Na čelu Nadzornega sveta javnega zavoda RTV Slovenija je po novem dr. Domen Trobec. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Na čelu Nadzornega sveta javnega zavoda RTV Slovenija je po novem dr. Domen Trobec. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija

Dr. Domen Trobec je bil imenovan v Nadzorni svet na predlog vlade, tako kot mag. Matjaž Medved, Irena Ostrouška, Peter Grašek. Ostali člani Nadzornega sveta RTV Slovenija v mandatnem obdobju od 2014 do 2018 so Janez Čadež, Bogomir Eržen, Damijan Knap, mag. Rosvita Svenšek (ki jih je imenoval Državni zbor RS) in dva predstavnika zaposlenih na RTV Slovenija Simeona Rogelj in Martin Žvelc. Državni zbor pa bo imenoval novega člana, ki bo nadomestil že omenjenega Marka Bandellija.

Dr. Domen Trobec je ob imenovanju za predsednika povedal: »Zahvaljujem se za izkazano zaupanje in podporo nadzornikov ob imenovanju. Želim si konstruktivnega in učinkovitega sodelovanja tako nadzornega sveta kot vodstva javnega zavoda RTV Slovenija tudi v prihodnje. Prizadeval si bom za stabilno in zgledno poslovanje zavoda in njegov nadaljnji razvoj ter čim večji konsenz pri sprejemanju pomembnih odločitev za RTV Slovenija.«

***

Nadzorni svet nadzira poslovanje RTV Slovenija, nadzoruje vodenje poslovnih knjig in zakonitost poslovanja ter pregleduje periodične obračune, ima pravico do vpogleda v vso dokumentacijo javnega zavoda, vključno z dokumentacijo, ki se nanaša na obratovanje oddajnikov in zvez, sprejema finančni načrt in letno poročilo javnega zavoda ter odloča o uporabi morebitnega presežka prihodkov nad odhodki, sprejme statut na osnovi predhodnega soglasja Programskega sveta, določa ceno storitev, ki niso del javne službe, odloča o tarifah in drugih pogojih za oddajanje programov drugih izdajateljev in izvaja druge naloge skladno z zakonom o RTV Slovenija.