Slovenija

Poudarki

  • V žirovniški občini je več izhodišč tako za gorske kolesarje kot tudi za pohodnike.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 75 glasov Ocenite to novico!
Vrba
Med znamenitostmi žirovniške občine je tudi rojstna hiša pesnika Franceta Prešerna v Vrbi. Foto: BoBo

Dodaj v

Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno

Vabilo kot protiutež spodrsljaju v. d. direktorja Turizma Bled
12. avgust 2017 ob 12:49
Žirovnica - MMC RTV SLO, STA

Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine", povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.

"Vsem, ki vam ni do tega, da bi v kolonah stali v smeri Bleda, Bohinja, plačevali parkirnino itd., v krožišču v Lescah z avtoceste zavijte desno v smeri Žirovnice," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Pogačar. Vabilo je naslovil tudi na medije, saj "zadnje čase veliko berem in poslušam o težavah turizma v Sloveniji, zato bi občina Žirovnica rada pri tem pomagala sebi in vsej Sloveniji."

Vabilo žirovniškega župana je objavljeno po spodrsljaju v. d. direktorja Turizma Bled Matjaža Berčona, ki je apeliral na dnevne goste, da se v času neznosne gneče "morda v teh poletnih mesecih izognejo Bledu in si ga za svojo destinacijo izberejo jeseni, pozimi ali spomladi, ko ni takšne gneče", po ostrih odzivih ljudi na družbenem omrežju pa je poudaril, da slovenski gostje niso nezaželeni in da je bila izjava narobe razumljena. Sočasno pa na Bohinju zaradi navala turistov razmišljajo o znatni podražitvi parkirnin in omejevanju dostopa vozilom.

Žirovnica - izhodišče za kolesarje in pohodnike
Obiskovalci Žirovnice se lahko v prvi vrsti ustavijo v Vrbi in se ohladijo v rojstni hiši pesnika Franceta Prešerna. Pot pa lahko nadaljujejo skozi Breznico, kjer se lahko poklonijo prvemu učitelju čebelarstva, ki je deloval tudi na Dunaju, Antonu Janši. "Pri naših čebelarjih dobite kvaliteten med in druge izdelke za primerno ceno," je še zapisal Pogačar. Navedel pa je tudi pestro gostinsko ponudbo žirovniške občine.

Rojstnih hiš pa s tem ne zmanjka. V Doslovčah je rojstna hiša pisatelja Frana Saleškega Finžgarja, v Rodinah pisatelja Janeza Jalna, za ljubitelje Prešerna pa je nujen še postanek v rojstni hiši poliglota Matije Čopa v Žirovnici. Te točke povezuje pot kulturne dediščine.

Žirovniška občina se ponaša tudi z Rekreacijskim parkom v Završnici, kjer župan izpostavlja trim stezo in otroško igrišče, priporoča pa tudi sprehod okoli jezera. V samem parku pa je urejeno tudi plezališče. Završnica je poleg tega odlično izhodišče za gorske kolesarje in pohodnike, saj se tu prične tudi pot na najvišji vrh Karavank Stol. Iz Završnice je mogoče kreniti še proti izviru Završnice in naprej do Ljubelja, ob tem pa uživati ob pogledu na spokojno, gozdnato dolino in slapove. Ob naravi je zanimiva tudi arheološka (Ajdna nad Potoki) in tehniška dediščina (prva javna hidroelektrarna na ozemlju Slovenije ter Joštanova predilnica s prikazi obdelave volne), vključno s Turško jamo, ki je svojevrsten jamski tabor.

Parkirišča so brezplačna
"Garantiramo neokrnjeno naravo, čudovito biotsko raznolikost, prijazne ljudi, zdravo okolje in topel stisk roke. Tudi prespite lahko pri nas, veliko sobodajalcev je v vaseh pod Stolom," še poudarja Pogačar in dodaja, da so sicer parkirišča brezplačna, a ker jih ni veliko, velja uporabljati zdrav razum in parkirati tako, da ne ovirate sebe in drugih.

"Kaj več omejitev nimamo - razen priporočila uživajte in se imejte lepo. Ko bomo prišli do težav s prometom, parkiranjem, cenami ... pomeni, da so, kot je rekel enkrat g. Ivo Boscarol, to sladke skrbi - in verjemite, rešili jih bomo," je še zapisal Pogačar.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
darkwader
# 12.08.2017 ob 13:05
Tale župan je pa s temle pridobil kar nekaj glasov na naslednjih volitvah.
iluvatar
# 12.08.2017 ob 12:52
haha, kot "imperij vrača udarec"
Bubi
# 12.08.2017 ob 13:12
sem pa z veseljem grem pogledat, tam okoli so pa res prijetni kraji. odlična poteza župana :)
jales
# 12.08.2017 ob 13:18
Pravi mali genij promocije. Obrnil situacijo v svojo korist. Ustvaril nekaj iz nič.
urednik01
# 12.08.2017 ob 14:43
Iz Radovljice so želeli turiste organizirano voziti na bled (fjakarji, avtobusi...), pa jim blejska mafija ni pustila. Fajmoštra, ki je želel za par evrov turiste voziti na otok so tudi onesposobili. Bled in Bohinj sta enih bolj zanemarjenih občin v Sloveniji. Občini imata od turizma veliko prihodkov, kam gre denar si lahko mislimo. Un v bohinju bi uro parkiranja nabil na 5 do 10 eur. Apeliral bo na svetnike!? JA jasno, da bodo svetniki dvignili roko, ko jim bo on rekel. Njegova ima gostilno na pol v jezeru, jasno črnogradnjo, v triglavskem narodnem parku . Mejo Triglavskega parka so premaknili za 100 m, da so črnogradnjo obdržali.
balrog
# 12.08.2017 ob 15:17
V Sloveniji se ne znamo iti turizma. To je takšno eno dejstvo. Bledu za elitno destinacijo manjka pravzaprav vse. Zadnje investicije v hotelsko infrastrukturo so bile na Bledu pred kakimi 30 leti. Hoteli so zapuščeni (Krim) ali zastareli in zanemarjeni. Obvoznice, ki bi rešila večino težav, ne znajo - ne znajo zbrati evropskih sredstev - ali nočejo zgraditi. Okoli otoka bi morala biti ena velika peš cona, brez motornega prometa. Urediti bi morali kopališča, sprehajališča, kolesarske steze. Dostop do Bleda bi bil dovoljen le za sprehajalce, kolesarje in električna vozila. Parkirišča bi bila posejana na obrobju Bleda. Ampak saj to ni nikomur v interesu najmanj pa Blejcem. Takšni pozivi preostalim prebivalcem Slovenije, da naj ne hodijo na Bled, so znak arogance, nemoči, neznanja, neumnosti. Saj je očitno da ne znajo od turistov pobrati denarja oziroma jim ponuditi zanimive vsebine.
primož music
# 12.08.2017 ob 13:06
Bravo, takega župana rabimo vsi!
OutOfThisWorld
# 12.08.2017 ob 13:33
Mladost sem na poletnih počitnicah preživel v Žirovnici. Sami lepi spomini.
brane37
# 12.08.2017 ob 13:06
saj je bil sam policaj :)
bo že rešil
urednik01
# 12.08.2017 ob 14:28
Letos smo Slovenci dobrodošlli samo še v Bosni, Srbiji in na Kosovu.
StarajocaKost
# 12.08.2017 ob 16:13
Sedaj vabi turiste, ko pa jih bo dovolj, bo pa parkirišče postalo plačljivo. In do neke mere je to tudi prav, saj mora to parkirišče in ceste nekdo vzdrževati, večje množice zahtevajo odvoz smeti.
P.S. Hodim v Bohinj že dolga leta, ja, parkirnine so visoke, a gužve je bilo ob jezeru nekaj manj (Bohinjcem zamerim le to, da so zelo obupno izvedli kartico gost bohinja, ki je sedaj niti ne morem vzeti za 14/21 dni, kolikor sem na dopustu, pa še precej draga je - letos sem se ji zaradi poškodbe kolena in posledično manjše želje po biti ob jezeru raje odrekel, ker več kot uro na dan na jezero nisem šel in je bilo vse skupaj no go - s tako politiko dobesedno odganjajo dolgotrajnejše goste, ki so pripravljeni priti več kot le za eno ali dve noči).
smallbudget
# 12.08.2017 ob 15:32
Se par let take masovke, ki sem jo letos videl na Bledu in predvsem Bohinju in se lahko kar poslovimo od naravnih lepot teh krajev. Kere kobilce od ljudi.
oliva
# 12.08.2017 ob 13:43
"vsi ki ga hvalite, da je nekaj dobrega naredil,"

