Barbara Špiler je letos kladivo najdlje vrgla 69,08 m, v kvalifikacijah EP-ja pa je bila krajša za štiri metre in pol in je razočarana zapustila Letzigrund. Foto: Aleš Fevžer
Barbara Špiler je letos kladivo najdlje vrgla 69,08 m, v kvalifikacijah EP-ja pa je bila krajša za štiri metre in pol in je razočarana zapustila Letzigrund. Foto: Aleš Fevžer
Miguel Angel Lopez - evropski prvak v hoji na 20 km, Zürich 2014
Miguel Angel Lopez je v finišu hoje na 20 km ugnal dva Rusa in Ukrajinca in postal evropski prvak. Foto: EPA

V dopoldanskem delu drugega dneva je na Letzigrundu Barbara Špiler v prvi kvalifikacijski skupini meta kladiva nastop začela z neveljavnim metom, sledil je skromen drugi met 52,29 m, v najmočnejšem deževju je za konec vrgla najdlje 64,48 m, kar pa je bilo dovolj le za 16. mesto.

Ni bilo krivo vreme, ampak tehnika
"Znova sem razočarana na veliki članski tekmi, to se mi prej v mladinski kategoriji ni dogajalo. Na ogrevanju sem se počutila zelo dobro, tudi meti so bili korektni. Potem pa je prišla tekma in na njej sem se zaustavljala v tretjem obratu. S tako tehniko pa nisem mogla metati več. Vremena ne morem kriviti, ker rada mečem v dežju. Ustavilo se mi je pri tehniki, malo se 'stisneš' in tak je potem izid. Že vse leto mi ne gre, kot bi si želela. Tako nisem šla na tekmo, kot sem bila vajena v preteklosti," je pojasnila Špilerjeva in dodala, da ne namerava več tekmovati v tej sezoni razen za reprezentanco.

Četveroboj v hoji Špancu
Prva končna odločitev drugega dne EP-ja je bila hoja na 20 km za moške. Po izenačenem boju je odločitev o medaljah padla v zadnjih metrih: zlato je osvojil Španec Miguel Angel Lopez, ki je za sekundo ugnal Rusa Aleksandra Ivanova. Sekundo za rojakom je bil bronasti Denis Strelkov, pri čemer je Rus Ukrajinca Ruslana Dmitrenka ugnal po fotofinišu.

22. EVROPSKO PRVENSTVO ZÜRICH

Hoja 20 km (M):                      
 1. M.-M. LOPEZ     ŠPA       1:19:44
 2. A. IVANOV       RUS       1:19:45
 3. D. STRELKOV     RUS       1:19:46
                                     
Met kladiva (Ž), kvalifikacije:      
 16. B. ŠPILER      SLO        64,48