V svojem ritmu je mladinska glasbena oddaja, v kateri se bodo v svojem žanru spopadli mladinski bendi. Prvič že 14. decembra ob 17.25 na TV SLO 1! Foto: Arhiv V svojem ritmu
V svojem ritmu je mladinska glasbena oddaja, v kateri se bodo v svojem žanru spopadli mladinski bendi. Prvič že 14. decembra ob 17.25 na TV SLO 1! Foto: Arhiv V svojem ritmu
false
Med snemanjem prve oddaje V svojem ritmu; začeli bomo z rock borbo. Foto: Robert Bogataj
false
V rocku se bosta spopadla The Broken Input ... Foto: Arhiv V svojem ritmu
false
... in Lumberjack; oba benda prihajata iz Ljubljane. Foto: Arhiv V svojem ritmu

Po dve mladinski glasbeni skupini se bosta vsak teden pomerili v izvedbi ljudske pesmi, predelane v določenem žanru, v katerem se tudi sicer izražajo. Si zamišljate, kako zveni Adijo, pa zdrava ostani v pank rok izvedbi?

Ekipa oddaje je izbrala šest skladb, v boju za najboljši bend, ki bo za nagrado dobil videospot, pa jih bodo ocenjevali znani slovenski glasbeniki in skupine, glasbeni producenti in uredniki. Če vam zaupamo imena »gurujev«, ki bodo odločali o najboljših v posameznih dvobojih, boste lahko uganili tudi žanre, v katerih se bodo mladi glasbeniki pomerili: Elvis Jackson, Big foot mama, Alya, Zlatko, Noctiferia, Primož Grašič in Tomaž Gajšt.

Žanri so torej pank, rok, pop, hip hop, metal in džez. O najboljšem med zmagovalci dvobojev pa bodo odločali Maja Pavlin, Aida Kurtović in Žiga Rezar.

Bendi bodo imeli teden dni časa, da se pripravijo na bitko s protikandidati v istem žanru. Vsak zmagovalec posameznega dvoboja bo za nagrado tekmovalno in eno svojo lastno skladbo posnel v profesionalnem studiu Radia Slovenija, založba ZKP RTV Slovenija pa bo izdala spletno kompilacijo najboljših. Zmagovalci posameznega žanra bodo nastopili tudi na Aritmičnem koncertu TV Slovenija. Najboljšega med njimi pa bodo v oddaji V svojem ritmu razkrili 25. januarja 2016.

V vsaki od oddaj V svojem ritmu bomo spoznali življenje naših mladih udeležencev glasbenih dvobojev, kako delujejo, kaj jih zanima, kako vadijo, kakšna glasba jim je blizu, zakaj. Prepletu njihove glasbe in življenjskega sloga bo intenzivno sledila ekipa oddaje V svojem ritmu (scenaristki Neža Prahin Neža Rupnik, strokovna sodelavka Monika Rijavec, režiserja Aleš Žemlja in Jaka Šuligoj in drugi), mladi glasbeniki pa bodo pri tem sodelovali tudi z lastnimi video blogi.

Bendi, ki se bodo pomerili V svojem ritmu, so The Broken Input, Lumberjack, Milkshake, Alice, Wasted Time, Ice on Fire, Jazzberry Quintet, Freeflight, Jon Vogrič – Vogi, Martin Fijavž Mar-Tin, Moshead in Dehrotom.

Oddajo in glasbenoustvarjalno mladino lahko spremljate na spletni strani vsvojemritmu.si, Facebook strani /vsvojemritmu in na youtube kanalu, pišete pa jim lahko na e-naslov vsvojemritmu@rtvslo.si. Fotografije nastopov najdete na Instagramu V svojem ritmu.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija

Fotografije: Arhiv V svojem ritmu in Robert Bogataj.