Pravimo, da je v tej situaciji dobro naredil, torej tako kot pravi @jales: izkoristil je situacijo sebi v prid.
ElTorro
# 12.08.2017 ob 23:11
Vsi tisti ki se zgražate nad Bohinjem in Bledom. Njih motijo enodevni gostje, ki razen parkirine (nad katero nekateri tako jamrajo- predvsem tisti iz LJ, kjer se plača vedno in povsod) v kraju samem ne pustijo niti evra.
Če od takšne množice dnevnih gostov ne dobiš drugega kot parkirnino, potem se preprosto ne znaš iti turizma.
miha01
# 12.08.2017 ob 16:03
jang
Ja kakor jaz vem so vsi hoteli, govorimo o Sava hotelih v lasti DUTB ja torej države, tudi večina ostalih ki so spadali pod skupino Sportine grup, so na slabi banki ali pa se počasi prodajajo, ampak dejstvo je, da je še večina hotelov res državnih in na nivoju izpred 30 40 let torej še globoko v času socializma.
lotmeržanec
# 12.08.2017 ob 13:55
Tako se dela vsa čast temu županu!! Treba se je potruditi in gostom nekaj ponudit ne pa samo čakat in gledat kako jih boš obral!!
kand el aber
# 12.08.2017 ob 15:30
Izjava že obrodila sadove. Gostinci in tisti, ki oddajajo sobe na koncu z živci zaradi neskončnega povpraševanja. Medice je že zmanjkalo, turističnih vodičev prav tako. Na poti kulturne dediščine neznosna gužva. Kmetje nemo in začudeno opazujejo.
anny22
# 12.08.2017 ob 14:13
Od Lesc do Bleda je potrebno urediti pot za kolesarje in pešce. Sedaj je za oboje na voljo ena steza, ki je precej neurejena. Pa mogoče tudi vzpostaviti nek shuttle za normalno ceno do Bleda in nazaj. Na Bledu in v Bohinju je res težava s parkiranjem. Razmisliti bo potrebno o gradnji parkirne hiše ali dveh. Ali treh.
21.12.2012
# 12.08.2017 ob 14:10
ah, ko imaš pa problem z masovnim turizmom pa si želiš miru.
Springbok
# 12.08.2017 ob 16:42
In kaj bom počel v Žirovnici? Ogled Prešernove hiše? Sem že videl v šoli. Kulinarična ponudba Kašarije pa je omejena na tri gostilne tipa Trebušnik z oversize dvojno paniranimi dunajci in kupom pomfrija.
JernejD
# 12.08.2017 ob 13:33
vsi ki ga hvalite, da je nekaj dobrega naredil, da je to dobra promocija, da rabite vsi takega župana, itd, itd...
Verjemite mi na besedo, da je DALEČ od vsega naštetega. Takoj bi ga zamenjal za blejskega ali bohinjskega ampak žal je vedno samo on kandidat. V občini Žirovnica je turizem in kultura samo v imenu zavoda (Zavod za TURIZEM in KULTURO Žirovnica), vse ostalo je katastrofa. Tak potencial kot ga ima občina Žirovnica ga ima malo katera v Sloveniji, pa poglejte kaj so ustvarili (Bled, Bohinj, Kranjska Gora,Ljubljana, Piran, Portorož, še celo Radovljica, Begunje na Gorenjskem...).
In če se že "norca dela" iz spodrsljaja ostalih županov. Ali je izjava: "da naj turisti raje ostanejo kar na Bledu in Bohinju, da imamo mi raje mir in neokrnjeno naravo" (izjava je bila v oddaji na Valu 202, kjer so predstavljali občino), kaj boljša od v članku omenjenega spodrsljaja?
rdeca caplja
# 13.08.2017 ob 09:49
Z jamasto cesto že ne boš privabil turistov. Razen, če se občina žirovnica začne šele pri Breznici in konča, v smeri tvojega doma, g. župan.
vnk
# 13.08.2017 ob 09:08
Meni je smešno, najprej imaš novice, kako je premalo turizma v nekem kraju, ljudje stokajo, da bi bilo treba več turistov... potem pa sledijo novice, joj kako ni za živet več, ker je preveč turistov.

