Dan 202 bo za skupino Tabu nekaj posebnega. Foto: Katja Kodba, Mediaspeed
Dan 202 bo za skupino Tabu nekaj posebnega. Foto: Katja Kodba, Mediaspeed

Vsak glasbenik si želi slišati svoje skladbe v izvedbi simfoničnega orkestra.

Tina Marinšek, Tabu

Val 202 bo začetek poletja zaznamoval s tradicionalna glasbeno poslastico pod znamko Dan 202.

Ljubitelji slovenske glasbe si bodo lahko 12. junija v Križankah privoščili nekaj še neslišanega, nevidenega in nedoživetega na slovenski glasbeni sceni. Za glasbeni nastop, pripravljen izključno za ta dogodek, bodo moči združili Tabu, Simfonični orkester RTV Slovenija in gosti.

Skupina Tabu, ki se bo povsem preobrazila, bo predelala okroglih 15 let svojega ustvarjanja in ponudila glasbeni paket, ki ga javnost še ni doživela. Dogodek bo prava glasbena poslastica. Program bo sestavljen iz treh delov: aktustičnega, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, del pa z nepričakovanimi gosti. Na oder bo po dolgem času stopila tudi članica, ki je zagotovo zaznamovala skupino Tabu - Nina Vodopivec.

Dirigentsko paličico pa bo tokrat vihtel Rok Golob, ki bo ekskluzivno za Dan 202 spisal tudi nekaj aranžmajev.

DAN 202, 29. oktober 2012

Več kot 3.500 ljudi se je 29. oktobra 2012 zbralo v mali dvorani Hale Tivoli, parter je bil popolnoma zapolnjen, tudi na tribunah so bili prazni sedeži redkost.

Uvod v Dan 202 so na kratko pripravili britanski Zulu Winter, nekaj minut čez osmo pa se je pod taktirko skupine Elevators začel tudi težko pričakovani pregled slovenske glasbe zadnjih 40 let.

Prvi je na oder stopil Janez Bončina Benč in uvedel generacijo, ki se je proslavila v sedemdesetih letih, torej v tudi prvih letih Vala 202, do Tokca, ki je zapel legendarni Čas, se je zvrstilo skoraj 40 slovenskih izvajalcev.

Skoraj štiriurni glasbeni maraton so nekaj pred polnočjo zaključili britanski zvezdniki Keane.

Vsak glasbenik si želi slišati svoje skladbe v izvedbi simfoničnega orkestra.

Tina Marinšek, Tabu