Atletika - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Atletika - Arhiv
Maratonci na štart le še z zdravniškim potrdilom? Slovenski maraton je v krizi. Bi moral del odgovornosti prevzeti tudi Ljubljanski maraton, ki v želji po rekordu proge plačuje vrhunske tuje tekače?
Pol stoletja od epskega skoka Boba Beamona - 8,90 metra še vedno olimpijski rekord Leta 1968 so bile na sporedu poletne olimpijske igre v Ciudadu de Mexicu.
Dvignjena pest v iskanju pravičnosti in enakosti 16. oktobra leta 1968 sta ameriška atleta Tommie Smith in John Carlos na olimpijskih igrah v Mehiki poskrbela za eno najmočnejših političnih gest v zgodovini športa.
Farah z evropskim rekordom do zmage v Chicagu Mo Farah je dobil 41. maraton v Chicagu.
Ljubljanski maraton bo letos energetsko naravnan Slovenska prestolnica bo konec oktobra gostila 23. Volkswagen ljubljanski maraton, katerega glavni del vključno z najdaljšim tekom na 42 km bo 28. oktobra.
Padel tudi svetovni rekord v deseteroboju 16. september 2018 bo ostal z velikimi črkami vpisan v atletsko zgodovino, saj je po izjemnem svetovnem rekordu v maratonu padel tudi najboljši izid vseh časov v deseteroboju.
Nov mejnik v maratonu - Kipchoge se je spustil pod 2 uri in 2 minuti Kenijec Eliud Kipchoge je v Berlinu postavil nov svetovni rekord v maratonu, od prejšnje najhitrejše znamke je bil hitrejši za več kot minuto!
Janežič na Hanžekovićevem memorialu za stotinko ugnal Katarca Luka Janežič je v torek zvečer v Zagrebu edini med slovenskimi atleti dosegel zmago na tradicionalnem 68. Hanžekovićevem memorialu, najmočnejšem hrvaškem atletskem mitingu.
Mišmaševa več kot za pet sekund izboljšala državni rekord Maruša Mišmaš je na mednarodnem mitingu ISTAF v Berlinu postavila državni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami (9:28,61).
Barega s četrtim časom do zdaj na 5.000 m, Coleman s sedmim na 100 Na zaključku Diamantne lige v Bruslju je odličen čas na 100 metrov tekel Američan Christian Coleman, na 5.000 m pa je bil izvrsten Etiopijec Selemon Barega.
Ratejeva šesta na finalu Diamantne lige v Zürichu Martina Ratej je na finalu Diamantne lige v Zürichu zasedla mesto šesto mesto v metu kopja (60,86 m). Zmagala je Belorusinja Tatjana Haladovič, evropska prvakinja iz Amsterdama leta 2016 (66,99 m).
Nekdanji olimpijski prvak po treh desetletjih priznal dopingiranje V nemških in svetovnih medijih je zakrožilo novo priznanje dopinškega skesanca, ki znova meče slabo luč na pretekle športne dosežke na največjih tekmovanjih, ki so jih prirejali pred 30 ali še več ...
Zmaga Ratejeve na Poljskem – velik izziv jo čaka v Zürichu Martina Ratej je na memorialu Kamile Skolimowske v Chorzowu zmagala v metu kopja (61,50 m), Anita Horvat (Velenje) pa je v teku A na 400 m zasedla šesto mesto in je imela skupno deveti čas (52,96).
Evropska prvakinja Asher-Smithova na domačem mitingu poražena na 200 m Shaunae Miller-Uibo, ki je na olimpijskih igrah v Riu pred dvema letoma zmagala v teku na 400 m, je na mitingu Diamantne lige v Birminghamu v teku na 200 metrov ugnala trikratno evropsko prvakinjo ...
Britanci z največ uspeha v Berlinu, Ratejeva najbližje odličju med Slovenci Velika Britanija je na evropskem prvenstvu v atletiki v Berlinu osvojila sedem zlatih, pet srebrnih in šest bronastih medalj ter končala na prvem mestu na preglednici medalj.
Mišmaševa pritekla do 11. mesta, Duplantis junak zadnjega dne Zadnji dan evropskega prvenstva v Berlinu je bil za slovenske ljubitelje atletike vrhunec nastop Maruše Mišmaš v finalu teka na 3.000 m z zaprekami, kjer je zasedla 11. mesto.
Še drugo zlato za čudežnega norveškega mladeniča Komaj 17-letni Norvežan Jakob Ingebrigtsen je po petkovi zmagi na 1.500 m v Berlinu postal še evropski prvak v teku na 5.000 m.
Ratejeva za 18 cm zgrešila bron, Janežič peti na 400 m Martina Ratej je imela na evropskem prvenstvu v Berlinu v metu kopja lepo priložnost za odličje. 62 metrov je bilo dovolj za srebro.
Maruša Mišmaš z državnim rekordom v finale EP-ja Maruša Mišmaš se je na evropskem prvenstvu v Berlinu v kvalifikacijah na 3000 metrov zapreke z državnim rekordom 9:34,29 zanesljivo uvrstila v nedeljski finale.
Horvatova brez finala na 400 m, Guliyev blizu evropskega rekorda Slovenska rekorderka v teku na 400 metrov Anita Horvat se ni uvrstila v finale evropskega prvenstva v Berlinu. V drugi skupini polfinala je zasedla četrto mesto, skupno pa 14. čas (51,89).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Citat za prebrat
link
Svetlan Vujasin
21
23. oktober 2018 ob 10:21 Vse, kar je nad 21 km, je lahko posiljevanje organizma. Da nekdo, ki trenira le eno leto, reče, da bo šel oktobra na Ljubljanski maraton na 42 km, se mi zdi bolno.
Več novic ...
Anketa: 17. oktober 2018 ob 17:41

Koga bi si želeli na mestu selektorja slovenske članske nogometne reprezentance?

Matjaž Kek
Edy Reja
Primož Gliha
Igor Benedejčič
Zlatko Zahovič
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo