Finalistki prvega izbora Mini EMA sta Leni in Lina Kuduzović. Katera bo odpotovala na 13. otroško Evrovizijo bo znano v nedeljo, 4. oktobra, v oddaji Vikend paket. Foto:
Finalistki prvega izbora Mini EMA sta Leni in Lina Kuduzović. Katera bo odpotovala na 13. otroško Evrovizijo bo znano v nedeljo, 4. oktobra, v oddaji Vikend paket. Foto:
Leni je zmagovalka prvega predizbora. S pesmijo Najlepši dan bo v finalu nastopila kot prva. Foto: Žiga Culiberg
Leni je zmagovalka prvega predizbora. S pesmijo Najlepši dan bo v finalu nastopila kot prva. Foto: Žiga Culiberg
Lina si je vstopnica za finale izbora Mini EMA pridobila v drugem predizboruFoto: Žiga Culiberg
Lina si je vstopnica za finale izbora Mini EMA pridobila v drugem predizboru. V finalu bo nastopila kot druga. Foto: Žiga Culiberg
Pesem Evrovizije 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko v prenosu spremljali na Televiziji Slovenija.
Pesem Evrovizije 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko spremljali na Televiziji Slovenija.

Pesmi Evrovizije za otroke! Zmagovalko izbora Mini EMA boste izbrali gledalci in gledalke s telefonskim glasovanjem. Finalni izbor bo v nedeljo, 4. oktobra, v okviru oddaje Vikend paket – ob 17.20 na TV SLO 1.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo, je v dveh predizborih Mini EMA izbrala dve superfinalistki. Zmagovalka prvega predizbora je bila Leni s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: »Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu, in ali bo to moj najlepši dan.« Avtorja glasbe sta Aleš Klinar in Alenka Vozlič, avtorici besedila Tina Muc in Anja Rupel, avtor aranžmaja pa Miha Gorše. Minulo nedeljo pa je v drugem predizboru zmagala Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. »Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu,« je po polfinalnem nastopu povedala Lina. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Gledalci finalnega izbora Mini EMA boste s telefonskim glasovanjem odločili, katera izvajalka, Leni ali Lina, bo zastopala RTV Slovenija na 13. izboru Pesmi Evrovizije za otroke 2015. Letošnji izbor bo v soboto, 21. novembra, v bolgarski Sofiji.


O Leni
11-letna Alenka Vozlič ali Leni, kot jo vsi kličejo, se je Sloveniji prvič predstavila v znanem resničnostnem šovu in se uvrstila v finale! Od takrat naprej njena ljubezen do petja in glasbe samo še raste. Znanje dopolnjuje tudi z igranjem električnega klavirja. Njeni največji glasbeni vzornici sta Beyoncé in Taylor Swift.

O Lini Kuduzović
Zdaj 12-letna Lina je leta 2010 postala najmlajša zmagovalka v prvi sezoni šova iskanja nadarjenih talentov. Čez dobro leto je izdala svojo prvo ploščo, nastopala na večjih prireditvah in koncertih, pela tudi s Tonyjem Cetinskim in Gibonnijem. Kasneje se je Linina družina preselila v Švico, kjer se je Lina prijavila na glasbeni šov Največji švicarski talenti, osvojila žirijo in se uvrstila v veliki finale.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija