Gostiteljica večera Tanja Gobec. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Gostiteljica večera Tanja Gobec. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Gostitelj večera Boštjan Anžin.
Gostitelj večera Boštjan Anžin. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija

Zadnji decembrski dnevi so priložnost za osvežitev spomina na televizijske prizore in podobe, ki bodo ostali neločljivo povezani z iztekajočim se letom. Oddaja bo spomnila, kdo in kako je krojil naša življenja v še enem kriznem in napornem letu.

Na sporedu bodo v četrtek, 26. decembra 2013, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Gostitelja večera bosta znana obraza Informativnega programa, notranjepolitična novinarka, voditeljica in komentatorka Tanja Gobec ter dolgoletni dopisnik iz Nemčija Boštjan Anžin.

O dogodkih in fenomenih, ki so zaposlovali novinarske ekipe in polnili televizijske minute informativnih oddaj, bodo v prazničnem studiu spregovorili izbrani gosti - tako akterji slovenskega družbenega in političnega prizorišča kot misleci in nosilci slovenske identitete, med njimi posamezniki, ki poredko nastopajo v informativnih oddajah, a lahko osmislijo in pojasnijo življenje, kot ga živimo.

V ospredje bodo kot pričevalci, opazovalci ter včasih soustvarjalci družbenih dogodkov stopili tudi novinarji. Kako so doživljali to, o čemer so poročali? Kako so izbrskali to, kar so razkrili? Kako je novinarju, ko se pomeša med razvnete demonstrante ali športne navijače, ko se smuka po vladnih ali parlamentarnih kuloarjih, ko pomembneži in goljufi bežijo pred kamero, ko se znajde v sovražnem okolju, ko sočustvuje z žrtvijo nesreče - v Washingtonu, Vatikanu ali Kairu?