Lina Kuduzović je zmagovalka prvega izbora Mini EMA. RTV Slovenija bo 21. novembra nastopila na 13. Pesmi Evrovizije za otroke. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Lina Kuduzović je zmagovalka prvega izbora Mini EMA. RTV Slovenija bo 21. novembra nastopila na 13. Pesmi Evrovizije za otroke. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Leni. Foto: Žiga Culiberg
Leni se je predstavila s pesmijo Najlepši dan. Foto: Žiga Culiberg
Pesem Evrovizije 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko v prenosu spremljali na Televiziji Slovenija.
Pesem Evrovizije 2015 bo 21. novembra v Bolgariji. Tekmovanje boste lahko spremljali na Televiziji Slovenija.

RTV Slovenija je letos prvič izpeljala izbor Mini EMA, prek katerega je bila izbrana predstavnica, ki nas bo zastopala na 13. Pesmi Evrovizije za otroke. Izbor je bil sestavljen iz dveh predizborov in finalnega izbora, ki jih je gostila oddaja Vikend paket. V predizborih je strokovna žirija, ki so jo sestavljali pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo izbrala dve superfinalistki. Zmagovalka prvega predizbora je bila Leni s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: »Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu, in ali bo to moj najlepši dan.« Avtorja glasbe sta Aleš Klinar in Alenka Vozlič, avtorici besedila Tina Muc in Anja Rupel, avtor aranžmaja pa Miha Gorše. V drugem predizboru pa je zmagala Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. »Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu,« je po polfinalnem nastopu povedala Lina. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Vikend paket je v nedeljo, 4. oktobra, gostil še finalni izbor Mini EMA, na katerem sta se predstavili obe finalistki - Leni s pesmijo Najlepši dan, Lina pa s skladbo Prva ljubezen. Gledalci in gledalke so s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalko prvega izbora Mini EMA in predstavnico RTV Slovenija na izboru Pesem Evrovizije za otroke. Slavila je 12-letna Lina Kuduzović, ki pravi: "Zmage res nisem pričakovala ... Ko sem videla na listu napisano svoje ime, sem dobila kar solzne oči. Res se veselim, da bom Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije za otroke. In hvala vsem, ki ste me podprli in glasovali zame."

Letošnji, 13. izbor Pesem Evrovizije za otroke bo 21. novembra gostila bolgarska prestolnica Sofija v Areni Armeec.

O Lini Kuduzović
Širša Slovenija je danes 12-letno Lino Kuduzović spoznala leta 2010 v prvi sezoni šova iskanja nadarjenih talentov, kjer je kot šestletnica postala najmlajša zmagovalka šova Slovenija ima talent. Čez dobro leto dni je izdala svojo prvo ploščo z nekaj svojimi skladbami ter priredbami znanih uspešnic v svoji izvedbi. V času Linine medijske izpostavljenosti, je Lina imela možnost nastopiti na različnih večjih prireditvah, koncertih, glasbenih šovih. Med drugim je zapela s Tonijem Cetinskim in Gibonnijem ter kot gostja zapela na hrvaškem šovu Super Talent. Kasneje se je Linina družina začasno preselila v Švico, kjer se je Lina po nekaj letih premora in glasbenega odraščanja prijavila v glasbeni šov Die grössten Schweizer Talente in tam osvojila žirijo, ki jo je z zlatim gumbom poslala neposredno v polfinale, nato pa se je uvrstila tudi veliki finale.

O tekmovanju Pesem Evrovizije za otroke
Pesem Evrovizije za otroke je veliki mednarodni dogodek, ki pod okriljem EBU-ja (Evropske zveze radiotelevizij) poteka že od leta 2003, letos pa bo na sporedu že trinajstič. Ker gre za mlajšo sestro slavne Pesmi Evrovizije so tudi pravila podobna, nastopajo pa lahko otroci, stari od 10 do 15 let. RTV Slovenija se je lani prvič predstavila na tem tekmovanju, zastopala pa nas je Ula Ložar, ki je po uspešnem nastopu zasedla 12. mesto. Zmagovalec lanske Pesmi Evrovizije za otroke je bil 14-letni Italijan Vincenzo Cantiello.

Nastop Line Kuduzović v finalu izbora Mini EMA

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija