Milan Zver je edini resni protikandidat Danilu Türku in Borutu Pahorju. Foto: www.eu2008.si
Milan Zver je edini resni protikandidat Danilu Türku in Borutu Pahorju. Foto: www.eu2008.si

Moja kandidatura za predsednika države ne izhaja iz preteklosti, ampak iz pomena prihodnosti, je na današnjem taboru NSi-ja v Ormožu povedal Milan Zver. Ponosen je na to, da je njegova kandidatura skupna kandidatura SDS-a in NSi-ja, vendar je sam ne razume strankarsko.

Ob robu tabora se je Zver odzval na sobotno izjavo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, da bo v povezavi s predsedniškimi kandidati "uporabil Lukšičev stavek, ki je med kandidaturo za predsednika stranke dejal, da je glas za Boruta Pahorja glas za Janeza Janšo".
Zver: Ne bo jim uspelo
Zver meni, da gre za dokaj neprijetno strateško igro, ki pomeni poriniti Pahorja na desno in s tem njemu odvzeti kisik oziroma politični prostor. "Ampak jaz sem prepričan, da jim ta igra ne bo uspela. Slovensko volilno telo je že tako izobraženo, usposobljeno, ima določene izkušnje, da na tako velike 'štose' ne bo nasedlo," je še dejal Zver.

Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak pa je povedala, da so Zvera podprli, ker ocenjujejo, da je dober kandidat, zelo širok človek z evropskimi izkušnjami in miroljuben. Prepričana je, da bo Zver imel dober, enak odnos do vseh državljanov.