1. aprila na TV SLO 1 prihaja nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom. Foto: Žiga Culiberg Foto:
1. aprila na TV SLO 1 prihaja nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na TV SLO 1.
Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na TV SLO 1.

Nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa se začne njihova dogodivščina! V kabini začnejo utripati luči, zaigra glasba, v vozniku pa prepoznajo znani obraz s televizijskega zaslona. Seveda, znašli so se v posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo denar!

Kaj vse vas čaka? Na snemanju kviza smo povprašali kar taksista Jožeta Robežnika:

Medtem ko jih taksist in voditelj Jože vozi po mestu proti želenemu cilju, se začne napeta igra vprašanj in odgovorov, ki jo skrbno beleži posebni števec v kabini. Za vsak pravilni odgovor potniki zaslužijo lepo vsoto denarja, za vsak nepravilni odgovor pa izgubijo življenje. Težavnost vprašanj se stopnjuje, z njo pa tudi vrednost pravilnih odgovorov. V stiski lahko potniki prosijo za pomoč naključnega mimoidočega ali pa pokličejo znanca s svojim mobilnim telefonom. Igra se konča, ko jih taksist pripelje na cilj, oziroma ko potniki zapravijo vsa tri življenja. V tem primeru izgubijo tudi ves priigrani denar in pristanejo na cesti – ne glede na to, da še niso prispeli na cilj ... Če pa srečno prispejo na končno postajo, jim pripada prislužena vsota. Celo več – na koncu vožnje jo lahko v igri »Vse ali nič« celo podvojijo!

V vsaki oddaji Taksi, kviz z Jožetom se zvrsti več iger z različnimi udeleženci – posamezniki ali skupinami, ki skupaj prisedejo v taksi. Vsak izmed njih ima tudi svojo zgodbo, ki jo med vožnjo z Jožetom mimogrede predstavi. Taksi naenkrat postane stičišče človeških usod in prigod.

Nova oddaja Taksi, kviz z Jožetom je narejena po britanski licenci, v svetu pa je format te oddaje razširjen v več kot petdesetih državah po vseh celinah, prav tako je dobitnik mnogih prestižnih nagrad in sodi med najuspešnejše televizijske igrice vseh časov.

Uradni napovednik za kviz Taksi:

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija