Voditelji kviza Vem! so Saša Jerković, Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Voditelji kviza Vem! so Saša Jerković, Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik. Foto: Žiga Culiberg Foto:

Sproščeni uvod v večer s kvizom Vem!
Kviz Vem!, ki je na sporedu od januarja 2015, je med gledalci vedno bolj priljubljen in je iz sezono v sezono tudi vedno bolj gledan. Tako je pomladno sezono kviza Vem! v povprečju spremljalo 6,1 % ali 119.400 gledalcev, kar predstavlja 18 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Posamezna oddaja je v povprečju dosegla kar 213.300 različnih gledalcev. Vsaj minuto katerekoli oddaje Vem! pa si je ogledalo kar 1.423.796 različnih gledalcev, starejših od 4 let. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta)

Od začetka predvajanja kviza Vem! je bilo posnetih okoli 244 oddaj, v katerih je nastopilo več kot 400 tekmovalcev, skupaj pa so osvojili za okoli 70 tisoč evrov nagrad. Kviz, ki navdušuje vedno več Slovenk in Slovencev, bo tudi to jesen poskrbel za sproščene uvode v večer. Prva oddaja nove sezone kviza Vem! bo posvečena 5. oktobru, ki je svetovni dan učiteljev. Ustvarjalci kviza Vem! bodo tako povezali pomen vloge učiteljev pri prenašanju znanja s kvizom, prek katerega znanje doseže najširše občinstvo.

O kvizu, ki je osvojil številne družine
Vem! je kviz o splošnem znanju, zapakiran v sodobno in dinamično obliko polurne televizijske zabave. Je privlačen tako za mlado občinstvo, kot tudi ugankarje in radovedneže vseh vrst. V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Avtor fotografije je Žiga Culiberg.