnih aranžmajih (če je samo 1 dan praznik, nihče ne bo nikamor potoval). Z delovnim dnem 2. januarja se popolnoma ukinejo novoletni plesi po restavracijah. Naši butasti veljaki ne vedo, da vsak ukrep pozvroči tudi povratni kontraukrep včasih na slabše. Če je že treba kaj ukinjati, potem je denimo bolje, da se ukine za dela prost dan 15. avgust ali pa 8. februar, vendar pa mislim, da smo glede števila prazničnih dni kar primerljivi z Evropo, zato ni potrebno ničesar ukinjati.
DREADLORD
# 02.05.2012 ob 09:49
kar se tiče večje produktivnosti. hribar milič, bi kot nek kvazi predstavnik gospodarstva in ne njegova antipropaganda, lahko vedel, da se največ produktivnosti doseže z investicijami v sredstva in ljudi.
mile77
# 02.05.2012 ob 09:33
jaz sem odločno proti ukinjanju dela prostih dni, dokler se druge stvari ne uredijo tako kot morajo biti!!!
urosbez
# 02.05.2012 ob 12:33
Bravo nekdodalec. Prav imaš. In potem bodo tele Janševe ovčice ugotovile, da privilegiji niso bili odvzeti samo kamunistom, Kučanu in agentom SDV, ampak tudi njim samim. Takrat se bodo pa čudili in molili, a pomagalo ne bo nič več. kakšni zaslepljeni hlapci....
nekdodalec
# 02.05.2012 ob 12:10
Zadeva pada kot domine.

V tujini:

- V Nemciji in Franciji je drzava po nastopu krize stabilizirala svoj delez v drzavnih firmah, saj bo v bodoce med potencialnimi krizami le tako lahko kontrolirala trg.

- v tujini praznikov niso ukinjali

- delavcem niso odvzemali pravic

- investirajo na polno

Pri nas:

- ukinjamo dela proste dni

- ukinjamo proslave na rzavnem nivoju ki pomenijo bistvo prezivetja nasega naroda

- sparamo na nacin da jemljemo delavcem pravice, za katere so se borili 70 let

- sparamo tako da odprodajamo drzavne deleze v firmah tistim tujcem nastetim zgoraj

- sparamo na nacin da bomo odpuscali

- sparamo na nacin da zategujemo pas

- sparamo na kulturnem ministrstvu, ki je bistvo razvoja slovenske druzbe

- napovedana je totalna privatizacija solstva in zdravstva (kot sparanje)

Pac vlada kot ste jo izvolili !!!

Aja, saj je niste...
ivandruck
# 02.05.2012 ob 12:01
Sicer pa tu po forumih lahko beremo, kako bi janšisti kar delali in delali, ukinili bi vse praznike, samo nedelja je dan počitka. Vse za idol velikega "ljubljenega predsednika". Mater kako hitro se bližamo Severni Koreji.
dusan21
# 02.05.2012 ob 10:01
Pod krinko večje konkurenčnosti bodo najprej ukinili nekatere praznične dni, potem malice,pa prevoz na delo, nato bodo uvedli delovne sobote, znižali minimalno plačo,uvedli večji prispevek za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje ( samo za delavce ),podaljšali delovno dobo za upokojevanje in zvišali starost za upokojevanje.
Skratka - Sloveniji se očitno obeta " raj na zemlji ".
Samo nekaj mi ni čisto jasno, kje bo Janša našel še te bedake,ki bodo delali za 400 € neto mesečne plače pri 200 delovnih urah mesečne obveznosti.Počasi bo tudi bedakom postalo jasno, da gre vse v smeri povečevanja dobičkov nekaterih političnih in ekonomskih prisklednikov,ki bodo lenobno uživali na račun tujega suženjskega dela.
Ampak vsi - politiki in delodajalci so pozabili, da bo enkrat vsem delovnim Slovencem počil film - in takrat vsi ti ne bodo našli luknje v katero bi se lahko skrili pred pobesnelo množico.
In očitno nismo več daleč od tega trenutka.
Si tega naša poltika res želi ?
Naši poltiki so očitno še bolj neumni kot sem mislil.Presegli so vsa moja pričakovanja.
Si Janša upa skrajšati dni dopusta v zdravstvu ? Seveda ne, saj bi drugače ostal brez seksa.
Eska
# 02.05.2012 ob 08:58
Podobno kot je bilo pred leti, ko je sedanji ljubljanski župan ZJ zagovarjal delo ob nedeljah in praznikih, brez spoštovanja tradicije v zatečenem okolju. Zdaj ko je dosegel negacijo pridobljenih pravic, ki se povdarjajo na proslavah ob prazniku dela, se v nastopih hinavsko postavlja spet na stran delavcev, ki mnogo delajo in malo zaslužijo, ker zaslužke pobirajo trgovci z novci.
Tanatos
# 02.05.2012 ob 15:53
Samo milijon nas je,

