Slovenska nogometna reprezentanca ima minimalne možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2014. Foto: Aleš Fevžer Foto:
Slovenska nogometna reprezentanca ima minimalne možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2014. Foto: Aleš Fevžer Foto:

Še pred kvalifikacijami za omenjena turnirja, ki ju bomo lahko spremljali prek radijskih valov, televizije in na spletu, lahko varovance Srečka Katanca spodbujamo v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Možnosti za tako želeno drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, so le še teoretične, vendar si zaslužijo spodbudo tako s tribun kot tudi navijačev pred malimi zasloni.

Zanimanje za nogomet je še vedno veliko. Največ navijačev si je ogledalo kvalifikacijsko tekmo Slovenije proti Albaniji 16. oktobra lani, kar 213.700 gledalcev ali skoraj tretjina vseh, ki so v času tekme spremljali TV-programe. Povprečna gledanost petih kvalifikacijskih tekem za svetovno prvenstvo v Braziliji je 8,6-odstotna, kar pomeni, da si je v povprečju tekme ogledalo 24 odstotkov gledalcev televizije v času tekem ali 168.500 navijačev pred TV-sprejemniki. (Vir podatkov o gledanosti: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta.)

Ne glede na to, ali se bo slovenskim nogometašem uspelo uvrstiti na SP 2014 v Braziliji, slovenski nogometni navdušenci ne bodo prikrajšani za ogled tekem svetovnega prvenstva v Braziliji. Nogometno evforijo bodo lahko spremljali prek televizijskih zaslonov, radijskih sprejemnikov in prek spleta ekskluzivno na programih RTV Slovenija, tako kot so lahko spremljali evropsko prvenstvo v nogometu leta 2012 v Ukrajini in na Poljskem.