Bohnedaj, da bi kdo planiral infrastrukturo mesta skupaj z naraščujočim številom obiskovalcev. Tisto pa smrdi že po pravem delu in verjetno županom ne diši kaj preveč.
Geriboy
# 12.08.2017 ob 17:35
Res odlična poteza. Namesto, da bi se učili na napakah sosednjih občin. Že tako ali tako s posegi postopoma uničuje dolino Završčnice, ki je bila res še en izmed zadnjih neokrnjenih kotičkov. Ko bi vsaj občina, predvsem pa občani od tega imeli kak donos.
jang
# 12.08.2017 ob 14:54
Upam da jih bo vsaj 10% namenjenih na Bled in v Bohinj ali pa Pokljuko raje šlo v Kašarijo....sicer kopali se ravno ne boste ostalega vam pa ne bo manjkalo
t0039285
# 12.08.2017 ob 20:40
En predlog : eno leto naj domači gostje bojkotiramo Bled ! Naj spet prosijo za obisk !
ST11
# 12.08.2017 ob 19:05
Najbolj smesni so mi predlogi, naj gosti parkirajo na obrobju Bleda ... fijakarji in avtobusi naj vozijo goste iz Lesc ali Radovljice ter podobno.
Torej naj blejski gostje avte puscajo v teh krajih, zato da na Bledu ne bodo imel tezav s parkiranjem, temvec se bomo ubadali s tem prebivalci drugih delov Gorenjske? Se dobro, da sta Bled in Radovljica dve razlicni obcini, sicer bi se komu odgovornemu res zaiskrila kaksna podobna domislica.
Dancoman
# 13.08.2017 ob 13:38
Malo v razmislek
https://live.finance.si/38219/V-Barceloni-protest-proti-masovnemu-turizmu
miranpohar138
# 13.08.2017 ob 08:08
Zanimivo, da se zadnje čase največ poleg o Jankoviču največ piše o gorenjskih šerifih. Odlična reklama za turizem. Pa še zastonj je.
eMZe
# 14.08.2017 ob 10:53
Možganov ni. V najboljšem primeru so pritlehni parcialni interesi. Posledice jasne.

V svetu se uspešni turistični centri obnašajo takole:
- urejena so velika plačljiva parkirišča v bližini "tistega" za znosno ceno (Genova: 3 EUR/h)
- urejena so velika manj plačljiva ali brezplačna parkirišča dlje proč (1-2 km)
- urejena je državna / občinska garažna hiša v centru za mastne pare (Oslo: 6 EUR/h)
- vsi Mercatorji, Lidli, Hoferji in Spari so najmanj kilometer daleč od "tistega"
- lačen ali žejen gost lahko kupi kar koli v gostilni, pekarni, pivnici, piceriji, ...
- središče "tistega" je za dostavo prevozno do 9h zjutraj, potem samo za pešce (in NE kolesarje)
- pravila so jasna in se ne menjajo na dva meseca ali na eno leto
- država in občina pobereta znan obseg davka in to vedno od vsega.
darkwader
# 12.08.2017 ob 23:42
JernejD

Brez zamere, ampak tale poteza je kljub temu dobra.
JernejD
# 12.08.2017 ob 21:41
@darkwader
Protikandidat? - NE, kot sem že napisal že v prvem komentarju, protikandidatov nima, zakaj jih nima oz. kje in kako si pa nabira politične točke pa ne bom pisal, ker ni to tema tega članka.

Stalni nezadovoljnež? - poizkušam biti čim večji optimist, ker je že dovolj negativnih novic in oseb, tako, da vedno poizkušam najti nekaj lepega. Tudi občina Žirovnica ima OGROMNO lepih stvari (kar so napisali tudi drugi uporabniki), tako da se tudi v tem opisu ne vidim.

politično nesprejemljiv? - to je še najbližje ampak problem je, ker ni član nobene od političnih strank, tako, da lahko rečem, da sem proti njemu osebno, ker za občino ni naredil še nič konkretnega.

