Foto:
Foto:

Številnim dogodkom, s katerimi bodo po svetu in v Sloveniji zaznamovali leta velike morije, s katerim je svet vstopil 20. stoletje, se pridružuje tudi MMC RTV Slovenija. Ob tej priložnosti je zaživela posebna priložnostna spletna stran http://www.rtvslo.si/1sv.

Ker želimo na enem mestu zbrati čim več zanimivih pričevanj, vas vabimo, da sodelujete pri zaznamovanju tega obdobja in z nami delite vsakršne spomine, ki so morda pristali v vaših rokah. Na spletni strani bomo zbirali fotografije, razglednice, pisma, anekdote, ki vam jih je povedal kak sorodnik ali prijatelj, ali kakršna koli druga pričevanja prve svetovne vojne. Če hranite kakršen koli dokument tistega časa, vas v sodelovanju s slovenskimi muzeji in arhivi, vabimo, da nam ga pošljete na elektronski naslov vojna@rtvslo.si.

MMC-jeva priložnostna spletna stran bo predstavljala tudi gradivo, ki ga hrani dokumentacija TV Slovenija, prebrati bo mogoče najrazličnejše prispevke in poglede na štiri "leta strahot", pa tudi predhodnega obdobja, ki je vojno zakuhalo, in posledic, ki še dolgo niso zbledele.