Mario Biondi bo v Sloveniji prvič nastopil v soboto, 7. maja 2016, ob 20. uri v Kinu Šiška v Ljubljani. Foto: RTV SLO
Mario Biondi bo v Sloveniji prvič nastopil v soboto, 7. maja 2016, ob 20. uri v Kinu Šiška v Ljubljani. Foto: RTV SLO
false
Velik preobrat v njegovi karieri je povzročil njegov single This Is What You Are. Foto: RTV SLO
false
Za Big Band RTV Slovenija predstavlja koncert z Mariem Biondijem vrhunec letošnje koncertne sezone. Foto: Sebastijan Iskra

bo v soboto, 7. maja 2016, ob 20. uri v Kinu Šiška v Ljubljani nastopil s svetovno znanim italijanskim pevcem Mariem Biondijem. Gre za vrhunec letošnje koncertne sezone našega nacionalnega jazz sestava in vsekakor za soul koncert leta. Biondi namreč s svojim globokim, toplim in zapeljivim glasom velja za enega najboljših soul interpretov današnjega časa. Dirigent večera bo Patrik Greblo. Na programu bodo posebej za Biondija prirejene skladbe aranžerjev J. Kellerja in M. Schillerja, med katerimi so Biondijeve največje uspešnice A Hand Full of Soul, This Is What You Are, Over the World, Hart of Stone, Deep Space, Ecstasy in druge.

Biondi, sicer Sicilijanec, je svojo pevsko kariero začel s petjem v cerkvenih zborih, pozneje pa je postal studijski pevec. Njegova ljubezen do soula ga je kmalu pripeljala do sodelovanja z znamenitimi glasbeniki, kot je recimo Ray Charles. Velik preobrat v njegovi karieri je povzročil njegov single This Is What You Are, ki je izšel na Japonskem. Predvajali so ga na BBC 1 z DJ-jem Normanom Jayem, ki je pesem predvajal po vsej Evropi.

Leta 2006 je izdal svojo prvo ploščo Handful of Soul, ki je v le nekaj mesecih dosegla štiri platinaste izdaje. Takoj zatem je nastopil na znamenitem festivalu Sanremo in začel sodelovati s številnimi znanimi glasbeniki, kot so Amalia Grè, Karima Ammar, Duke Orchestra, Renato Zero in drugi.

Do danes je Biondi posnel še šest svetovno uspešnih plošč z mednarodnimi zasedbami. Naslovi so I love You More LIVE (2007) z Duke orchestra, If (2010), Yes You LIVE (2010), Due (2011) in Sun (2013). Slednja je požela ogromno nagrad, izšla je v Evropi, na Japonskem in v ZDA. Posnel je tudi dva božična albuma in nekaj singlov, ki so bili prav tako velike uspešnice. Zadnji album z naslovom Beyond je posnel leta 2015, na njem je trenutno najodmevnejši singl Love is a temple. Po zadnjem albumu je poimenovana tudi njegova evropska turneja, v okviru katere se bo ustavil tudi v Ljubljani.