Lahko bi ti navedel kar nekaj njegovih spodrsljajev ali pa ignorance do občine in občanov (obnovitvena dela šole so zamujala eno leto in pol, gradnja kanalizacije je zamujala že od prvega dne, neudeležba dogodkov/prireditev, ki jih organizira občina, nespoštljiv odnos do vabil, ki jih prejme...), ampak tu je tema o turizmu. Res občina nima nastanitvenih kapacitet Bleda ali Bohinja, ampak npr. za enodnevni turizem so pa pogoji idealni (pot kulturne dediščine, zgodovinska območja kot je Ajdna (obstajajo še eni rimski ostanki, ki pa so že skoraj v celoti propadli, ker mislim, da večina za njih - vključno z županom, sploh ne ve), pohodništvo (Stol, Valvasor,...), prafara in ostanki ene najstarejših cerkva v Sloveniji, konjeništvo, domača obrt,...) in nič ni izkoriščeno.
Swrun
# 13.08.2017 ob 16:48
G Leopold Pogačar je po tolikih mandatih žal postal lokalni šerif ! V Žirovnici se dogajajo tudi nepoštene in ignorantske metode. Samo neke obvoznice in centre bi gradili, na kmetijski zemlji. Trajnostni razvoj se zanemarja in vsemogočna moč denarja vedno bolj prevladuje! Omenja nek rekreacijski center. Kaj pa poti do tja ali kam drugam? Za okolju prijazen turizem (o tem vsi birokrati tako radi govorijo), bi morali najprej pod NUJNO urediti in povezati občine z kolesarskimi stezami. Teh pa ni od nikoder, neki plani so že leta, a se nič ne dela Kolesarji se moramo voziti po kolovozih ali pa uporabljati precej daljše ceste kot avtomobili da pridemo sploh do Radovljice, kaj šele na Bled ali Mojstrano. Naj to najprej uredi župan, ne pa da se bomo domačini, podobno kot na Bledu ali Bohinju zastrupljali v bencinskih hlapih. potem bo pa imel turiste
Amethist
# 13.08.2017 ob 09:07
MeniBled gre stresno na zivce in se ga kar se da izogibam. Prijazni res ne znajo bit. Posebej v Panorami. Mrsh
Geriboy
# 13.08.2017 ob 08:08
@Antofagasta
Zato ker so to večinoma privatna zemljišča in zemljišča pašnih skupnosti, ki imajo določen namen. Ne rabimo vsega uničiti zavoljo tega, da se bo mestna gospoda lahko sprehala dvakrat na leto mi bomo pa za njimi pospravljali. Edini, ki bi od kakršnegakoli turizma v občini Žirovnica imeli korist so posamezni občinski veljaki, ki so si pa že tako ali tako nakradli dovolj.
jang
# 12.08.2017 ob 15:36
Kateri hoteli pa so še državni?
velika uharica
# 12.08.2017 ob 15:34
Se bojim da bo kmalu v celi Sloveniji problem z množičnim turizmom. Na žalost naši na turistični zvezi al kaj je že, spijo. Potem bodo pa spet presenečeni. Slovenija je premajhna za neki splošen turizem in najbrže bi moral biti eden od ukrepov tudi dvig cen za hotelske goste in omejevanje poceni prenočitev in air b&b. Hkrati pa seveda vlaganje v turistično infrastrukturo, saj gostje ne bodo plačevali višje cene za smeti, kolone vozil in povprečno ponudbo. Vendar je pri nas problem tudi v državnem lastništvu hotelov, ki nimajo ne denarja ne vizije, so pač še v socializmu. Pa še kakšna ZL se utegne oglasiti.
Antofagasta
# 13.08.2017 ob 08:15
@Geriboy Daj tole konkretneje opisi z lokacijami...
Antofagasta
# 12.08.2017 ob 18:40
@Geriboy: s čim jo uničuje? Završnica je končno malo urejena, pa bi morala za moje pojme biti še veliko bolj urejena.
Vsi tisti ki se zgražate nad Bohinjem in Bledom. Njih motijo enodevni gostje, ki razen parkirine (nad katero nekateri tako jamrajo- predvsem tisti iz LJ, kjer se plača vedno in povsod) v kraju samem ne pustijo niti evra. Na obali pustijo smeti, preden pridejo do jezera pa se ustavijo v Mercatorju kjer si kupijo hladen pir in to je to. Takšni gosti res niso zaželjeni. Če bi šel kdo danes zjutraj pogledat stanje v Mercator v BB bi videli koliko je takšni "super" gostov. Po vrh vsega te enodnevni gosti puščajo vozila povsod, če bi se dalo bi jih nekateri zapeljali tudi v jezero. In to, da je župan "ponorel" je logična reakcija prejšnjega vikenda, ko je bila od hotela Jezero pa do Ukanca strnjena stoječa kolona. Kilometer stran od hotela Jezero pa je bil brezplačni (ja, prav ste slišali hejterji) parking napol prazen. Mislim, da je čas da se v času poletne gneče v Bohinju in na Bledu uvede par pajkov, lisice ter se s tem naredi red.
webman
# 12.08.2017 ob 18:40
Hvala za vabilo, pridem ob prvi priliki. Pa še par kg dobrega medu bom nabavil, da otrokom na mizi postrežem pravi zajtrk.
jang
# 12.08.2017 ob 17:25
@miha 01
Savi so kao spet državni če gledamo skozi prizmo Dutb, samo mislim da to državno ni državno v smislu kot je bilo komentirano zgoraj...Sportinin Krim je bil prodan nekemu drugemu privatniku, isto Jelovica se mi zdi...
O nivoju iz časa socializma pa enostavno ni govora...sem bil v dosti hotelih po evropi in Toplice, Lovec, Golf, Park, Kompas, Astoria se z lahkoto kosajo z njimi...vsi so tudi prenovljeni v zadnjih 5 letih, Astoria je celo popolnoma nova. Tudi tu večkrat opevani Krim ni kao "zapuščen"....v bistvu je bil šele zgrajen pred 30 leti... Me vem kaj bi vi radi, a hodite samo po hotelih s 5*? Itak ja ;)
Lovec ki je del skupine Best Western in ma 4* vam je že skednj ha ha...

