Novoletni Slovenski pozdrav. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Novoletni Slovenski pozdrav. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Cirque de Soleil - La Nouba. Foto: ITV
Cirque de Soleil - La Nouba. Foto: ITV
New York Voices in Big Band RTV Slovenija. Foto: Sebastjan Iskra
New York Voices in Big Band RTV Slovenija. Foto: Sebastjan Iskra
ŠTOS 35 let. Foto: Jani Ugrin
ŠTOS 35 let. Foto: Jani Ugrin

NOVOLETNI SLOVENSKI POZDRAV
četrtek, 1. januar 2015, ob 00.30 na TVS 1

V novo leto boste zaplesali z najbolj popularnimi ansambli in skupinami narodno-zabavne glasbe. Igrali in peli bodo Modrijani, Gadi, Novi spomini, Vesele Štajerke, Navihanke, ans. Saša Avsenika, Avsenikov tercet, ans. Roka Žlindre, Pogum, Yuhu banda, Dejan Vunjak in Brendijeve barabe, Tanja Žagar, Perpetuum Jazzile in drugi.

CIRQUE DU SOLEIL – LA NOUBA
četrtek, 1. januar 2015, ob 1.40 na TVS 1

Svetovno znana in izjemno priljubljena predstava Cirque du Soleil – La Nouba združuje duh zabave, veselja in užitka. Cirque du Soleil je spremenil dojemanje cirkuških točk in ta predstava je primer, kako igralski ansambel danes ustvarja in vedno znova preseneča ter navdušuje občinstvo po vsem svetu. La Nouba je očarljiva 90-minutna predstava, ki si jo boste lahko ogledali v silvestrskem programu od 1.40 dalje na TVS 1.

NEW YORK VOICES IN BIG BAND RTV SLOVENIJA
Četrtek, 1. januarja, ob 3.10 na TVS 1

Svetovno znani vokalni ansambel New York Voices je leta 2013 praznoval svojo 25-letnico obstoja. V tem času je svet navdušil s popolnimi glasovi, brezhibno ubranostjo in sijajnimi priredbami. Dvakratni dobitniki grammyja so letos (po letu 2006) že drugič z Big Bandom RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Na koncertu so predstavili mešanico vokalnega jazza, obogatenega z zvokom Big Banda in njegovimi solisti. Na oder so tudi povabili svoje slovenske prijatelje, vokalni kvartet Vox Arsana, ki velja za enega najprepoznavnejših vokalnih kvartetov v Sloveniji in na Balkanu. Posnetek koncerta si lahko ogledate v četrtek, 1. januarja 2015, ob 3.10 na TVS 1

ŠTOS 35 LET, Še v torek obujamo spomine
Četrtek, 1. januarja, ob 4.20 na TVS 1

ŠTOS je bil nekoč SOS – v soboto obujamo spomine. Vse od prve oddaje, ki je bila na sporedu 29. aprila 1979, pa do danes oddaja nastaja pod vodstvom Dragana Buliča.
Ob 35. obletnici oddaje je Dragan Bulič gostil prepoznavne izvajalce iz svojih oddaj. Posnetek nepozabnega koncerta, na katerem so se predstavili San Di Ego s priredbo Stingove Roxanne, Babewatch, California, Chateau, Drevored, Karamela, Lačni Franz, Lintvern, Peter Pan, Rok 'n' Band, Ultimat, Wellblott in 1 X Band, si boste lahko ogledali ob koncu silvestrskega programa od 4.20 dalje na TVS 1.