Ustvarjalci oddaje Dobro jutro se vračajo v ponedeljek, 5. septembra.Foto: Žiga Culiberg Foto:
Ustvarjalci oddaje Dobro jutro se vračajo v ponedeljek, 5. septembra.Foto: Žiga Culiberg Foto:
Pogovorna oddaja Od blizu z Vesno Milek  bo od 21. septembra na sporedu ob sredah na TV SLO 2. Foto: Primož Predalič
Pogovorna oddaja Od blizu z Vesno Milek bo od 21. septembra na sporedu ob sredah na TV SLO 2. Foto: Primož Predalič
Oddaja Zvezdana se vrača v sobotnem večernem terminu. Foto: Dejan Nikolič
Oddaja Zvezdana se vrača v sobotnem večernem terminu. Foto: Dejan Nikolič

DOBRO JUTRO in DOBER DAN

Od ponedeljka do petka od 6.57 do 11.00 na TV SLO 1
Po krajšem poletnem premoru se v ponedeljek, 5. septembra, na male ekrane vrača oddaja Dobro jutro. Ekipa oddaje Dobro jutro se bo vsak delavnik, med 6.57 in 11.00 na 1. programu Televizije Slovenija, trudila, da gledalcem posreduje izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine ter tako poskrbi za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

HALO TV

Prvič v ponedeljek, 5. septembra, ob 18.00 na TV SLO 2
Popoldanska svetovalna oddaja Halo TV bo od ponedeljka do petka ob 18. uri na 2. programu Televizije Slovenija iskala odgovore na vprašanja gledalcev. Strokovnjaki z različnih področij, ki se dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, bodo gledalcem odgovarjali na konkretna vprašanja in dileme po telefonu na številki 01 475 45 55, prek elektronske pošte: halotv@rtvslo.si in pisem.

OD BLIZU

Od 21. septembra v novem, sredinem terminu
Pogovorna oddaja Od blizu, ki je v poletnih mesecih odmevala zaradi zanimivega nabora različnih gostov ter provokativnih in poglobljenih vprašanj novinarke in pisateljice Vesne Milek, bo od 21. septembra na sporedu vsako sredo 21.00 na 2. programu Televizije Slovenija.Vesna Milek bo v oddaji poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse. Z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo bo gostiteljica Vesna Milek skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost. V jesenskih oddajah bodo gledalci zares od blizu lahko spoznali tudi različne vrhunske ustvarjalce iz tujine.

ZVEZDANA

Sobota zvečer na TV SLO 2
Zvezdana se v sobotne večere na 2. programu Televizije Slovenija vrača polna navdihov, še bolj osebna, iskrena in neposredna. V pogovorih z različnimi gosti bo spretno luščila različna življenjska sporočila, ki preko televizijskih ekranov dosežejo gledalce in se jih hkrati tudi čustveno dotaknejo. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo pogovore naredila temperamentne, iskrene in drzne. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje.

ERTEVE

Vsak ponedeljek ob 18.00 na TV SLO 1
V ponedeljek, 29. avgusta, se na spored Televizije Slovenija vrača tudi magazinska oddaja eRTeVe. V tedenski oddaji se gledalci, poslušalci in uporabniki multimedijskih storitev lahko seznanijo z novostmi, ki jih pripravljajo v medijski hiši RTV Slovenija, se sprehodijo skozi filme, serije in oddaje televizijskega programa, pokukajo za kulise medijskega ustvarjanja in spoznajo zanimivosti o znanih in manj znanih osebnostih medijske hiše. Tudi v novi sezoni bo oddajo pripravljala in vodila Urša Valentič.

Fotografije: Žiga Culiberg, Primož Predalič in Dejan Nikolič