milijon umirajočih med mrliči,
milijon, ki pijejo mu kri biriči,
en sam milijon,
ki ga trpljenje krotoviči
in vendar ga nikoli ne uniči!

Nikoli in nikdar!

Zato, ker nismo trhle bilke,
ki po toči ovene,
ker mi nismo le številke,
smo ljudje!

Edino hlapci cvilijo ponižno kakor psi
in lajajo, da nas je malo,
da bi v uporu vse pobralo ...

O, če ljudi bi ne bilo pri nas,
ljudi, ki ne ubogajo na vsak ukaz,
tedaj bi nas že kdaj odnesel plaz.

Tako pa še živimo,
čeprav nas je milijon samo,
zdahnili bi, da ne trpimo
z uporno, dvignjeno glavo!

(Karel Destovnik Kajuh: Slovenska pesem)
zozozo
# 02.05.2012 ob 14:04
Koliko ur se dela, je stvar delavca, koliko se pa naredi, je pa stvar menedžerja. Če delavci veliko delajo, pa malo naredijo, je za to odgovoren menedžer, ne pa delavci.

Toliko o produktivnosti.
Triptico
# 02.05.2012 ob 12:53
In na bruhanje mi gredo primerjave z Evropi, predvsem se primerjamo z Nemcijo in bolj razvitimi. Ja loleki, primerjajte raje place, ne pa proste dni, ki so plus/minus, enaki!
Polymath
# 02.05.2012 ob 12:43
2. maj more biti praznik.
nekdodalec
# 02.05.2012 ob 12:40
Katoličani smo tudi naveličani plačevati komunistom za njihove praznike.

hehe..

Predlagam nemski model: vsak mora opredeliti, oz. navesti podatek o tem ali je krscen ali ne.

1 V kolikor navedes, da si krscen - avtomaticno dobis za placati okoli 100 EUR.

2 V kolikor nisi krscen, ti pac ni potrebno placati.

3 V kolikor si krscen in noces placati lahko uradno izstopis iz Cerkve

Ze 80 let kristjani tolcete s tujim ticem po koprivah in ste prisesani na davkoplacevalce, zato ste zadnji ki lahko piskate !! Se posebno med krizo !!
urosbez
# 02.05.2012 ob 12:29
@ciracara:

ko boste Katoličani placevali davke od cerkvenih nepremičnin, ko boste nehali maniplirati in odirati ljudi v imenu vere, potem naj se ukinejo tudi komunistični prazniki. Mislim, da ste katoličani veliko večji paraziti za državno blagajno kot 2 dneva komunističnih praznikov.
Predlagam tole: ob popisu prebivalstva naj veroizpoved postane obvezen podatek. Davek za za financiranje cerkve, pa naj se pobira le od ljudi, ki se deklarirajo za vernike. Ot katoličanov za RKC, od muslimanov za džamije itd... Če ste res tako goreči verniki, vam ne bo težko dati nekaj 10 evrov na leto za vaše inštitucije. Me prav zanima, koliko gorečih vernikov bi ostalo. Lahko se vam je deklarirat za pobožnjake, dokler vam ta hobi financirajo drugi.
1970b
# 02.05.2012 ob 11:16
Ni ravno direktno povezano z današnjo temo, a vendar.

Kako pripraviti ljudi, da ti zastonj delajo?

Daš jim kredite, ki se prelijejo v veliko vrednost nepremičnin.
To je čisti balon, saj se "vrednost" generira iz nič.
Nato pa kreditojemalce (velik delež Slovencev), držiš za jaj.., da bodo odplačevali posojen denar z ustvarjanjem realnih dobrin (poceni delovna sila). Nekaj let umetno držiš nepremičnine visoko, da se kreditojemalcem na videz ne splača bankrotirat. Ko je država popolnoma izčrpana in krediti v veliki meri poplačani pa pustiš, da nepremičnine upadejo in se čez nekaj let lahko začne nov cikel.

Ukinjanje praznikov je le eden manjših kamenčkov v tem mozaiku.
Kot je razvidno iz forumov se mazohistična večina s tem celo strinja.
Konec despotizmu
# 02.05.2012 ob 10:58
Rešitev je prej v skrajševanju delavnika in možnosti dela za vse, kot pa v kršenju pravice do spomina in polnega življenja, vsaj tistih par dni na leto.

Zaradi zloma duha in neprestanega poneumljanja naroda in ciroze jeter povzročene s strani retardizmov te zbezljane diktature, bom tožil državo!

TEŠ6 SLOVENSKI POLOM (ki ga lahko preprečimo...)
Socialniradikal
# 02.05.2012 ob 10:06
In še ena stvar pa nabijajte - obojni !

Ne Janez, ne Zoran nista zame rešitev, enostavno že iz preprostega razloga, da ju ne mara polovica države ! O.k. ? Želim pa si za vodjo moje domovine nekoga, ki je etičen in moralen človek !
Arndovia
# 02.05.2012 ob 09:53
Jap. Z 2 novima delovnima dnevoma se res obeta razcvet gospodarstva. Nemska dezela Bavarska ima celo vec dela prostih dni (13, SLO 12) in prosperira trikrat bolje kot Slovenija ... Tako da, neke vecje povezave ni...

