Komentator Miha Mišič in strokovni komentator Grega Nachbar. Foto: RTV SLO
Komentator Miha Mišič in strokovni komentator Grega Nachbar. Foto: RTV SLO
Grega Nachbar in Miha Mišič. Foto: RTV SLO
Komentator Miha Žibrat in strokovni komentator Roman Horvat. Foto: RTV SLO

Gledanost na TV SLO 2
Povprečna gledanost vseh 29 tekem evropskega prvenstva v košarki, ki so bile do zdaj na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija, je 7,5 odstotka oziroma 146.800 gledalcev, kar predstavlja 28-odstotni delež gledalcev televizije v času tekem.

Povprečna gledanost vseh osmih tekem evropskega prvenstva v košarki, na katerih je igrala slovenska reprezentanca in ki so bile na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija, je 18,1 odstotka oziroma 353.600 gledalcev, kar predstavlja 46-odstotni delež gledalcev televizije v času tekem.

Povprečna gledanost vseh 18 tekem evropskega prvenstva v košarki, ki so bile na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija v okviru drugega dela evropskega prvenstva v košarki, je 6,5 odstotka oziroma 127.100 gledalcev, kar predstavlja 26-odstotni delež gledalcev televizije v času tekem.

Gledanost tekem slovenske reprezentance v drugem delu tekmovanja evropskega prvenstva v košarki
Najbolj gledana tekma v okviru drugega dela tekmovanja evropskega prvenstva v košarki, na kateri je igrala slovenska reprezentanca, je bila na sporedu v četrtek, 12. 9. 2013, ko so se naši pomerili z Italijani. To tekmo je na 2. programu Televizije Slovenija povprečno spremljalo 20,7 odstotka oz. 402.500 gledalcev, kar je predstavljalo 50 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Tekmo med Slovenijo in Grčijo, ki je bila na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija v soboto, 14. 9. 2013, je povprečno spremljalo 20,5 odstotka oz. 399.100 gledalcev, kar je predstavljalo 51 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Tekmo med Slovenijo in Finsko, ki je bila na sporedu na 2. programu Televizije Slovenija v ponedeljek, 16. 9. 2013, je povprečno spremljalo 18,3 odstotka oz. 356.100 gledalcev, kar je predstavljalo 45 odstotkov takratnih gledalcev televizije.
(Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad štiri leta.)

Val 202
Val 202 v času EuroBasketa svoj program vsak dan osem ur oddaja s prizorišča v Stožicah. Ekipa športnih reporterjev v dvorani z vseh zornih kotov spremlja tekmovalno dogajanje, seveda z obilico izjav in strokovnih komentarjev, izjemen odmev pa ima tudi tako imenovani radijski forum po tekmah, saj poslušalci kličejo in delijo svoje navdušenje tudi iz takšnih krajev, kot so Triglav, Ohio ali Nova Zelandija. Košarka je torej pripomogla k temu, da se Val 202 spremlja na vseh koncih sveta. Prava uspešnica pa je, predvsem ob dneh, ko igra slovenska reprezentanca, tudi navijaška cona pred dvorano v Stožicah. Na odru Vala 202 se je že zvrstilo nekaj najbolj prepoznavnih slovenskih glasbenih skupin (Mi2, Zoran Predin & Coverlover in Dan D), ki so poskrbeli za dodaten navijaški naboj. Glasbeno še bolj pestro bo v nadaljevanju prvenstva, ko prihajajo med drugimi tudi Big Foot Mama ter Hamo in Tribute To Love. Navijaška cona v Stožicah, v kateri program oblikuje Val 202, ob vrhuncih dogajanja pritegne na tisoče navijačev.

MMC RTV Slovenija
Prek spleta je prenos tekem drugega dela evropskega prvenstva dnevno v živo spremljalo do 20.000 unikatnih uporabnikov. Najbolj gledana je bila tekma s Finsko, ki si jo je ogledalo 17.000 uporabnikov. V tem času smo na spletnih straneh, posvečenih košarki, dnevno zaznali med 200.000 in 400.000 ogledov člankov ter do 100.000 unikatnih uporabnikov.