Optimistični in uspešni junaki vsakdanjega dne bodo zgodba naših identifikacijskih spotov na TV SLO 1. Oblikovalec lesa. Foto: Televizija Slovenija
Optimistični in uspešni junaki vsakdanjega dne bodo zgodba naših identifikacijskih spotov na TV SLO 1. Oblikovalec lesa. Foto: Televizija Slovenija
false
Oglase na TV SLO 1 bodo vpeljale čudovite pokrajinske podobe. Foto: Televizija Slovenija
false
Takole bomo napovedali dvoranski šport na TV SLO 2. Foto: Televizija Slovenija

V programskih ločnicah TV SLO 1 portretiramo slovenske junake vsakdanjega dne: gasilca, lesarja, glasbenika, znanstvenika in znanstvenico, inženirja, plezalca, šiviljo, vojaka, meteorologa, medicinsko sestro, vinarja in sirarja. Oglase bodo napovedale čudovite podobe naše pokrajine: blejsko in bohinjsko jezero, Piran, Izola, Planinsko polje … Nova je tudi izvirna glasbena podoba, ki jo je napisal skladatelj in violinist Matija Krečič. Identifikacijske spote simbolno povezuje četrtstoletnica naše domovine, ob čemer smo želeli s podobami in glasbo prikazati naš optimizem in uspeh.

Identifikacijska podoba TV SLO 2 s sabo nosi sporočilo o drobnih delcih vsakdanjega življenja, o tem, da je treba izkoristiti vsako minuto vsakega dne. Gre za program, ki je namenjen športu, zabavi, dokumentarnemu, otroškemu in regionalno obarvanemu programu. Podoba programa, ki jo z novimi spoti nakazujemo, je radoživa, spontana in dinamična.

Podobi spotov obeh programov sta popolnoma ločeni, s čimer bodo gledalci lažje prepoznavali tako program, ki ga spremljajo, kot vsebino, ki jo na tem programu lahko pričakujejo.

Zasnova in izvedba nove identifikacijske podobe TV SLO 1 in TV SLO 2 sta delo ekipe RTV Slovenija.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija
Fotografije: TV Slovenija