Nič nebi rekel če bi to pisarli za Bohinjske ki jih je en privatnik uničil do konca
darkwader
# 12.08.2017 ob 13:38
JernejD

Nekaj mi pravi.....ali protikandidat, ali zate politično nesprejemljiv, ali pa stalni nezadovoljnež.
burruchaga1986
# 14.08.2017 ob 17:04
Jao miki, kašarija....
REsje
# 13.08.2017 ob 17:58
"imperij vrača udarec"
Kašarija vraça udarec
Swrun
# 13.08.2017 ob 17:08
Na razumem teh županov! Samo denar bi jemali potem pa turista več ne potrebujejo! Če bi jim res bilo za ohranitev narave, bi goste do vseh slovenskih biserov prevažali samo in izključno z kolesi ali el.vozili za starejše. Primer: el. vlak na iz Mojstrane v Vrata ali iz Bohinjske bistrice do jezera in podobno. A se nič ne zgledujejo po Švicarskem modelu za podobne lokacije (npr zermatt). Morajo res vse po balkansko zastrupit oz. si nabasat denarja. Ker glavobol bo za naslednje generacije zelo hud.
fiston
# 13.08.2017 ob 13:19
@geriboy Završčnice, ki je bila res še en izmed zadnjih neokrnjenih kotičkov. Ko bi vsaj občina, predvsem pa občani od tega imeli kak donos.

Ja ne vem kako je danes, včasih sem bil tam blizu doma pa dostikrat z biciklom tam. Pa ono jezero je bilo zanemarjeno, pa par vikendov, potem se mi zdi pa že konec.

Uh, drugače pa poleti super, lepo hladno, sploh ko si z biciklom v oni klanec napel. :)
severnik
# 12.08.2017 ob 17:20
Letos je moderno odganjati turiste.

Prav privoščil bi vsem, da naslednje leto ne bi bilo niti enega. V parih letih bankrot občin. Tukaj mislim tudi Benetke, Hvar, Dubrovnik, Barcelono,...
larry2universe
# 13.08.2017 ob 05:52
bravo poldi,bivši policaj
oliva
# 12.08.2017 ob 13:38
Bravo!

Odlična poteza.
In tudi res imajo kaj za pokazati, za dati.
Takole je treba.
vrtojb5
# 12.08.2017 ob 22:26
Bravo, pravilen odziv. Zupana bleda in bohinja bi morali ljudje takoj odstaviti zaradi idiotskih izjav.
Kazalo