Čarobni december bo ta konec tedna na ogled v Cankarjevem domu, na TV-zaslonih pa 25. in 28. decembra. Foto: arhiv RTV SLO
Čarobni december bo ta konec tedna na ogled v Cankarjevem domu, na TV-zaslonih pa 25. in 28. decembra. Foto: arhiv RTV SLO

Dedek Mraz, Božiček in Miklavž, Otroški pevski zbor RTV Slovenija in plesalci Plesnega mesta. Skozi zabavno in veselo zgodbo nam bodo predstavili otroške ljudske pesmice, ki so pred kratkim izšle na zgoščenki ZKP RTV Slovenija z naslovom Barčica po morju plava in so že postale velika glasbena uspešnica. Čarobni december bo posnela tudi TV Slovenija; na 1. programu TV Slovenija bo 25. in 28. decembra.

Dogodek v Cankarjevem domu zaokrožuje šesto sezono priljubljene otroške nanizanke Ribič Pepe, ekipa Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija pa že snuje novo. Virtualni studio 4, kjer zadnja leta poteka snemanje, namerava spremeniti v pravo otroško igrišče. Tam bodo Pepetovi mali prijatelji ob prepevanju otroških pesmic prikazali in ponovno oživili stare otroške igre in spretnosti. Na obali malega pristana bodo ustvarili svet drobnih otroških skrivnosti in poskrbeli za razigrana sobotna jutra in torkove popoldneve. Mladi televizijski gledalci se bodo lahko zabavali ob razgibanem dogajanju in hudomušnih domislicah, predvsem pa ob radostnem razpoloženju, ki ga znajo s pomočjo otrok ustvariti Ribič Pepe, Foksner in Kakadudu. S pravljično podmornico se bodo spustili v domišljijski podvodni svet, doživljali zanimive dogodivščine in odkrivali neznane svetove. Prekaljena in uigrana televizijska ekipa obljublja zanimive spremembe, obenem pa ohranja tiste značilnosti oddaje, ki jih imajo Pepetovi gledalci radi.

Raziskave kažejo, da današnji otroci vse več svojega prostega časa presedijo pred računalniškimi zasloni, da se manj smejijo, kot so se včasih, in da skoraj nič več ne prepevajo. Predvsem se manj igrajo na svežem zraku, kjer bi se družili in zabavali z vrstniki. Je dobri stari ristanc res že pozabljen? So drobne hudomušne otroške potegavščine prepovedane? Je radostni otroški živžav dokončno pregnan z dvorišč in parkov? Je razgibano tekanje in dirjanje po travnikih neprimerno za lepo vzgojene dečke in deklice? Ribič Pepe bo s svojo ekipo poskušal spomniti na pozabljene zabavne otroške dejavnosti naših babic in dedkov.