Hannah na koncertu Eurovision in Concert 2013 (Foto: Dennis Stachel, EBU) Foto:
Hannah na koncertu Eurovision in Concert 2013 (Foto: Dennis Stachel, EBU) Foto:
Vzdušje na koncertu v Amsterdamu (Foto: Dennis Stachel, EBU)

Uspešna promocija v Amsterdamu
Pretekli konec tedna je Hannah nastopila na 5. tradicionalnem predevrovizijskem koncertu Eurovision in Concert 2013 v Amsterdamu. Na velikem promocijskem koncertu se je v soboto, 13. aprila, predstavilo kar 25 letošnjih evrovizijskih skladb. Gre za medijsko najbolj odmeven predevrovizijski dogodek, ki ga podpira tudi evropska radiodifuzna zveza EBU. Gostiteljici večera sta bili Marlayne Sahupala in Linda Wagenmakers, ki sta zastopali Nizozemsko v letih 1999 in 2000. Posebna gostja koncerta je bila tudi zmagovalka Pesmi Evrovizije 1991, Švedinja Carola Häggkvist.

Predstavljamo spremljevalni pevki iz Danske
Linda Andrews je pevka, avtorica glasbe in učiteljica petja. Rojena je na Ferskih otokih, pozneje se je preselila v København. Leta 2009 je zmagala na danskem X-Factorju, nato pa posnela in izdala štiri albume. Kot spremljevalna pevka je pela s številnimi danskimi in tujimi glasbeniki, med drugim tudi z evrovizijskima zmagovalcema Carolo in Johnnyjem Loganom.
Susanne Ørum je pevka, avtorica glasbe in besedil ter učiteljica petja. Kot članica soulzasedbe Me - She & Her je debitirala leta 1994 in zasedba je prejela danskega grammyja kot najboljša danska nova skupina. V Veliki Britaniji je izdala dva singla: If It's Cool (Soul Street 3) in Heavenly Haze (Essential Soul). Nastopala je na Danskem, Švedskem in v ZDA.

Več o samem izboru in pripravah nanj lahko spremljate na našem podportalu Evrovizija 2013, na uradni Facebookovi strani Hannah in Twitterjevi strani Hannah Eurovision. Uradni hashtag za spremljanje Evrovizije na Twitterju v Sloveniji je #evrovizija2013.