Atletika - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Atletika - Arhiv
Domjanova in Zupinova v Zagrebu izpolnili normi za evropsko prvenstvo Veronika Domjan je na mitingu v Zagrebu zmagala v metu diska z 59,45 metra in izpolnila normo (56,00 m) za evropsko prvenstvo.
Kenijski zmagi na maratonu v Radencih Kenijec Daniel Chebolei Rotich in njegova rojakinja Yunes Onyancha Moraa sta zmagala na 38. maratonu treh src v Radencih.
Ratejeva iz Šanghaja z 9. mestom in bolečino v rami Metalka kopja Martina Ratej je na mitingu Diamantne lige v Šanghaju osvojila deveto mesto, potem ko je že v prvi seriji vrgla 56,46 m, nato pa v naslednjih dveh ostala brez izida, tako da se ni ...
Zupinova in Pleško do norm za evropsko prvenstvo Agata Zupin v teku na 200 m in Nejc Pleško v metu kladiva sta na atletskem mitingu v Zagrebu zmagala in dosegla normi za evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 12. avgustom v Berlinu.
Baršim z 240 cm navdušil v domači Dohi Na uvodnem mitingu Diamantne lige v Dohi je za vrhunec poskrbel domačin Mutaz Esa Baršim, ki je v skoku v višino preskočil 2,40 m.
Nov udarec za kenijsko atletiko: Kiprop pozitiven Nekdanji olimpijski prvak v teku na 1.500 metrov, Kenijec Asbel Kiprop, je bil pozitiven na dopinški kontroli, ki je zaznala uporabo eritropoetina.
Janežiča ne bo v Dohi; v mislih je zlato na EP-ju V Dohi se bo v petek začela sezona atletske Diamantne lige. Na uvodnem mitingu bo nastopilo 17 aktualnih svetovnih in olimpijskih prvakov. Slovenskih predstavnikov v Dohi ne bo.
Nova klasifikacija za določitev ženskega spola v atletiki Mednarodna atletska zveza (IAAF) je sprejela novo klasifikacijo za določitev ženskega spola za teke od 400 m do ene milje ter mnogoboj.
Kipchoge v Londonu ugnal Kitato in Faraha Kenijca Eliud Kipchoge in Vivian Cheruiyot sta zmagala na 38. maratonu v Londonu, ki si ga je z gradu Windsor ogledala tudi kraljica Elizabeta II.
Lindnova in Kavauči presenetljiva zmagovalca maratona v Bostonu Juki Kavauči je presenetljivi zmagovalec 122. maratona v Bostonu. Postal je prvi Japonec po letu 1987 z zmago na najstrarejšem maratonu na svetu.
V Radencih letos prvič ločena teka na 5 in 10 kilometrov 19. maja bo v Radencih potekal že 38. maraton treh src. Maratonci in polmaratonci se bodo na progo podali ob 9. uri. Štarta na 5 in 10 km bosta prvič ločena.
Nekdanji olimpijski prvak Pars dopingiran Nekdanji olimpijski prvak v metu kladiva Madžar Krisztian Pars 18 mesecev ne bo smel nastopati.
Žontar na Istrskem maratonu ponovil lansko zmago Zmagovalec 5. istrskega maratona je tretjič postal Aleš Žontar, ki je bil najboljši že na premieri leta 2014 in lani.
Roman Kejžar V zadevi kršenja protidopinških pravil atleta Domna Hafnerja se je v nekaterih medijih pojavilo tudi moje ime kot njegovega trenerja. S tem je senca dvoma padla tudi name.
Hafner zaradi dopinga kaznovan s štiriletno prepovedjo nastopanja Po poročanju Slovenske protidopinške agencije (Sloado) je na dopinškem testu padel slovenski atlet Domen Hafner. 24-letni atlet Domen Hafner (AK Železniki) je bil pozitiven na dopinškem testu.
Domjanova srebrna na evropskem pokalu do 23 let Veronika Domjan je na 17. evropskem zimskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem s 54,48 metra osvojila srebrno medaljo v metu diska v kategoriji do 23 let.
Ratejeva četrta na evropskem pokalu v Leirii Martina Ratej je na 17. evropskem zimskem pokalu v metih, ki poteka v Leirii, v metu kopja zasedla četrto mesto (59,28 m). Zmagala je Norvežanka Sigrid Borg (62,42 m).
V atletiki bodo otežili nastopanje pod drugo zastavo Mednarodna atletska zveza bo otežila pogoje za pridobivanje drugega državljanstva. Poslej bodo športniki težje zamenjali barve reprezentance.
Poljaki ugnali Američane in postavili svetovni rekord Prav zadnja disciplina na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki je poskrbela za svetovni rekord, v štafeti 4 x 400 metrov ga je postavila poljska štafeta.
Ameriški dan v Birminghamu - pet zlatih medalj Tretji dan dvoranskega svetovnega prvenstva v Birminghamu so ameriški atleti osvojili kar pet zlatih odličij. Christian Coleman je zmagal na 60 metrov (6,37).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Citat za prebrat
link
Roman Lisac
13
25. maj 2018 ob 18:47 Petrol Olimpija je končala sanacijo, dolga več nimamo. Redno plačujemo vse obveznosti. Upam, da bo tako tudi ostalo. To je posledica velike skrbi v klubu, da se sredstva ne porabljajo za neumnosti.
Več novic ...
Anketa: 25. maj 2018 ob 10:15

Kateri slovenski nogometaš ima najboljšo klubsko kariero?

Srečko Katanec
Brane Oblak
Jan Oblak
Zlatko Zahovič
Arhiv

Kolumna o Janu Oblaku.

Kazalo