Problemi so drugje, a kaj ko ta Vlada kopa gnoj na vseh napacnih koncih... Reze, reze in reze... Kje pa so vsi tisti siloviti ukrepi o vzpodbujanju gospodarske rasti, odpiranja novih delovnih mest? ... In te ukrepe so itak ze imeli pripravljene, saj so jih metali Pahorju v nos, ta pa jih je ignoratnsko zavrnil. Se vec, napisali so celo knjigo o teh ukrepih... A so vse naklade posle in jih vec nimajo? :-/
DREADLORD
# 02.05.2012 ob 09:46
neumnost. kdor je kadarkoli imel stike s tujino ve, da imajo tudi v tujini cel kup praznikov, ko imamo mi delovne dni. zadnjič sem pogledal v službi, za vse praznike po svetu v vseh državah. in našel, da imamo zgolj nekaj delovnih dni skupnih. to je totalna bedarija in iz tega bo spet nek ideološki nateg, ki mu ne bo primere.
verbatim989
# 02.05.2012 ob 09:30
Ja dobro, potem pa naj dodajo tiste praznike, ki jih imajo v EU. Smo ena izmed držav, ki ima najmanj praznikov,ki so dela prosti dnevi. Odvzamete ta dva dneva, pa dodate drugih 5, pa je to to.
Kot da bi poslušal kake cene so v EU in da moramo imeti enake cene. Kakšne plače pa so tam, kakšne pa pri nas pa nobenega ne zanima.
BACK
# 02.05.2012 ob 08:01
Ne razumem, kako privarčuješ, če ti vzamejo 2 dni praznikov. Privarčuješ nič, kvečjemu več narediš. Varčevanje jaz razumem drugače. Naprimer tako, da manj trošiš, kot ustvariš, ne pa tko, da še več delaš. Kr neki. Ampak ok, verjetno je to pogoj Bruslja, da se kao izkažemo. Tut v redu.
nesesekirat
# 02.05.2012 ob 21:20
Prvič, kaj ima Žerjav za odpirati kljun. Že leta dolgo se pase na državnih jaslih, vedno blizu ali ob koritu in kaj je storil do sedaj. Pridigal o delu in življenju, skromnem seveda, sam pa brez "trepljaja oka" zapravlja (l) državni denar za prodajanje megle "na kile". Ali se državna politika ne kroji v parlamentu?
Če smo edinstveni v Evropi po tem, da nam predsednika vlade poleg lastne, ki ga obtožuje, še dve evropski demokratični državi sumita korupcije, pa bodimo še po 2. maju.
Gospod gofljač z GZ, Milič po priimku; ni le problem v prostih dnevih pri poslovnih rezultatih gospodarstva, še odločilnejša je organiziranost proizvodnje, od naročil in dostave surovin do prodaje končnega izdelka. To pa ni stvar podplačanih delavcev v proizvodnji ampak preplačanega nesposobnega "menedžmenta". Tu, gospodje "gospodarstveniki" je največja rezerva našemu gospodarstvu. In naši nesposobni politiki naj se prenehajo vtikati v podjetja in banke. Menjajte vodstvo, ki ne dosega poslovnih rezultatov kot se jih pričakuje, ne pa zaradi napačne barve partijske izkaznice. Kaj pa bo imel delavec od enega delovnega dneva več-morebiti meter daljšo jahto?
garbin
# 02.05.2012 ob 16:34
gospe in gospodje naša vlada bi vse ukinila kar smo si delavci priborili...klerofašisti so na oblasti,ki nam ukinjajo socialno državo in vse delavske pravice...vodijo nas v moderno suženjstvo z mizerno plačo,ki pa nas vodi v propad...našo vlado ne briga za blagostanje države in državljanov,temveč jih skrbi samo za svojo rit,prijatelje in podrepnike,ki so pri koritu...slovenija ni pravna,demokratična država ampak je klerofašistična diktatura,ki nam počasi ukinja vse pravice...
pfc
# 02.05.2012 ob 12:52
2.maj letos zadnjič kot praznik.

Za nekatere.
Mi ga bomo še naprej praznovali.
Naj pošljejo svojo policijo SS ali gestapo drugo leto,če upajo.
Živel 1, živel 2. maj !
Proletarci vseh dežel združite se !
freedomboy
# 02.05.2012 ob 12:44
@ciracara v zmoti si dovolj bo če se ukine 2. maj, in vzame regres upokojencem... boš videl drugo leto bo tu mala švica. In potem svizec zavije čokolado ki jo dobi na karitasu
polo
# 02.05.2012 ob 11:24
V času dežurne službe (od pon.-pet. od 20. do 7. ure,v soboto od 13. ure naprej in v nedeljo ves dan) izdaja zdravil na recept, predpisanih istega dne in nujnih zdravil preko dežurnega okenca.
______________
sem šel pogledat že ponoči..
piše na dežurnem okencu-"se opravičujemo ampak ne moremo si kaj da ne bi današnjega dne(2.maj) še zadnjič izkoristili,kot dela prost dan,da bomo v prihodnosti lahko vnukom pripovedovali kako izgleda na ta dan biti prost...za nujne primere-bog vam pomagaj"
friderich
# 02.05.2012 ob 10:38
Žerjav v središče postavlja delo, pravico do dela in pravico do plačila za opravljeno delo.
oh žerjav, me zanima kako boš to zadnje izpeljal in pa....pozabil si na PRAVIČNO plačilo
AlFe
# 02.05.2012 ob 21:12
Najprej so jim ukradli tovarne. Nato človeku dostojne plače. Ukinili so jim delovna mesta. Čisto na koncu pa so jim ukradli še praznik. In kar je najhuje – od vsega hudega delavci tega sploh niso opazili. (Rok Čakš)
jurica
# 02.05.2012 ob 15:50
Vatikan v zameno za kup denarja v svoji baziliki leta 1990 pokopal mafijca.
Nauk te zgodbe...
Vatikan bi za kup denarja,tudi 1 in 2 maj proglasil za Cekveni praznik,a kaj,ko denarja nima ubogi delavski narod!
nekdodalec
# 02.05.2012 ob 15:06
ciracara
# 02.05.2012 ob 12:41
-ukinitev sistema strankokracije ter prehod v demokracijo
-prodaja vsega premoženja in lastništva v podjetjih države (to znese globoko več kot 800mil€)

Samo te dve točki je treba uresničiti pa bo država funkcionirala povsem drugače.


