Praznični radijski program bo zazanamovala predvsem dobra glasba. Foto: RTV Slovenija
Praznični radijski program bo zazanamovala predvsem dobra glasba. Foto: RTV Slovenija
Televizija Koper - Capodistria
Konec decembra bodo razglasili najboljšo primorsko športnico, športnika in športno ekipo. Foto: RTV Slovenija

Na Radiu Koper so že začeli z "veselim koncertnim decembrom", ko lahko poslušalci dobijo brezplačne vstopnice za različne decembrske koncerte in glasbene dogodke na Primorskem in v Ljubljani. Posebej radodarni so v oddaji Glasba po željah, v kateri vsak dan z majhno pozornostjo obdarijo enega slavljenca. Božični program bo kot vsako leto oblikovala Neva Zajc. Zadnji dan v letu bodo poslušalci lahko preživeli v družbi najboljših voditeljev radia, na silvestrski večer pa se bodo povezali s sodelavci 1. programa Radia Slovenija in med drugim delili utrip s primorskih prizorišč silvestrskih rajanj.

Poslušalci Radia Capodistria bodo lahko 18. decembra, ob 20. uri, v živo iz koprskega muzeja prisluhnili Božičnemu koncertu, Gospel F.O.C.U.S. Sound of Victory. Koncert bo v sklopu oddaje Club 04, vodil Andrea F. Najmlajši poslušalci bodo prišli na svoj račun v četrtek, 26. decembra, ob 11. uri, ko bo na sporedu Voci Nostre – Festival otroške pesmi, ki ga vsako leto organizira Italijanska unija. Dan pozneje, ob 10.35 bodo poslušalci priljubljene oddaje Il Vaso di Pandora prisluhnili pregledu najpomembnejših dogodkov, ki so zaznamovali iztekajoče se leto. Oddajo bo pripravil urednik informativnega uredništva, Stefano Lusa. V novo leto pa bo poslušalce Radia Capodistria popeljal Edoardo Milani z novoletnim glasbenim programom in voščili, in sicer na Silvestrovo, od 22.30. Na zadnji dan leta 2013 in prvi dan leta 2014 bosta na sporedu tudi dve posebni oddaji Pomeriggio Ore 4/Popoldne ob 4-ih z najboljšimi utrinki te oddaje v letu 2013. Na božično in novoletno noč pa bo poslušalce razvesili tudi posebni glasbeni izbor urednika Svetozara Rackova.

Zanimiv program za gledalce na Primorskem pripravljajo tudi v slovenskem programu TV Koper – Capodistria. V zadnji dneh letošnjega leta bodo praznično obarvali vse oddaje, še posebej pa bo praznični čas zaznamoval redno oddajo Izostritev, ki bo na sporedu v četrtek, 26. decembra, ob 18. uri, ko bodo gledalce spomnili na dogodke, ki so najbolj zaznamovali leto na Primorskem. Presek leta 2013 pripravlja novinarka Sabina Francek. Športni novinarji Regionalnega RTV-centra Koper-Capodistria, Primorskih novic, Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino, Primorskega dnevnika in spletnega portala slosport.org pa bodo že 30. zapored, a prvič v skupni konukurenci primorskih športnikov iz matične domovine in slovenskih športnikov iz Italije, izbrali najboljšo primorsko športnico, športnika in športno ekipo. Prireditev Naš športnik bo v Kosovelovem domu v Sežani, vodila pa jo bosta novinarka Radia Koper Anita Urbančič in sodelavec športne TV-oddaje Športel, Jari Jarc. Gledalci TV Koper si jo bodo lahko ogledali v nedeljo, 29. decembra, ob 18.uri.

Prav tako bodo v prazničnem času prišli na svoj račun tudi gledalci italijanskega programa TV Koper – Capodistria. V torek 24. decembra bodo v oddaji Tuttoggi Scuola, ob 19.25, ponudili gledalcem pester izbor predprazničnih prireditev, ki so jih pripravili učenci in dijaki italijanski šol. Ob 20. uri pa bo na sporedu posebna verska oddaja Domani e' Natale, ki jo bo vodil mons. Roberto Rosa. Na božični dan bo ob 20. uri na sporedu Božični koncert iz Rima. Pod vodstvom dirigenta Nicola Piovanija bodo nastopili orkester, zbor Mani Bianche, zbor Voci Bianche, ki delujejo v sistemu Italia Onlus. Bogat bo tudi silvesterski večer. Zadnji dan tega leta bo ob 21. uri na sporedu silvesterski koncert Only Love 2014, ki bo gledalce popeljal v novo leto. Na koncertu bodo nastopili znani glasbeniki in skupine: Sixtynine, Playa Desnuda, Paolo Bonfanti band in Tinkara Kovač. Avtor prireditve in oddaje je Andrea F. Na prvi dan novega leta pa bo 21. uri na sporedu novoletni koncert združenih mandolinističnih orkestrov italijanske narodnosti iz Kopra, Reke in Pulja.