Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko. Foto: Jani Ugrin Foto:
Zmagovalec prvega Poprocka je Alex Volasko. Foto: Jani Ugrin Foto:
Skozi Poprock večer vas bo popeljala Ana Maria Mitić. Festival lahko spremljate na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor, Radiu Koper ali prek RTV 4D. Foto: Žiga Culiberg
Skozi Poprock je gledalce in poslušalce popeljala Ana Maria Mitić. Foto: Žiga Culiberg
Založba kakovostnih programov, ZKP RTV Slovenija, bo v prihodnjo soboto, na dan festivala Popevka, izdala zgoščenko z vsemi 20 novimi skladbami s festivalskih večerov Poprock in Popevka. Digitalni album DSZG / Poprock pa bo na voljo v nedeljo, 14. februarja.
Založba kakovostnih programov, ZKP RTV Slovenija, bo v prihodnjo soboto, na dan festivala Popevka, izdala zgoščenko z vsemi 20 novimi skladbami s festivalskih večerov Poprock in Popevka. Digitalni album DSZG / Poprock pa bo na voljo v nedeljo, 14. februarja.
POPROCK  - VRSTNI RED NASTOPAJOČIH
Nastopajoči in vsi avtorji pesmi na Poprocku.

Na festivalu so nove poprock pesmi predstavili ADAM – Sredi Ljubljane, Anja Kotar – Čas je zdaj, Voranc Boh – Jutro v Tivoliju, Josip Brass – Mina, Kristina Oberžan in Matevž Šalehar-Hamo – Zato živim, Orlek – Sončen dan, Clemens – Jst bi te mel, E.V.A. – Otrok, Alex Volasko – Pesem in poljub ter Društvo mrtvih pesnikov – Balet. Vsi izvajalci so nastopili v živo ob spremljavi svojega ali hišnega benda.

Strokovna žirija, ki bo predstavljena prihodnji teden na festivalu Popevka, je najprej izbrala tri superfinaliste Anjo Kotar, Voranca Boha in Alexa Volaska. Po ponovnih predstavitvah so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem kot zmagovalno skladbo prvega festivala Poprock izbrali pesem Pesem in poljub izvajalca Alexa Volaska, ki je tudi avtor besedila in glasbe.

Festivalske nagrade strokovne žirije bodo podeljene na Popevki
RTV Slovenija bo na drugem tekmovalnem večeru, festivalu Popevka, ki bo prihodnjo soboto, 20. februarja, upoštevajoč skladbe obeh tekmovalnih večerov, podelila tudi nagrade strokovne žirije za naslednje kategorije: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Skozi poprockerski večer je gledalce in poslušalce popeljala Ana Maria Mitić. Ustvarjalci festivala so pripravili tudi bogat spremljevalni program, v katerem je svoje pevske zmogljivosti večkrat pokazala tudi gostiteljica večera. Že med tekmovalnim delom sta z Zlatkom skupaj "zarepala", v spremljevalnem programu pa je skupaj z Leo Sirk in Karin Zemljič odpelo zimzeleno popevko Mini maxi, Velkaverhovo uspešnico in zmagovalno pesem s festivala Slovenska popevka 1970. Svojo uspešnico Prelepa za poraz je odpel tudi Jan Plestenjak, Lara Baruca in Tina Marinšek pa sta skupaj nastopili in navdušili z glasbeno-plesno točko Dan neskončnih sanj. Urednik festivala Poprock je Aleksander Radić, režiser Nejc Levstik, scenografinja pa Greta Godnič.

O DSZG 2016
RTV Slovenija bo tako rekoč cel mesec posvetila slovenski zabavni glasbi. Tri zaporedne sobotne večere lahko spremljate tri festivalske večere, ki se med seboj žanrsko razlikujejo – Poprock (13. februar), Popevka (20. februar) in EMA (27. februarja) . Najprej se je v soboto, 13. februarja, predstavil Poprock, novi slovenski zabavnoglasbeni festival. Teden kasneje, 20. februarja, se bo skupaj s revijskim orkestrom RTV Slovenija predstavila 'stara dobra' Popevka, ki prav tako predstavlja 10 novosti v svojem žanru. Na koncu v soboto, 27. februarja, pa še pika na i, in sicer Ema, izbor za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2016, ki bo maja v Stockholmu. Kot del DSZG boste v ponedeljek, 15. februarja, ob 20.55 v neposrednem prenosu na TV SLO 2 lahko spremljali še koncert Siddharte – »Ultra Infra live«.

Poprock pesmi na voljo tudi v digitalni obliki
Založba kakovostnih programov, ZKP RTV Slovenija, bo v soboto, 20. februarja, na dan festivala Popevka, izdala zgoščenko z vsemi 20 novimi skladbami s festivalskih večerov Poprock in Popevka, dodani bosta tudi zmagovalni popevki Rudija Bučarja in Darje Švajger z zadnjega festivala Slovenska popevka 2014. Digitalni glasbeni album DSZG / Poprock pa bo na voljo v spletnih digitalnih trgovinah (npr. iTunes in Google Play) že jutri v nedeljo, 14. februarja, teden dni kasneje pa še digitalni glasbeni album DSZG / Popevka.

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija