2Cellos na vaji v Studio 26 s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
2Cellos na vaji v Studio 26 s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Foto: RTV SLO
false
Patrik Greblo bo dirigint na koncertu Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in 2Cellos. Foto: Janez Kotar
false
Violončelist Ivan Karizna se bo občinstvu predstavil na sedmem koncertu abonmaja Kromatika. Foto: RTV SLO
false
Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija bo v četrtek, 13. aprila 2017, dirigiral maestro George Pehlivanian. Foto: RTV SLO
false
Jacques Houdek in Big Band bodo na odru SiTi Teatra nastopili 21. aprila 2017. Foto: RTV SLO

2Cellos bosta po razprodanem milanskem koncertu tudi v Ljubljani (7. in 8. april 2017, Stožice v Ljubljani) ponovno nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, ki mu bo dirigiral Patrik Greblo. Predstavila bosta skladbe s četrtega studijskega albuma, ki je izšel februarja 2017. Z albumom filmske glasbe želita pritegniti kar čim večji krog ljudi in se vrniti k svojim klasičnim koreninam.
Oba razprodana ljubljanska koncertna spektakla bosta razdeljena na dva dela: v prvem delu bosta Luka in Stjepan ob spremljavi našega orkestra izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma; v drugem delu pa bosta obiskovalce razveselila s svojimi največjimi pop-rock hiti zadnjih pet let.

Simfonični orkester RTV Slovenija bo v četrtek, 13. aprila 2017, ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma sedmič nastopil v okviru abonmajskega cikla Kromatika 2016/2017. Na omenjenem koncertu se bo kot solist violončelist predstavil Ivan Karizna (1992), beloruski virtuoz in prejemnik številnih nagrad, ki že od otroških let navdušuje občinstvo od Rusije do Francije, Nizozemske, Velike Britanije in Združenih držav. Skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija bo nastopil pod vodstvom ljubljanskemu občinstvu že dobro poznanega maestra Georgea Pehlivaniana, ameriškega dirigenta libanonskega rodu, ki živi med Los Angelesom, Parizom in Ljubljano.

V sklopu abonmaja BigBand@SiTi bo v petek, 21. aprila 2017, ob 20. uri v SiTi Teatru v Ljubljani na sporedu koncert, na katerem se bo Big Bandu RTV Slovenija na odru pridružil priznani hrvaški vokalist Jacques Houdek. Izjemno cenjen pop soul vokalist mlajše hrvaške generacije Jacques Houdek je širši javnosti poznan predvsem kot eden izmed članov žirije nepozabnega pevskega šova »The Voice«, tokrat pa bo skupaj z dirigentom in aranžerjem Tadejem Tomšičem in Big Bandom RTV Slovenija pripravil nepozaben večer. Njegove in svetovno znane skladbe iz pop soul zakladnice bodo zazvenele v novih preoblekah, prirejenih prav za to priložnost in mednarodno glasbeno sodelovanje.

Na zadnji letošnji Mozartini, ki bo na sporedu v nedeljo, 23. aprila 2017, ob 11. uri v dvorani Marjana Kozina v Slovenski filharmoniji se bo v Bruchovem Koncertu za violino in orkester predstavil namestnik koncertnega mojstra našega orkestra – Andrei Provotorov. Koncert bo vodil James Tuggle, ameriški dirigent, ki si je velik del svojih bogatih izkušenj na področju operne, baletne in simfonične glasbe nabral v Evropi. Slišali bomo tudi Hummlovo reariteto Uverturo Freudenfest in 2. Brahmsovo simfonijo.

25. aprila 2017 bosta Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija nastopila z legendarnim Ladom Leskovarjem, ki ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja, napoveduje veliki gala koncert v Cankarjevem domu. Na velikem gala koncertu bodo poslušalci lahko prisluhnili vrhuncem opusa 60-letne kariere legende slovenske popevke, od prekrasnih slovenskih zimzelenih melodij do imenitnih interpretacij svetovno znanih šansonov. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka Vanessa Redgrave, s katero sta z Ladom zaigrala v slovitem angleškem filmu Isadora, nominiranem za Zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Ladu se bodo ob izjemnem jubileju na odru pridružili tudi mnogi znani slovenski in mednarodni gostje: Nuša Derenda, Anika Horvat, Momčilo Bajagić – Bajaga, Ibrica Jusić, Rade Šerbedžija, Magnifico, Jan Plestenjak, Adi Smolar, Samuel Lucas, Sanja Ilić, Zijah Sokolović, Boris Cavazza in Sašo Hribar. Program bo vodil Janez Hočevar-Rifle.