Božični koncert z Nušo Derenda. Foto: Anže Vrabl Foto:
Božični koncert z Nušo Derenda. Foto: Anže Vrabl Foto:
Božič s Prifarci. Foto: arhiv Prifarskih muzikantov
Božič s Prifarci. Foto: arhiv Prifarskih muzikantov
ŠTOS 35 LET. Foto: Jani Ugrin
ŠTOS 35 LET. Foto: Jani Ugrin
Voditelja festivala Mati domovina bosta Ana Tavčar (na fotografiji) in Ivan Kores. Foto: Stane Sršen
Voditelja festivala Mati domovina bosta Ana Tavčar (na fotografiji) in Ivan Kores. Foto: Stane Sršen
Boš videl kaj dela Dolen'c.
Boš videl kaj dela Dolen'c
Tabu in Simfonični orkester RTV Slovenija. Foto: Jani Ugrin
Tabu in Simfonični orkester RTV Slovenija. Foto: Jani Ugrin

BOŽIČNI KONCERT Z NUŠO DERENDA IN SIMFONIKI RTV SLOVENIJA
Sreda, 24. decembra 2014, ob 21.35 na TVS 1
Na tradicionalnem božičnem koncertu bo v objemu Simfoničnega orkesta RTV Slovenija in pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla prvič nastopila Nuša Derenda z gosti, kot so tenorist Aljaž Farasin, trobentač Jure Gredišek, Mešani mladinski zbor Šolskega centra Celje, Mladinski pevski zbor in Big Band RTV Slovenija. Glasbeni program bo zajemal najlepše tradicionalne božične napeve, praznične popevke kot tudi odlomke iz priljubljenega dela Adiemus Karla Jenkinsa.

BOŽIČ S PRIFARCI
Četrtek, 25. decembra, ob 20.05 na TVS 1
Prifarski muzikanti s prijatelji pripravljajo koncert božičnih pesmi in napevov »Božič s Prifarci«. V neposrednem prenosu koncerta iz Cankarjevega doma boste lahko v četrtek, 25. decembra, ob 20.05 na TVS 1 prisluhnili najbolj znanim slovenskim in tujim božičnim pesmim, ki bodo »prifarsko« obarvane, z zvenom etno inštrumentov, kot so tamburica, brač, frajtonarica … Na odru se jih bodo pridružili: odlična pevka Nuška Drašček, skupina Vocabella, veliki a cappella gospel zbor Bee Geesus pod vodstvom Mateja Virtiča, posebej za ta koncert združeni tolkalci Mengeške godbe in še mnogi drugi.

ŠTOS 35 LET – »Še v torek obujamo spomine«
Petek, 26. decembra, ob 17.30 na TVS 2
ŠTOS je bil nekoč SOS – v soboto obujamo spomine. Vse od prve oddaje, ki je bila na sporedu 29. aprila 1979, pa do danes oddaja nastaja pod vodstvom Dragana Buliča. Ob 35. obletnici oddaje je Dragan Bulič aprila gostil prepoznavne izvajalce iz svojih oddaj. Posnetek nepozabnega koncerta, na katerem so se predstavili San Di Ego s priredbo Stingove Roxanne, Babewatch, California, Chateau, Drevored, Karamela, Lačni Franz, Lintvern, Peter Pan, Rok 'n' Band, Ultimat, Wellblott in 1 X Band, si boste lahko ogledali v petek, 26. decembra, ob 17.30 na TVS 2.

MATI DOMOVINA
Petek, 26. decembra, ob 20.00 na TVS 1
Festival slovenske domoljubne pesmi Mati domovina je že tretji po vrsti in bo tudi tokrat gostil odlične glasbene soliste in zasedbe. S pesmijo se bodo domovini med drugim poklonili Marko Fink, Slovenski oktet, Oto Pestner, Modrijani, Boris Kopitar, Helena Blagne, Prifarski muzikanti in številni ostali, ki čutijo domovino. Na odru Cankarjevega doma bo tudi Simfonični orkester RTV Slovenija, ki bo festivalu dal izrazit slovenski zvok. Veliko domovinskega ponosa se bo ob tej priložnosti sprostilo, saj festival tudi tokrat poudarja poenotenje med rojaki doma, v zamejstvu in po svetu.

BOŠ VIDEL, KAJ DELA DOLEN'C
Sobota, 27. decembra, in nedelja, 28. decembra, ob 13.30 na TVS 1
Novembra se je na Otočcu odvil jubilejni koncert Boš videl, kaj dela Dolen'c, tokrat posvečen 50-letnici Slakove glasbe. Seveda je Loze Slak igral že prej, vendar je skupno sodelovanje s Fanti s Praprotna staro častitljivih abrahamovih 50 let. Na prireditvi so nastopili še mnogi ansambli: Pogum, Mladi Dolenjci, Novi Spomini, Petra Finka, Nemir, Rubin, Veseli Dolenjci, Vrisk, Čuki, Igor In Zlati Zvoki, Spev in še mnogi drugi. Posnetek si lahko v dveh delih ogledate v soboto, 27. decembra, in nedeljo, 28. decembra, ob 13.30 na TVS 1.

TABU IN SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA
Torek, 30. decembra, ob 20.00 na TVS 2
Ljubitelji slovenske glasbe si boste lahko ogledali edinstveno glasbeno poslastico, koncertno obeležitev 15-letnice delovanja skupine Tabu. Ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so se ob svoji obletnici z gosti in solisti Andrejem Šifrerjem, Goranom Bojčevskim, Primožem Fleishmanom, Andražem Hribarjem, Nino Vodopivec in Mladinskim pevskim zborom RTV Slovenija sprehodili skozi celotno 15-letno obdobje svojega ustvarjanja. Koncertni dogodek, ki je junija navdušil občinstvo v razprodanih ljubljanskih Križankah, si lahko ogledate v torek, 30. decembra 2014, ob 20.00 na TVS 2.