Potem se ti ni potrebno repenciti in napenjati, saj je jasno da plujemo v to smer pod tole vlado.

Problem bo morda nastal ker:

- se bo znesek (npr. kot pravis 800 mil EUR) razpolovilo za provizije tistim pod katerimi se bodo ugodne prodaje izvedle, nekaj pa ga bo poniknilo

- ker bo privatizacija naredila iz nasih dohtarjev pohlepne prasice (navajam na primeru znancev iz Nemcije)

- ker si ne bo mogel vsak placati zdravljenja v kolikor bo prevec stalo ali tezke operacije ali pa si bo zato moral dobiti kredit, veze in poznanstva ali pa bo zakreditiral se svoje vnuke

- ker privatno solstvo neenakih moznosti za bogate ter revne v "kapitalisticno mocnih drzavah" (50 milijonov in vec) o katerih tako napeto trobezljas v vsakem primeru proizvede 200.000 mozganov ki furajo naprej zadeve, medtem, ko v 2 milionski drzavi to pomeni nic drugega kot propad slovenstva !!
qayxc
# 02.05.2012 ob 14:30
Bravo zozozo, 1000% se strinjam, take managerje kakor imamo, še dobro fura to gospodarstvo.
Whisperer
# 02.05.2012 ob 13:40
NO PASARAN ! Vsilili so nam praznik velikonočni ponedeljek ,kar 70% Slovencev ne pozna !
friderich
# 02.05.2012 ob 12:44
dobro no, a pa veste od kod izvira praznovanje prvega maja in od kdaj?
nekaj jih je tukaj ki ta praznik načeloma povezujejo s komunisti. kar je seveda huda zmota.
nekdodalec
# 02.05.2012 ob 12:30
Razumljivo. Sedaj imajo Kapitalisti edinstveno priliko,da pometejo z ostanki privilegijev, ki so jih dale komunistične oblasti delavčkom.Sedaj je na vrsti malica , pa prevoz na delo, pa dopusti, pa odpravnine. Sprašujem: Kdaj nas bo oblast popeljala nazaj na drevo?

Odgovor je enostaven: ko ne ljudje ne bodo imeli nicesar vec - in bo oblast dodelila nazaj 1 sam privilegij, bo ljudstvo vpilo Aleluja od srece...
paver
# 02.05.2012 ob 12:28
Razumljivo. Sedaj imajo Kapitalisti edinstveno priliko,da pometejo z ostanki privilegijev, ki so jih dale komunistične oblasti delavčkom.Sedaj je na vrsti malica , pa prevoz na delo, pa dopusti, pa odpravnine. Sprašujem: Kdaj nas bo oblast popeljala nazaj na drevo?
polo
# 02.05.2012 ob 12:15
Ha-ha polo ! Samo potem pa so prahci, ker so mi ali bolje nam ukradli idejo o stranki kateri želim jaz pripadati !
______________
ja kdo ti je kriv če nisi 1990..bil dovolj pokvarjen,grebatorski,lopovski,profiters
ki,barabinski..če me razumeš...in če se "narobe" razmel tisto pesem,ki sem jo že prej prilepu..torej če si bil v naši domovini raje mlad,kot pa -TAT...
vidiš da so meli komunisti prav ko so govorili,da "neprijatelj vreba sa svih strana"...
no zdej pa mamo..jst,ti in nam podobni...he,he,he...
friderich
# 02.05.2012 ob 11:58
naj mi nekdo razloži kratico SDS lepo prosim.
Kazalo