Big Band RTV Slovenija in Klemen Slakonja bosta ponovno združila moči 5. novembra 2018 in 5. januarja 2019. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.
Big Band RTV Slovenija in Klemen Slakonja bosta ponovno združila moči 5. novembra 2018 in 5. januarja 2019. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.
Big Band RTV Slovenija
Big Band RTV Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.
Lojze Krajnčan
Lojze Krajnčan je idejni vodja projekta in avtor vseh priredb za Big Band RTV Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner.

Koncertna uspešnica letošnjega leta, v kateri nastopa Big Band RTV Slovenija skupaj z dramskim igralcem, pevcem, televizijskim voditeljem ter izvrstnim imitatorjem se v ponedeljek, 5. novembra 2018, seli v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Tokrat se jima bo na odru že razprodane Gallusove dvorane pridružil še en izjemen vsestranski talent, Klemnov stanovski kolega in prijatelj Jurij Zrnec.

Zaradi izjemnega zanimanja napovedujemo, da bosta Big Band RTV Slovenija in Klemen Slakonja na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma ponovno združila glasbene in igralske moči takoj po novem letu, in sicer 5. januarja 2019. Koncertna uspešnica leta 2018 bo tudi v letu 2019 ponudila posebnega gosta presenečenja.

Skupaj bodo ponovno ustvarili nepozaben glasbeni večer, ki so ga obiskovalci že imeli priložnost slišati in videti v razprodanih dvoranah SiTi Teatra in Kina Šiške. Koncert, poimenovan Glasba v teatru – teater v glasbi, bo ob 20. uri, Big Bandu RTV Slovenija pa bo dirigiral Lojze Krajnčan, ki je tudi idejni vodja projekta in avtor vseh priredb za orkester.

Obiskovalci koncerta v Cankarjevem domu bodo lahko prisluhnili nekaterim največjim Klemnovim hitom, s katerimi se Klemen predstavlja na svojem youtube kanalu in ki imajo milijonske oglede. Govorimo seveda o uspešnicah, kot so: Ruf mich Angela, The Perverted Dance, Putin, Putout …

Poleg tega pa bo Klemen kot eden najbolj glasbeno nadarjenih slovenskih igralcev zablestel tudi v pevsko zahtevnejših vlogah, na primer v operni ariji Torna A Surriento, v lanski zmagovalni skladbi na Izboru za Pesem Evrovizije Amar Pelos Dois, v vlogi Jana Plestenjaka …

Seveda bo koncert začinjen s Klemnovim humorjem in teatrskim pristopom do koncerta.

MEDIJSKE AKREDITACIJE

Vljudno vas prosimo, da vloge za medijske akreditacije za prvi koncert oddate na spletni strani www.cd-cc.si (medijsko središče/akreditacije) najpozneje do ponedeljka, 29. oktobra 2018.

Obvestilo, ali je vaša akreditacija odobrena, boste prejeli do 30. oktobra 2018.

Vljudno vas prosimo, da odobrene medijske vstopnice prevzamete v Informacijskem središču Cankarjevega doma najpozneje petnajst minut pred prireditvijo; tako bo vaš sedež, če boste zadržani, še vedno lahko ponujen v prosto prodajo.