Foto: arhiv RTV Foto:
Foto: arhiv RTV Foto:

Osem radijskih in pet televizijskih programov javnega medijskega servisa RTV Slovenija bo skupaj s spletnim portalom www.rtvslo.si tudi v prihodnjem letu uresničevalo zadano poslanstvo. Ob tem bo javni elektronski medij tudi v prihodnje nepogrešljiv za zagotavljanje vsebin in storitev posebnega pomena.

Mag. Marko Filli, generalni direktor RTV Slovenija je ob tem poudaril: »Z uresničevanjem programsko poslovnega načrta bomo še intenzivneje uvajali nove tehnologije za pripravo in posredovanju programskih vsebin, katerih raznolikost bomo povečali, a hkrati bolj usklajevali med posameznimi programi radia, televizije in spleta. Seveda pa bomo skrbeli tudi za višanje kakovosti in atraktivnosti ustvarjenega programa. Uvajali bomo hibridno TV in nadalje razvijali radijske kanale v pričakovanju digitalnega radia, povečali ponudbo novih multimedijskih storitev, funkcionalno in grafično prenovili spletni portal ter pričeli z gradnjo sodobnega »News« centra, v katerem bomo združili informativna uredništva, radia, televizije in spletnega portala ter tako ustvarili sodobno multimedijsko središče. Verjamem, da je Programsko-poslovni načrt, ki smo ga pripravili ustrezen, da zadane cilje dosežemo.«

Dr. Mitja Štular, v. d. predsednika Programskega sveta RTV Slovenija je povedal: »Leto 2015 bo programsko bogato, saj bo v programe uvrščenih veliko zanimivih del, ki so nastajala v zadnjih letih. Pričakujemo, da bo novo vodstvo, ki bo predvidoma v celoti imenovano v začetku 2015, uvedlo potrebne spremembe v smeri kvalitete, naprednosti in učinkovitosti, vse v skladu s programskimi standardi in poslanstvom javnega medija. V primeru, da se bo tekom leta 2015 pojavila utemeljena potreba po spremembah programa, ki v planu niso zajete, bomo s strani Programskega sveta naredili vse, da predlagane spremembe čim hitreje obravnavamo."

Dr. Domen Trobec, predsednik Nadzornega sveta RTV Slovenija: »Nadzorni svet je ob poprejšnjem sprejetju Programsko poslovnega načrta in ob pozitivnem mnenju k finančnemu planu s strani Programskega sveta, lahko ugotovil, da je pripravljen dokument finančno uravnotežen in ustrezen za potrditev. Celoten postopek priprave dokumenta od izhodišč, osnutka in nato predloga Programsko poslovnega načrta predstavlja večmesečno delo širšega vodstva RTV Slovenija, v ozadju katerega je tehten premislek, kaj in koliko programa pripraviti ter natančna opredelitev stroškov za pripravo programskih vsebin, ki bodo v največji možni meri dosegle poslušalce radia, gledalce televizije in uporabnike spletne strani. Menim, da je dokument ustrezna podlaga za dobro delo javnega medijskega servisa v letu 2015.«

Programsko-poslovni načrt za prihodnje leto predvideva 125.104 tisoč evrov celotnih prihodkov in 125.086 tisoč evrov celotnih odhodkov. Poslovni prihodki so načrtovani v višini 118.665 tisoč evrov. V okviru poslovnih prihodkov se 92.000 tisoč evrov nanaša na prihodke iz RTV – prispevka, prihodki od oglaševanja so predvideni v višini 14.751 tisoč evrov.